Εννέα Ιταλοί, επτά Ιάπωνες και ένας Αμερικανός ανάμεσα στα θύματα του μακελειού στο Μπανγκλαντές

 Εννέα Ιταλοί  έχασαν τη ζωή τους στην τρομοκρατική  επίθεση στο Μπανγκλαντές, όπως επιβεβαίωσε ο Ιταλός υπουργός Εξωτερικών Τζεντιλόνι.
 "Εως τώρα έχει επιβεβαιωθεί ότι εννέα Ιταλοί έχασαν την ζωή τους στην  τρομοκρατική επίθεση στο Μπανγκλαντές", δήλωσε ο υπουργός Εξωτερικών της  κυβέρνησης Ρέντσι, Πάολο Τζεντιλόνι.

 


 Σύμφωνα με πληροφορίες, μέσα στο εστιατόριο στο οποίο πραγματοποιήθηκε η  επίθεση βρίσκονταν έντεκα Ιταλοί. Ένας κατάφερε να απομακρυνθεί και να σωθεί,  ενώ η τύχη του ενδέκατου, έως τώρα, αγνοείται.  Δύο από τα θύματα φέρονται να ήταν επιχειρηματίες από τη βορειανατολική Ιταλία  που είχαν πάει στο Μπανγκλαντές για υπογραφή εμπορικών συμφωνιών.

Την ίδια στιγμή, επτά Ιάπωνες σκοτώθηκαν κατά την επίθεση των ισλαμιστών, ανακοίνωσε ο υπουργός Συντονισμού της Ιαπωνίας Γιοσιχίντε Σούγκα.
Οι ένοπλοι ισλαμιστές σκότωσαν 20 ανθρώπους στο καφέ της πρωτεύουσας του Μπανγκλαντές , πριν οι δυνάμεις ασφαλείας εισβάλουν στο κτίριο και θέσουν τέρμα σε μία επίθεση και ομηρία που διήρκεσε 12 ώρες.

Την ίδια στιγμή, ένας Αμερικανός πολίτης περιλαμβάνεται στους 20 νεκρούς της επίθεσης στο καφέ  της Ντάκα, ανακοίνωσαν οι αμερικανικές αρχές.  "Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταδικάζουν με δριμύτητα την φρικτή τρομοκρατική  επίθεση στην Ντάκα του Μπανγκλαντές", σχολίασε ο Τζος Ερνεστ, εκπρόσωπος του  Λευκού Οίκου, σε ανακοίνωση που επιβεβαιώνει , ταυτόχρονα με το Στέιτ  Ντιπέρτμεντ πριν από λίγα λεπτά, τον θάνατο ενός Αμερικανού πολίτη, η ταυτότητα  του οποίου δεν έχει γίνει γνωστή.
Την ευθύνη για την πολυαίμακτη επίθεση ανέλαβε το Ισλαμικό Κράτος.

Πρόκειται για μία από τις πιο αιματηρές επιθέσεις στην ιστορία του Μπαγκλαντές.

 Η αιματηρή αυτή επίθεση, σηματοδοτεί την κλιμάκωση των επιθέσεων από τους ισλαμιστές, οι οποίοι το τελευταίο 18μηνο έχουν πραγματοποιήσει μια σειρά από δολοφονικές επιθέσεις κατά ακαδημαϊκών και φιλελεύθερων ακτιβιστών, που ζούσαν στο Μπαγκλαντές όπου οι μουσουλμάνοι αποτελούν την πλειοψηφία.

Οι ένοπλοι επιτέθηκαν στο εστιατόριο που βρίσκεται σε περιοχή της Ντάκα, όπου συχνάζουν διπλωμάτες, χθες το βράδυ, ενώ διέταξαν όλους τους υπηκόους της χώρας να σηκωθούν πριν αρχίσουν να πυροβολούν τους ξένους, σύμφωνα με πηγή που έχει γνώση του αντικειμένου των ανακρίσεων.

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία