Τσίπρας σε Γιλντιρίμ: Ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσης των 8 πραξικοπηματιών

Η διαδικασία έκδοσης των οχτώ στρατιωτικών οι οποίοι κατέφυγαν στην Ελλάδα έπειτα από την αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία ξεκίνησε όπως φέρεται να δήλωσε ο Έλληνας Πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στον Τούρκο ομόλογό του σε τηλεφωνική επικοινωνία που είχαν χθες το βράδυ.

Σύμφωνα με ανακοίνωση του τουρκικού πρωθυπουργικού γραφείου, ο Έλληνας Πρωθυπουργός συνεχάρη την τουρκική κυβέρνηση για την αντίδρασή της στην απόπειρα κατάλυσης της συνταγματικής τάξης και τόνισε τη σημασία του καθεστώτος συνταγματικής δημοκρατίας στην Τουρκία και τη διατήρηση της σταθερότητας σε όλη την περιοχή.

Από την πλευρά του ο Τούρκος Πρωθυπουργός του ανέφερε ότι η απόπειρα μιας ομάδας εντός των ενόπλων δυνάμεων εναντίον της δημοκρατίας και της βούλησης του λαού απέτυχε και ευχαρίστησε για τη στήριξη της Ελλάδας.

Ο Τούρκος Πρωθυπουργός επανέλαβε το αίτημα της Τουρκίας για έκδοση των οχτώ στρατιωτικών που κατέφυγαν στην Αλεξανδρούπολη το συντομότερο. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ανέφερε ότι ξεκίνησε η διαδικασία έκδοσής τους.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανέφερε ακόμη ότι επιθυμεί να διατηρηθούν οι στενές σχέσεις των δύο χωρών και πρόσθεσε ότι είναι έτοιμοι για συνεργασία στα διμερή θέματα και το Κυπριακό καθώς και στα περιφερειακά. Ο Τούρκος Πρωθυπουργός συμφώνησε και ευχήθηκε σε αυτό το πλαίσιο να ολοκληρωθούν τα διάφορα προγράμματα που είναι στην επικαιρότητα.
 
Νωρίτερα ο Αλέξης Τσίπρας είχε συνομιλία και με τον Τούρκο Πρόεδρο Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος σε δηλώσεις του από την Κωνσταντινούπολη διαβεβαίωσε ότι η Ελλάδα μέσα σε 15 μέρες θα εκδώσει τους οκτώ στρατιωτικούς που το έσκασαν στην Αλεξανδρούπολη έπειτα από το πραξικόπημα της Παρασκευής. 
 

Δειτε Επισης

Στον Εισαγγελέα o Παλαιοχριστιανός-«Δεν άρπαξε το βρέφος, του ανήκει»
Φωτιά στην Εφύρα Ηλείας-Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής
Η αποκάλυψη της φρίκης που ζούσε ο 5χρονος στην Αλεξανδρούπολη-«Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν»
Ομολόγησε ότι σκότωσε τον 68χρονο στην Κέρκυρα η σύζυγός του-Tην Αστυνομία ειδοποίησε η 11χρονη τους
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι μαθητές για revenge porn στο Μεσολόγγι-Είπαν ότι το «έκαναν για πλάκα»
Θρίλερ με τη δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα-Εντοπίστηκαν ρούχα με αίμα και ένα μαχαίρι
Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος στην Κέρκυρα-Τον εντόπισαν η σύζυγος και η κόρη του
Συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού σε 5χρονο στην Αλεξανδρούπολη-Συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί
Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε
Απίστευτη υπόθεση στην Ελλάδα-Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του