Έκκληση Οργάνωσης Παραπληγικών προς Κυβέρνηση και πολιτικούς να συνεργαστούν για το ΓΕΣΥ

  Έκκληση προς την πολιτεία, την κυβέρνηση και τους πολιτικούς κάνει η Οργάνωση Παραπληγικών Κύπρου, να συνεργαστούν και να συμφωνήσουν σε ένα χάρτη υλοποίησης των απαραίτητων ενεργειών για να αποκτήσει η χώρα ένα σύστημα υγείας, το οποίο θα απαντά στις ανάγκες των πολιτών.

«Ένα σύστημα υγείας, το οποίο θα προσφέρει σε κάθε πολίτη εύκολη πρόσβαση στις απαραίτητες ποιοτικές υπηρεσίες υγείας, οι οποίες θα έχουν σαν επίκεντρο τον ασθενή. Κάτι που θα επιτρέψει στη χώρα μας να προοδεύσει και να αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής των πολιτών της», αναφέρει σε ανακοίνωσή της ενόψει των συναντήσεων για το ΓΕΣΥ που θα γίνουν τις επόμενες μέρες.

Παράλληλα καλεί τους πολιτικούς σε πνεύμα συνεργασίας να πάρουν αποφάσεις που πραγματικά θα εξυπηρετήσουν τις ανάγκες και δικαιώματα των Κυπρίων πολιτών.

«Η υγεία αποτελεί ένα από τα βασικά ανθρώπινα δικαιώματα το οποίο αποτελεί προϋπόθεση για την απόλαυση πολλών ατομικών και πολιτικών δικαιωμάτων. Εμείς θεωρούμε τις υπηρεσίες υγείας τον παράγοντα που επηρεάζει το βαθμό συμμετοχής μας στη ζωή και τη δυνατότητα πρόσβασης σε ευκαιρίες συμμετοχής για καλύτερη ζωή, για το άτομο, την οικογένεια και την κοινωνία», αναφέρεται.

Προστίθεται ότι μια υγιής κοινωνία μπορεί να παράγει και να προοδεύει ενώ μια ασθενής κοινωνία αγωνίζεται για την επιβίωση.

«Η πολυπόθητη ανάπτυξη που τα τελευταία χρόνια ακούμε συχνά από τους πολιτικούς μας δεν μπορεί να αγνοεί τον παράγοντα της υγείας των πολιτών της χώρας μας. Βλέπουμε όμως ότι για πολλά χρόνια η υγεία των πολιτών έγινε αντικείμενο εκμετάλλευσης για εξυπηρέτηση άλλων συμφερόντων και όχι αυτά των ασθενών και των πολιτών», αναφέρεται τέλος.

 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο