Συνέρχεται υπό τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας το Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών

  Οι δραματικές εξελίξεις στην Τουρκία υπό του πρίσμα του πραξικοπήματος που επιχειρήθηκε την περασμένη Παρασκευή και το πώς αυτές επηρεάζουν την Κύπρο, θα βρεθούν στο επίκεντρο σύσκεψης του Συμβουλίου Γεωστρατηγικών Μελετών, υπό την προεδρία του Προέδρου της Δημοκρατίας Νίκου Αναστασιάδη.  
Η σύσκεψη συνεκλήθη από τον Πρόεδρο Αναστασιάδη και θα πραγματοποιηθεί στις 18:30 το απόγευμα στο Προεδρικό.  Το Συμβούλιο Γεωστρατηγικών Μελετών συνεστήθη από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας πριν από δύο χρόνια, τον Ιούλιο του 2014, και αποτελείται από ειδικούς σε θέματα στρατηγικής. Σκοπός της σύστασής του Συμβουλίου ήταν η επεξεργασία θέσεων για το Κυπριακό, βασισμένων στα δεδομένα που προκύπτουν.
 
Το Κυπριακό
Σε δηλώσεις του μετά την υπογραφή του Βιβλίου Συλλυπητηρίων για τα θύματα της Νίκαιας, στην οικία του Γάλλου Πρέσβη, και ερωτηθείς για τις τυχόν επιπτώσεις του πραξικοπήματος στην Τουρκία στο Κυπριακό, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε ότι δεν βλέπει να υπάρχει αυτή την ώρα τουλάχιστον η οποιαδήποτε ανάγκη να κρίνουμε για τις συμπεριφορές που θα ακολουθήσουν όσον αφορά το Κυπριακό.
«Είναι κάτι που οπωσδήποτε όμως μας απασχολεί. Γι’ αυτό έχω συγκαλέσει το απόγευμα το Γεωστρατηγικό Συμβούλιο και έχω καταρχάς ορίσει για τις 27 (του μηνός, σύσκεψη) για το Εθνικό Συμβούλιο, αλλά αντιλαμβάνομαι ότι κάποιοι αδυνατούν,  αφού εκείνη τη μέρα είναι και το Συνέδριο των Αποδήμων. Θα είμαι σε επαφή με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων για να οριστεί σύσκεψη το συντομότερο, όχι γιατί μπορεί η Κύπρος να καθορίσει τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία, αλλά γιατί τα όσα τεκταίνονται στην Τουρκία βεβαίως αφορούν την Κύπρο και ιδιαίτερα τις εν δυνάμει διαπραγματεύσεις», υπέδειξε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας. Ο Νίκος Αναστασιάδης ανέφερε ότι παρά το γεγονός ότι ο καθένας καταδικάζει κάθε απόπειρα κατάλυσης της δημοκρατίας, «θέλουμε να ελπίζουμε ότι η δημοκρατικά εκλελεγμένη Κυβέρνηση, δεν θα συμπεριφερθεί ωσάν να επικρατούσε το πραξικόπημα».

 
 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας