Οι  εκ διαμέτρου αντίθετες ακραίες τοποθετήσεις Ρότσα και Πραξούλας…

Με το ξέσπασμα του πραξικοπήματος στην Τουρκία ακούστηκαν πολλά. Κάποια σοβαρά και υπεύθυνα και κάποια άλλα κινούμενα εντελώς στην σφαίρα της συνωμοσιολογίας.  

Ακούστηκαν ωστόσο και εκ διαμέτρου αντίθετες απόψεις. Από την μία- λίγο ως πολύ- ότι έπρεπε να πούμε ευχαριστώ στον τουρκικό λαό μου έσωσε τον Σουλτάνο και κατ’ επέκταση την Κύπρο-  και από την άλλη  ότι έπρεπε να εκμεταλλευτούμε την ευκαιρία  του πραξικοπήματος  στην Τουρκία για στρατιωτική επιχείρηση στα κατεχόμενα και να ελευθερώσουμε την Κύπρο.
Ο λόγος βεβαίως για τις αντιδράσεις δύο  σημαντικών προσωπικοτήτων που άφησαν με τον δικό τους τρόπο το στίγμα τους στην πολιτική ζωή του τόπου: Της πρώην υπουργού εμπορίου επί Χριστόφια, Πραξούλας Αντωνιάδου και του πρώην  βουλευτή του ΔΗΣΥ Χρίστου Ρότσα ο οποίος κατά την διάρκεια της βουλευτικής του θητείας είχε έντονη δραστηριότητα επί θεμάτων άμυνας.
 
Η αρχή έγινε από την κυρία Αντωνιάδου, η οποία έγραψε συγκεκριμένα:
 «Η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος στην Τουρκία πρέπει να αποτελέσει ξύπνημα για όσους Κύπριους θέλουν πραγματικά να δουν την πατρίδα μας να επανενώνεται. Η Ιστορία δεν θα μας περιμένει. Ψες την Κύπρο έσωσε από μια άλλη τραγική περιπέτεια ο Τουρκικός λαός που βγήκε στους δρόμους να προστατεύσει τη Δημοκρατία στη χώρα του».
 
Τα σχόλια που ακολούθησαν  της τοποθέτησης της κ. Αντωνιάδου πολλά. Κάποια μάλιστα από αυτά κινούταν στην σφαίρα της προσωπικής επίθεσης προς την πρώην υπουργό στην οποία αποδίδονταν μέχρι και  μειοδοτικές προς την πατρίδα προθέσεις.
 
Τέτοια σχόλια βεβαίως δεν υιοθετούνται σε καμία περίπτωση. Αυτό ωστόσο που  ελέγχεται είναι η ευκολία  της υιοθέτησης μίας ερμηνείας γύρω από ένα πραξικόπημα το οποίο αν μη τι άλλο προκαλεί και θα συνεχίζει να προκαλεί εκατοντάδες ερωτηματικά, τόσο  γύρω από το χρόνο όσο και  από τον τρόπο της διεξαγωγής του.
 
Δεν φταίνε τα φραπέ κύριε Ρότσα
 
Ακολούθησε λίγο αργότερα  η τοποθέτηση Χρίστου Ρότσα που ήθελε  το βράδυ της Παρασκευής  στρατιωτική επέμβαση στα κατεχόμενα από την Εθνική Φρουρά.
 
«Αν η Σκλαβωμένη Κυπρος δεν καθόταν σταυροπόδι και σταυροχερι 42 απραγα χρόνια ψες ίσως να ηταν η νύχτα της» έγραψε χαρακτηριστικά για να επανέλθει μετά τις  αντιδράσεις που προκάλεσε το σχόλιο του με μία δεύτερη ανάρτηση στην οποία τα έχωνε στην ουσία στον κόσμο που έχει πια μάθει στα ξάπλα και τα φραπε.
 
«Μα τι πάθατε όλοι;! Δεν μιλούσα για την Κύπρο ! Για μια φανταστική άλλη χώρα μιλούσα. Αυτοί αποφάσισαν οτι θα εργαζόντουςαν νυκτα - μερα όσο χρόνο και αν χρειαςθει να ελευθερώσουν την Πατρίδα τους . Για άλλους μιλούσα οχι για μας! 
Ξέρουν αυτοί την αξία της ελευθερίας και μας κοροϊδεύουν ;! Εμεις όλη μερα την συζητούμε στα καφε και τα πανεπιστήμια για 40 τοσα έτη και δεν ξέρουμε ;!Μόνο τρελοί ετοιμάζονται τοσα χρόνια για να διώξουν με ολες τις συνέπειες τους αφεντάδες τους . Ενώ αν τους συνήθιζαν δεν θα είχαν ανάγκη να τους διώξουν . Κατάλαβες! Αλλα τι ξέρουν αυτοί ; Κανουν επιστρατεύσεις αντί συνάξεις οι ανόητοι . Πανε στο στρατό αντί στα καφε οι χωριάτες . Προτιμούν τις αςκηςεις απο την ξάπλα , φραπέ και χαβαλέ . Το λένε και πανεπιςτημιακοι . Αλλα αυτοί Αγραματοι τι ξέρουν; Εμεις μπήκαμε στην Ευρώπη ετςι αλλοι να αγωνισθούν για μας . Ατσίδες ε;! Γιαυτο κύριες και κύριοι πρόκειται περί μέγα παρεξηγήσεως . Δεν μιλούσα για να την Κύπρο ! Γιαυτο συνεχίστε αυτο που κάνετε 42 τοσα χρόνια και που ξέρετε καλητερα απο τον καθένα που οδηγεί , 40 τοσα χρόνια το κάνουμε: ΞΑΠΛΑ - ΦΡΑΠΕ ΚΑΙ ΧΑΒΑΛΕ και ...οσπου παει», έγραψε.
( σημ:  Η ανάρτηση μεταφέρεται αυτούσια).
 
Ανάλογες αν όχι και χειρότερες αντιδράσεις, από την άλλη όμως πλευρά, προκάλεσε  και η τοποθέτηση Ρότσα.
 
Το ζήτημα  ωστόσο που παραβλέπει να απαντήσει ο κ. Ρότσας είναι πως για 42 χρόνια, η πολιτική ηγεσία αυτού του τόπου – του κόμματος που τον εξέλεξε βουλευτή συμπεριλαμβανομένου και με το οποία ζήτησε ανεπιτυχώς μια νέα θητεία στις πρόσφατες βουλευτικές-  προετοιμάζει τον κυπριακό λαό για λύση μέσω συνομιλιών.  Όχι πολέμου.
 
Όπως και να έχουν τα πράγματα, ίσως το  μοναδικό ασφαλές σχόλιο που μπορεί να γίνει στην παρούσα φάση να είναι ένα:  Τα βιαστικά και ακραία συμπεράσματα δεν οδηγούν πουθενά, ή αν οδηγούν κάπου ξύνουν  βαθιές πληγές αυτού του λαού….
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Η εκλογή Τραμπ-Μήνυμα προς την Ευρώπη
Τα Νηπιαγωγεία μας Κρατούν; Η Επείγουσα Ανάγκη Ενίσχυσης της Προδημοτικής Εκπαίδευσης
Η επόμενη μέρα των εκλογών στις ΗΠΑ
Νομικό τμήμα Αστυνομίας. Μια έτσι, μια γιουβέτσι
Αρχηγό Αστυνομίας αλλάξαμε. Νοοτροπία αλλάξαμε;
Ας μην βάζουμε το φυσικό αέριο του Αζερμπαϊτζάν πάνω από ανθρώπινες ζωές
Πολιτική επιχειρηματολογία έναντι ευχολογίων
Αυτισμός και η ποικιλομορφία του
Συμβασιούχοι Οπλίτες: Άμεση ανάγκη για στήριξη και αναβάθμιση τους στην Εθνική Φρουρά
Η νομιμότητα αποστολής προσκλητηρίων γάμου με φακέλους της Αστυνομίας και η άγνοια του Αρχηγού