Κοινή διακήρυξη Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων της Βρετανίας υπέρ της επανένωσης

  Τρεις οργανώσεις Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων της Βρετανίας με κοινή διακήρυξη απηύθυναν μήνυμα υπέρ της επανένωσης της Κύπρου το ταχύτερο δυνατό.  Την διακήρυξη μοίρασαν στους επισκέπτες της πρόσφατης Γιορτής του Κρασιού και Εμπορικής Έκθεσης στο βόρειο Λονδίνο.
 
Ο Σύνδεσμος Κυπρίων του δήμου του Enfield, ο Τουρκοκυπριακός Σύνδεσμος για τη Δημοκρατία και η Ένωση Κυπρίων στη Βρετανία προτρέπουν τους ηγέτες της ελληνοκυπριακής και της τουρκοκυπριακής κοινότητας «να εργαστούν πιο σκληρά με σκοπό να καταλήξουν σε μια αποδεκτή λύση όσο το δυνατόν γρηγορότερα, καθώς το πέρασμα του χρόνου μόνο περιπλέκει περαιτέρω τα πράγματα».
 
Όπως αναφέρει το κοινό ανακοινωθέν, το μήνυμα αμφότερων των κοινοτήτων είναι «δυνατό και καθαρό»: ότι η συντριπτική πλειοψηφία του κυπριακού λαού προσδοκά μία ειρηνική λύση επανένωσης και δεν αποδέχεται τη συνέχιση του στάτους κβο ή της διαίρεσης της χώρας.
 
Οι υπογράφοντες καλούν τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και τον κ. Ακιντζί να έχουν κατά νου την ευθύνη τους να καλλιεργήσουν και κατά τη διάρκεια των συνομιλιών τους πολιτικές και δράσεις εναντίον της επανάκαμψης του εθνικισμού-σωβινισμού και της έλλειψης ανοχής.
 
Τέλος, καλούν σε λύση πλήρους αποστρατικοποίησης του νησιού στη βάση διζωνικής, δικοινοτικής ομοσπονδίας, με πολιτική ισότητα όπως περιγράφεται στα σχετικά ψηφίσματα του Συμβουλίου Ασφαλείας, μια λύση που θα διασφαλίζει τη μία και μοναδική κυριαρχία, μία διεθνή προσωπικότητα και μία ιθαγένεια, καθώς επίσης θα σέβεται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες όλων των πολιτών της επανενωμένης Κυπριακής Δημοκρατίας.
 
Η κοινή διακήρυξη εστάλη στον Πρόεδρο Αναστασιάδη και στον Μουσταφά Ακιντζί.

Δειτε Επισης

Βρίσκει λάθος την άρση εμπάργκο όπλων στην Κύπρο από ΗΠΑ το Τουρκικό ΥΠΕΞ-«Θα βλάψει τις ευαίσθητες ισορροπίες στην περιοχή»
Ορατό το ενδεχόμενο για τριμερή τον Οκτώβριο-«Η δική μας βούληση είναι δεδομένη»
Στην παρουσία της Σακελλαροπούλου η παρέλαση της 1ης Οκτωβριου στη Λευκωσία
Αρχίζει επίσημη επίσκεψη στην Κύπρο η Πρόεδρος της Ελληνικής Δημοκρατίας
Τελικά γύρισε τον Παπαθεοδώρου ανάποδα ο Πρόεδρος-Τελείωσαν οι ευκαιρίες και καθάρισε τα αγκάθια
Γ.Δ. ΥΠΕΣ: Η Κυβέρνηση εργάζεται μεθοδικά για επανένωση της Κύπρου
Θέτει προαπαιτούμενα για τριμερή, προωθεί συνάντηση 4+1 ο Τατάρ-Ξεκόβει τη συζήτηση για ομοσπονδία
Στη γραμμή του Προέδρου και ο Μητσοτάκης-«Η Ελλάδα δεν μπαίνει σε συζήτηση για αναγνώριση ψευδοκράτους»
Αναστάλθηκαν πτήσεις τριών αεροπορικών από Κύπρο για Ισραήλ-Διαμαρτυρία στις Βάσεις κατά των επιθέσεων
Γ. Ομήρου: Είναι η ώρα για μια ολοκληρωμένη αναδιαμόρφωση στρατηγικής και τακτικής στο Κυπριακό