Παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης ο ένοπλος του Μπατόν Ρουζ

Παρασημοφορημένος πρώην πεζοναύτης με τον βαθμό του λοχία, ήταν ο άντρας που σκότωσε τρεις αστυνομικούς και τραυμάτισε άλλους τρεις στην Μπατόν Ρουζ της Λουιζιάνα, σύμφωνα με το Πεντάγωνο.

 
Οι αρχές δεν έχουν ανακοινώσει το όνομά του επίσημα, αλλά σύμφωνα με αξιωματούχο της αμερικανικής κυβέρνησης και με τα ΜΜΕ, ο δράστης ονομαζόταν Γκέιβιν Λονγκ, ήταν μαύρος, ζούσε στο Κάνσας Σίτι στο Μιζούρι και ήταν και περίπου 29 χρονών.


Σύμφωνα με τον συνταγματάρχη Μάικ Έντμονσον, επικεφαλής της αστυνομίας της Λουιζιάνα, ο οπλοφόρος έδρασε μόνος του. Ο Έντμονσον είπε ότι ο ύποπτος ήταν ντυμένος στα μαύρα και περίμενε τους αστυνομικούς να έρθουν προτού αρχίσει να πυροβολεί. Ανώνυμη κυβερνητική πηγή έχει πει ότι οι αρχές πιστεύουν πως η κλήση για την αστυνομία που έγινε σε αριθμό επείγουσας ανάγκης ήταν προσχεδιασμένη.

Τα τρία θύματα του Μπατόν Ρουζ


Οι αστυνομικοί έφτασαν στην περιοχή μετά από αναφορές ότι υπήρχε κάποιος οπλοφόρος ντυμένος στα μαύρα που στεκόταν πίσω από ένα μαγαζί, λίγο πριν τις 9:00 π.μ. τοπικής ώρας (5:00 μ.μ. ώρα Ελλάδας), είπε ο Έντμονσον.
 
Στο πανδαιμόνιο που ακολούθησε, ο οπλοφόρος σκότωσε δύο αστυνομικούς από το αστυνομικό τμήμα της Μπατόν Ρουζ και έναν βοηθό σερίφη. Τραυμάτισε επίσης άλλους τρεις, έναν από αυτούς βαριά, προτού σκοτωθεί ο ίδιος από τους αστυνομικούς.

 

 
Δεν έχει εξακριβωθεί ακόμα ποια ήταν τα αίτια που τον οδήγησαν στην πράξη του, και οι έρευνες συνεχίζονται.
 
Σοκαριστικό βίντεο από τη στιγμή της επίθεσης
 

Ομπάμα: Τέτοιες επιθέσεις είναι έργο δειλών
 
Στο μεταξύ, έκκληση για ενότητα απηύθυνε ο Πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα μετά το περιστατικό στο Μπατόν Ρουζ, προειδοποιώντας παράλληλα να  μην χρησιμοποιηθεί το αιματηρό γεγονός για να οξυνθούν οι πολιτικές διαμάχες κατά τη διάρκεια της έντονα διχαστικής προεκλογικής περιόδου.
 
"Έχουμε τους διχασμούς μας και δεν είναι κάτι καινούργιο", είπε ο Ομπάμα σε συνέντευξη Τύπου, "για αυτό είναι τόσο σημαντικό για όλους τώρα να εστιαστούν σε λόγια και πράξεις που θα μπορέσουν να ενώσουν τη χώρα περισσότερο". "Δεν χρειαζόμαστε εμπρηστικές ρητορείες", τόνισε.
 
Εξάλλου, σύμφωνα με ανακοίνωση, καταδικάζοντας την επίθεση, ο Ομπάμα είπε ότι πρόκειται για έργο δειλών.
 
«Δεν υπάρχει καμία δικαιολογία για τη βία εναντίον των δυνάμεων επιβολής του νόμου. Καμία. Αυτές οι επιθέσεις είναι έργο δειλών ανθρώπων που δεν εκπροσωπούν κανέναν άλλο" τόνισε ο επικεφαλής του αμερικανικού κράτους σε μια ανακοίνωση.
 
 
 

Δειτε Επισης

Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο