Κυπριακός Ιππόδρομος: Το στοίχημα των €42+ εκατ.

Ο κυπριακός ιππόδρομος σήμερα αποτελεί πόλο έλξης εκατοντάδων ανθρώπων στην Κύπρο και σημαντικό αιμοδότη της κυπριακής οικονομίας.  Για να είναι σε λειτουργία η βιομηχανία στηρίζει πολλούς τομείς της οικονομίας καθιστώντας την ύπαρξη της αναγκαία. Συγκεκριμένα υποβοηθεί την ιπποπαραγωγή, στηρίζει τον τομέα της γεωργίας που την εφοδιάζει με τροφές και στρώματα για τα άλογα και πολλούς άλλους τομείς που συνδέονται με αυτόν.
Πρόσθετα είναι μαγνήτης τουριστικής έλξης και φορολογική πηγή εσόδων για το κράτος και το Δήμο Αγίου Δομετίου ένα ποσό που συνολικά ξεπερνά το €1.5 εκατ. για το 2015. Το προσωπικό της συντηρεί περί τις 3000 οικογένειες και το στοίχημα από τις κυπριακές ιπποδρομίες που αγγίζει τα €42 εκατ. για το 2015.
Όπως όλοι οι τομείς ο κυπριακός ιππόδρομος διήλθε της οικονομικής κρίσης, κάτι που έσπευσε να αντιμετωπίσει με την ανάληψη διάφορων δράσεων, όπως η εξασφάλιση από τη Λέσχη της αποκλειστικότητας των εσόδων από τα στοιχήματα των κατοίκων της Κύπρου σε ιπποδρομίες του εξωτερικού, ενώ μέσα Ιουλίου αναμένεται να ξεκινήσει η εξαγωγή του στοιχήματος του κυπριακού ιπποδρόμου στο εξωτερικό. 
Το IN Business Ιουλίου συναντά τους κύριους συντελεστές της Λέσχης Ιπποδρομιών Λευκωσίας, των Συνδέσμων Ιδιοκτητών Δρομώνων Ίππων, Προπονητών, Αναβατών και Ιπποπαραγωγών, οι οποίοι μιλούν για το παρόν, αλλά και το μέλλον του. Με αυτό τον τομέα είπαμε να ασχοληθούμε στο IN Business Ιουλίου  για πρώτη φορά ανακαλύπτοντας ότι μπορεί να ήταν άγνωστός για εμάς ο τομέας μέχρι πρότινος, ωστόσο έχει πραγματικό ενδιαφέρον και μπορεί να έχει τεράστια προοπτική. 
Στο IN Business που κυκλοφορεί την Κυριακή 3 Ιουλίου.