Επικαλείται τον κόσμο και επιμένει σε  εκτέλεση των πραξικοπηματιών ο Ερντογάν

«Οι πολίτες έχουν την γνώμη ότι αυτοί οι τρομοκράτες πρέπει να εκτελεστούν», δήλωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αναφερόμενος σε όσους ενεπλάκησαν στην απόπειρα πραξικοπήματος, ενώ σημείωσε ότι ο τουρκικός λαός επιθυμεί την επαναφορά της θανατικής ποινής.
 
«Οι πολίτες στους δρόμους το ζήτησαν» επεσήμανε ο κ. Ερντογάν σε συνέντευξή του στο CNN. «Γιατί θα πρέπει να τους κρατάω και να τους ταΐζω στις φυλακές για τα επόμενα χρόνια; Αυτό λένε οι πολίτες», συμπλήρωσε ο πρόεδρος της Τουρκίας.
 
Η τουρκική Εθνοσυνέλευση είναι αυτή που θα λάβει την απόφαση για επαναφορά ή μη της θανατικής ποινής, ανέφερε επίσης, τονίζοντας ωστόσο ότι, εφόσον η Βουλή εγκρίνει το σχετικό νομοσχέδιο, ο ίδιος θα κυρώσει τον νόμο.
 
Ο κ. Ερντογάν γνωστοποίησε στην ίδια συνέντευξη ότι το επίσημο αίτημα για την έκδοση του ιεροκήρυκα Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ, θα κατατεθεί τις επόμενες ημέρες.

Σε περίπτωση που υπάρξει αίτημα για έκδοση του Φετουλάχ Γκιουλέν από τις ΗΠΑ θα αξιολογηθεί στο πλαίσιο της συμφωνίας έκδοσης, δήλωσε ο Αμερικανός Πρέσβης στην Άγκυρα, Τζον Μπας.
 
Ουάσιγκτον και Άγκυρα αναμένεται να ανταλλάξουν πληροφορίες για την υπόθεση ''Φετουλάχ Γκιουλέν'', 
Υπενθυμίζεται πως ο Τούρκος Πρόεδρος Ταγίπ Ερντογάν κατηγορεί τον Φετουλάχ Γκιουλέν ότι είναι ο υποκινητής της απόπειρας πραξικοπήματος, και ζητεί από τις ΗΠΑ την έκδοση του ιεροκήρυκα στην Τουρκία.
 
Οι Ηνωμένες Πολιτείες στο αίτημα της Τουρκίας, ζητούν από τις τουρκικές αρχές να στείλουν στοιχεία για να τεκμηριώσουν το αίτημα για έκδοση του Γκιουλέν.
 
Ο Φετουλάχ Γκιουλέν αρνείται κατηγορηματικά κάθε ανάμιξη του στο πραξικόπημα.
 
Ο Αμερικανός Πρέσβης είπε ότι οι ΗΠΑ είναι έτοιμες να συζητήσουν με την Τουρκία τί πρέπει να γίνει για την εκπλήρωση των όρων για κατάθεση αποδείξεων όπως προβλέπει η συμφωνία έκδοσης. Σημείωσε ότι η αμερικανική κυβέρνηση έχει δηλώσει καθαρά την επιθυμία της να στηρίξει τις τουρκικές αρχές στις έρευνές τους για το πραξικόπημα. Ανέφερε ότι η Τουρκία και οι ΗΠΑ είναι ισχυροί σύμμαχοι, ενώ διέψευσε τις φήμες ότι οι ΗΠΑ θέλουν να εμποδίσουν την Τουρκία από το να γίνει μια ισχυρή και επιτυχημένη χώρα.

Η Άγκυρα δεν έχει προς το παρόν καταθέσει επίσημο αίτημα έκδοσης του Φετουλάχ Γκιουλέν, ο οποίος διαμένει στις ΗΠΑ, ανέφερε ο εκπρόσωπος Τύπου του Στέιτ Ντιπάρτμεντ Μαρκ Τόνερ, ενώ τόνισε ότι εξ όσων γνωρίζει το αμερικανικό υπουργείο Εξωτερικών, ο ιεροκήρυκας ζει ειρηνικά στην Πενσιλβάνια.
 
Ο κ. Τόνερ πρόσθεσε ότι η υποβολή επίσημου αιτήματος από την Τουρκία θα ήταν ευπρόσδεκτη από τις ΗΠΑ, με τη συνοδεία των όποιων αποδεικτικών στοιχείων διαθέτει η Άγκυρα σχετικά με την εμπλοκή του.
Ο εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ δήλωσε ότι οι ΗΠΑ δεν έχουν κάνει καμιά εκτίμηση σχετικά με το αν ο Γκιουλέν εμπλέκεται καθ' οιονδήποτε τρόπο στην απόπειρα πραξικοπήματος, κάτι που καταγγέλλει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν.
 
Το Στέιτ Ντιπάρτμεντ, εξάλλου, κάλεσε την Τουρκία να σεβαστεί το κράτος δικαίου.

Αρνείται τη φημολογία περί στημένου πραξικοπήματος

Ο Ταγίπ Ερντογάν απέρριψε επίσης κατηγορηματικά τους ισχυρισμούς ότι η πρόσφατη απόπειρα πραξικοπήματος ήταν στημένη.
 
«Δυστυχώς, αυτό είναι μόνο παραπληροφόρηση. Πώς μπορεί κάποιος να σχεδιάσει ένα τέτοιο πράγμα; Πώς μπορεί να σας επιτρέψει τόσοι πολλοί άμαχοι να χάσουν τη ζωή τους; Πώς μπορεί η ανθρώπινη συνείδηση να το επιτρέψει αυτό; Δεν είναι δυνατόν", δήλωσε ο Ερντογάν κατά τη διάρκεια της συνέντευξής του.
 
"Ο Ταγίπ Ερντογάν και οι φίλοι του, οι συνάδελφοί του θα είναι οι πρώτοι που απορρίψουν αυτή την ιδέα. Εμείς διακινδυνεύουμε τη ζωή μας για τους ανθρώπους», πρόσθεσε.
 
Στο μεταξύ, μια σημαντική απόφαση θα ανακοινώσει ο Τούρκος Πρόεδρος αύριο Τετάρτη όπως ο ίδιος δήλωσε χθες αργά μετά τα μεσάνυχτα σε ομιλία του έξω από το σπίτι του όπου ήταν συγκεντρωμένος ο κόσμος τον οποίο είχε καλέσει να είναι φρουρός της δημοκρατίας τα βράδια.
 
Ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι αυτή τη στιγμή συνεχίζονται οι εργασίες, η κυβέρνηση κάνει σημαντικές προετοιμασίες και την Τετάρτη θα συνέλθει το Συμβούλιο Εθνικής Ασφαλείας, μετά το Υπουργικό και στη συνέχεια θα ανακοινωθεί η σημαντική αυτή απόφαση.
 
Για τη θανατική ποινή ο Τούρκος Πρόεδρος είπε ότι το αίτημα του λαού δεν μπορείς να το αγνοήσεις. "Πιστεύω στα κόμματα της βουλής και ότι θα λάβουν τη πιο σωστή απόφαση. Εγώ θα την εγκρίνω", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος.
 
"Η θανατική ποινή υπάρχει στις ΗΠΑ; Υπάρχει στη Ρωσία; Μόνο στις χώρες μέλη της ΕΕ δεν υπάρχει", είπε ο Τούρκος Πρόεδρος λέγοντας ότι η Τουρκία την κατάργησε αλλά η ΕΕ την είχε καταργήσει πριν την Τουρκία . Ωστόσο είπε ότι αυτές οι αποφάσεις μπορούν να αλλάξουν φτάνει η βουλή να λάβει αυτή την απόφαση.
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία