Τον Απρίλιο του 1973 η πρώτη κλήση από κινητό τηλέφωνο (video)

43 χρόνια πριν, στις 3 Απριλίου του 1973 ο Martin Cooper προκάλεσε την έκπληξη και εντυπωσίασε κοινό και δημοσιογράφους, όταν παρουσίασε με την ομάδα «The Shoes» το πρώτο κινητό τηλέφωνο της εταιρείας Motorola.

Ήδη το 1970, είχε κυκλοφορήσει στην αγορά το λεγόμενο «car phone», δηλαδή ένα τηλέφωνο το οποίο λειτουργούσε κατά κάποιο τρόπο σαν κινητό, αλλά μόνο όταν το αυτοκίνητο βρισκόταν εν κινήσει. Ο Cooper ωστόσο, πάντα έψαχνε την πρόκληση. Ήθελε να δημιουργήσει κάτι καινοτόμο και ιδιαίτερο, ενώ παράλληλα επιθυμούσε να φτάσει τη Motorola, την εταιρεία στην οποία εργαζόταν, στην κορυφή και σε φοβερά κέρδη. 

Ο Cooper ενθουσιασμένος από τη μορφή και τη χρήση που είχε το «communicator» στην τηλεοπτική σειρά, άρχισε να σκέφτεται το πως θα μπορούσε κάτι τέτοιο να υπάρξει στην πραγματικότητα. Ο εφευρέτης ήρθε σε επαφή με την ομάδα του, εξέφρασε τις σκέψεις τους και αμέσως ξεκίνησε η σκληρή δουλειά.

 Του πήρε μόλις 90 ημέρες για να κατασκευάσει το πρώτο κινητό τηλέφωνο 800 MHz. Η παρουσίαση του πρώτου κινητού τηλεφώνου της Motorola στη συνέντευξη τύπου Ο Martin Cooper δεν ήταν μόνο ένας ευφυής μηχανικός, που απλώς ήθελε να κάνει τη διαφορά. Αντιθέτως, ήταν ένας άνθρωπος ο οποίος κατανοούσε και τη δύναμη των δημοσίων σχέσεων. Γι’ αυτόν το λόγο, διοργάνωσε μια συνέντευξη τύπου.

Στις 3 Απριλίου του 1973, στη Νέα Υόρκη, ο Cooper δεν παρουσίασε μόνο σε κοινό και δημοσιογράφους το πρώτο κινητό τηλέφωνο της Motorola. Παράλληλα πραγματοποίησε και το πρώτο του τηλεφώνημα στον Joel Engel, τον διευθυντή του τμήματος ερευνών και καινοτομίας του «AT&T Bell Labs». Μπροστά στα μάτια όλων, μίλησε μαζί του, ενώ τον πληροφόρησε και για το κλίμα που επικρατούσε στην αίθουσα.

Δειτε Επισης

Κορίτσια φοβούνται για τις ρυτίδες από το Δημοτικό λόγω tik tok
Στην παγωμένη «Ευρώπη» το μεγαλύτερο διαστημόπλοιο της ΝΑΣΑ για πλανητική αποστολή
Γιατί δεν θα διαθέσει στην Ευρώπη την AI του iPhone 16 η Apple
ΒΙΝΤΕΟ: Πρώτη φορά ιδιώτες αστροναύτες έκαναν διαστημικό περίπατο-«Μοιάζει με έναν τέλειο κόσμο»
ΒΙΝΤΕΟ: Αποκαλύφθηκε το iPhone 16 με ενσωματωμένα εργαλεία Apple Intelligence
ΒΙΝΤΕΟ: Παρουσιάζεται σήμερα το iphone 16 - Τα χαρακτηριστικά που προκαλούν θόρυβο
Σε τρία χρόνια εκτιμάται πως ο Έλον Μασκ θα είναι ο πρώτος τρισεκατομμυριούχος στον κόσμο
Νέο τεστ διάγνωσης καρκίνου του προστάτη με αποτέλεσμα σε 15 λεπτά
Ο Ζούκερμπεργκ αποκάλυψε πως ο Μπάιντεν πίεσε τη Meta να λογοκρίνει περιεχόμενο για την Covid
Αρχαιολόγοι ανακάλυψαν απόδειξη για την αγορά επίπλων ηλικίας 3.500 ετών