«3 Λεπτά» με τον Συμεών Κασσιανίδη

Τον περιορισμό της δημαγωγίας και την παροχή περισσότερων ευκαιριών σε νέες επιχειρήσεις, με ταυτόχρονη στήριξη στους νέους προτίνει ο πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της Hyperion Systems Engineering Group, Συμεών Κασσιανίδης.
Σε συνέντευξή του στην εκπομπή «3 Λεπτά» του InBusinessNews τονίζει ότι θα συμβούλευε ένα νεαρό επαγγελματία να κυνηγήσει το όνειρό του, βασιζόμενος σε λεπτομερή ανάλυση και καλή προετοιμασία, καθώς επίσης να μην απογοητεύεται.
Ο κ. Κασσιανίδης ξυπνά γύρω στις 06:00, ενώ φτάνει γραφείο κατά τις 09:00, από το οποίο συνήθως αποχωρεί γύρω στις 18:30 - 19:00. «Το πρώτο πράγμα που κάνω μόλις πάω στο γραφείο είναι να απαντήσω στην αλληλογραφία, θέτοντας τις προτεραιότητες της ημέρας», αναφέρει.
Ταυτόχρονα, θα χαρακτήριζε τον εαυτό του συγκρατημένα αυθόρμητο, αν και δηλώνει ότι χρειάζεται οργάνωση προκειμένου να αντεπεξέλθει στις δραστηριότητές του.
Επισημαίνει ότι θα ήθελε να έχει μετοχές στην Tesla και στην Apple, καθώς και σε κάποιες εταιρείες ενέργειας και εκμετάλλευσης υδρογονανθράκων στην Αμερική, προσβλέποντας στην ανάκαμψη της αγοράς πετρελαίου. 
Θεωρεί ότι ο ηγέτης πλάθεται, μιας και, όπως εξηγεί, «αν και κάποια άτομα έχουν έμφυτες ικανότητες, εντούτοις χωρίς τις κατάλληλες συνθήκες πιθανόν να μην μπορέσουν να τις αναδείξουν».
Η πρώτη του δουλειά ήταν ως φοιτητής στην Αμερική ως βοηθός σε εργαστήριο, με αμοιβή μόλις κάποια δολάρια την ώρα.
Παράλληλα, θεωρεί ως μεγαλύτερη «αποτυχία» του τη διακοπή της ενεργής ενασχόλησής του με τη μουσική όταν ξεκίνησε η επιχειρηματική του καριέρα.
Το μεγαλύτερο μάθημα για τον CEO της Hyperion Group ήταν ότι «μπόρα είναι, θα περάσει και ότι χρειάζεται συνεχής και σκληρή δουλειά», ενώ σημειώνει ότι μικρός ήθελε να γίνει αστροναύτης, αργότερα μουσικός για να αποφασίσει τελικά να γίνει επιχειρηματίας.
Επιτυχία για τον ίδιο είναι «να έχεις φτάσει στο σημείο να έχεις την ευχέρεια να ασχολείσαι με ενδιαφέρουσες δραστηριότητες, όπως επίσης και να έχεις τη δυνατότητα να κοιτάζεις συνεχώς καινούρια πράγματα».
Ως επαγγελματία, ο κ. Κασσιανίδηςθα ήθελε να τον θυμούνται σαν κάποιο με όραμα, με την προθυμία να συνεισφέρει.
Το πρόσφατο επιχειρηματικό deal, το οποίο του τράβηξε την προσοχή, ήταν η συμμετοχή της BG στο οικόπεδο Αφροδίτη. 
Ο πιο άμεσος επιχειρηματικός στόχος του κ. Κασσιανίδη είναι η επαναφορά της σταθερότητας του ομίλου, ενώ σε προσωπικό επίπεδο είναι οι διακοπές.
Ο Δρ. Συμεών Κασσιανίδης είναι ο ιδρυτής, πρόεδρος και διευθύνων σύμβουλος της ΥΠΕΡΙΩΝ (Hyperion Systems Engineering Group). Κατέχει διδακτορικό και δίπλωμα Χημικού Μηχανικού από το Imperial College of Science, Technology and Medicine, του Λονδίνου, στο Ηνωμένο Βασίλειο, πτυχίο Χημικού Μηχανικού από το Τεχνολογικό Ινστιτούτο της Μασαχουσέτης (MIT) των Η.Π.Α. Ο κ. Κασσιανίδης έχει πάνω από 20 χρόνια εμπειρίας στην εκτέλεση έργων και στη διαχείριση της τεχνολογίας για τη βιομηχανία διεργασιών.