«Ξεχείλισε το ποτήρι της οργής»

Δεν τελειώνουν τα προβλήματα στα Νοσοκομεία Πάφου και Πόλης Χρυσοχούς. Το ποτήρι της υπομονής ξεχείλισε. Οι εκδηλώσεις  διαμαρτυρίας πραγματοποιήθηκαν  σήμερα  το πρωί στα δύο κρατικά νοσηλευτήρια .
Το διαμέρισμα Πόλης Χρυσοχούς βρέθηκε σήμερα σε "εξέγερση".
 
Πλήθος ασθενών έξω από το κρατικό νοσηλευτήριο της περιοχής συγκεντρώθηκαν προσπαθώντας να βρουν το δίκαιο τους, λέγοντας πως η υγεία είναι το πολυτιμότερο αγαθό του ανθρώπου. Στο πλευρό τους  οι βουλευτές της Επαρχίας Πάφου, ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως  και κοινοτάρχες της περιοχής αφού το Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς εξυπηρετεί και τους κατοίκους 25 κοινοτήτων. 
 
Οι διευθετήσεις που είχαν γίνει από τον Διευθυντή των Ιατρικών υπηρεσιών και από την ΓΔ του Υπουργείου Υγείας για την συμπλεγματοποίηση των δύο κρατικών νοσηλευτηρίων της Επαρχίας ούτως ώστε να παραμένουν σε λειτουργία οι θάλαμοι εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου Πόλεως αφού παθολόγοι και καρδιολόγοι του Νοσοκομείου Πάφου θα είχαν ουσιαστικά την επίβλεψη και των εσωτερικών ασθενών του Νοσοκομείου Πόλεως δεν έχουν στην ουσία λειτουργήσει. 
 
Σύμφωνα με τον ιατρό Κυριάκο Κυριάκου και πρόεδρο της Επιτροπής Υγείας του Δήμου Πόλης Χρυσοχούς η  διευθέτηση φαίνεται να προσκρούει στην έλλειψη προσωπικού στο Νοσοκομείο Πάφου αφού οι ιατροί που θα αναλάμβαναν το επιπλέον φορτίο είχαν διακηρύξει ότι βρίσκονται στα όρια τους και σε καμία περίπτωση δεν μπορούν να αναλάβουν επιπλέον ευθύνες και καθήκοντα.
 
Ο κ.Κυριάκου πρόσθεσε πως οι γιατροί του Νοσοκομείου Πάφου μάζεψαν υπογραφές,  ότι αν τους αναγκάσουν να έρθουν στο Νοσοκομείο Πόλης Χρυσοχούς θα υποβάλουν τις παραιτήσεις τους. 
Ο Δήμαρχος Πόλης Χρυσοχούς Άγγελος Γεωργίου Οδυσσέως σε δηλώσεις του στο πλαίσιο της εκδήλωσης ανέφερε “έχει εξαντληθεί και η υπομονή και η ανοχή “. “Ο κόσμος εκδηλώνει την έντονη διαμαρτυρία του γιατί τα χρόνια προβλήματα του Νοσοκομείου αντί για λύση” ,είπε ο Δήμαρχος, “βλέπουμε την επιδείνωση τους”. 
 
ΚΥΠΕ

 
 
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο