Ψάχνουν ημερομηνία συνάντησης για το Εθνικό Συμβούλιο Προεδρικό και κόμματα

 Σύσκεψη με τους αρχηγούς των κοινοβουλευτικών κομμάτων με θέμα την αναβάθμιση και τον εκσυγχρονισμό του Εθνικού Συμβουλίου όρισε για τις 27 του μήνα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης.
Ωστόσο, ένεκα του γεγονότος ότι τη συγκεκριμένη ημερομηνία θα πραγματοποιείται το Συνέδριο των Αποδήμων και κάποιοι από τους αρχηγούς των κομμάτων θ’ αδυνατούν να παρευρεθούν στη σύσκεψη, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, σε συνεννόηση με τους πολιτικούς αρχηγούς, προτίθεται να ορίσει νέα σύσκεψη το συντομότερο δυνατό. Κατά τη σύσκεψη, πέραν της συζήτησης του πλαισίου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα ενημερώσει τους αρχηγούς των κομμάτων και αναφορικά με τις διαπραγματεύσεις για το Κυπριακό, υπό το πρίσμα και των νέων δεδομένων που δημιούργησε η απόπειρα πραξικοπήματος στην Τουρκία.
Στο Προεδρικό ολοκληρώθηκε η μελέτη των εισηγήσεων που υποβλήθηκαν από το κόμματα, ως απάντηση στην πρόταση που ο Νίκος Αναστασιάδης τους είχε αποστείλει με στόχο τον επανακαθορισμό του τρόπου λειτουργίας του Εθνικού Συμβουλίου. Η Κυβέρνηση, εκτιμά πως υπάρχει πρόσφορο έδαφος για συνεννόηση και εξεύρεση κοινών συνισταμένων με τα κόμματα, ώστε η λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου να καταστεί περισσότερο δημιουργική και επωφελής.   
 
Η Αλληλεγγύη διευκρινίζει…
Στο μεταξύ, σε ανακοίνωσή του το Κίνημα Αλληλεγγύη αναφέρει πως «με έκπληξη ακούσαμε τον Πρόεδρο Αναστασιάδη να δηλώνει σήμερα ότι έχει συγκαλέσει συνεδρία του Εθνικού Συμβουλίου κατ’ αρχήν για τις 27 Ιουλίου, καθώς και ότι αναμένει από τους πολιτικούς αρχηγούς να απαντήσουν κατά πόσο μπορούν να παραστούν. Σε ό,τι αφορά την Αλληλεγγύη διευκρινίζουμε τα εξής:
Η Αλληλεγγύη προσκλήθηκε τηλεφωνικώς χθες από το Προεδρικό Μέγαρο για συμμετοχή και εκπροσώπηση της σε Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών και όχι Εθνικό Συμβούλιο, για το Κυπριακό, στις 27 Ιουλίου στις 10.30 το πρωί.
Η μέρα και ώρα σύγκλησης του Συμβουλίου Πολιτικών Αρχηγών προκάλεσε εντύπωση, διότι συμπίπτει με την ώρα που έχουν προγραμματισθεί οι ομιλίες των πολιτικών αρχηγών των κοινοβουλευτικών κομμάτων στο 26ο Συνέδριο του Κεντρικού Συμβουλίου της Παγκόσμιας Ομοσπονδίας Αποδήμων Κυπριών- Παγκόσμιας Συντονιστικής Επιτροπής Κυπριακού Αγώνα (ΠΟΜΑΚ-ΠΣΕΚΑ). Ακολούθησε νέο τηλεφώνημα-γνωστοποίηση από το Προεδρικό Μέγαρο, ότι εξαιτίας ακριβώς αυτής της σύμπτωσης, το Συμβούλιο Πολιτικών Αρχηγών ακυρώνεται και ότι θα ενημερωθούμε για τη νέα ημερομηνία όταν αυτή ορισθεί, κάτι το οποίο αναμένουμε».
 
 
 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας