Στην Αθήνα ο Μοσκοβισί

Μήνυμα στις ελληνικές αρχές πως πρέπει να επισπεύσουν την ολοκλήρωση των προαπαιτούμενων ενόψει της 2η αξιολόγησης και της εκταμίευση της 2ης υποδόσης των 2,8 δις το Σεπτέμβρη, μεταφέρει ο αρμόδιος για το ελληνικό πρόγραμμα επίτροπος Πιέρ Μοσκοβισί.
 
Ταμείο αποκρατικοποιήσεων, μεσοπρόθεσμο πρόγραμμα, ανεξαρτησία της γενικής γραμματείας εσόδων και της φορολογικής διοίκησης γενικότερα, αλλά και θέματα όπως το άνοιγμα της αγοράς ενέργειας, τα εργασιακά και η ειδική αντιμετώπιση που πρέπει να τύχουν επενδυτικές προτάσεις, θα βρεθούν στη ατζέντα του αρμοδίου επιτρόπου.
 
Ο Πιέρ Μοσκοβισί θα στείλει το μήνυμα σε αγορές και επενδυτές ότι η Ελλάδα βελτιώνεται, ότι η κυβέρνηση υλοποιεί και ότι από την ολοκλήρωση της πρώτης αξιολόγησης και μετά, η χώρα έχει αλλάξει σελίδα και θα αποτελεί λίαν συντόμως ένα ελκυστικό επενδυτικό πολιτισμό.
 
Από την άλλη όμως θα εξηγήσει στους Έλληνες συνομιλητές του ότι δεν υπάρχουν πια περιθώρια για άλλες καθυστερήσεις, θα προειδοποιήσει ότι η επίτευξη των δημοσιονομικών στόχων  - άρα και το διακύβευμα της ενεργοποίησης ή όχι του δημοσιονομικού κόφτη δαπανών - εξαρτάται σε καθοριστικό βαθμό από το αν η Ελλάδα θα εκταμιεύει τις επόμενες δόσεις στην ώρα τους, ακριβώς γιατί προορίζονται κυρίως για την αποπληρωμή χρέους της κυβέρνησης στο εσωτερικό.
 
Ο Μοσκοβισί θα προειδοποιήσει την Ελληνική πλευρά ότι δεν θα πρέπει να κάνει τα εργασιακά ιδεολογική σημαία και πως η Κομισιόν όχι μόνο δεν έχει παράλογες, ή εκτός προγράμματος απαιτήσεις, αλλά θα συνταχθεί με τις ελληνικές αρχές αν το ΔΝΤ εγείρει διαφορετικές απαιτήσεις. Παρ’όλ’αυτά η κυβέρνηση οφείλει να παρουσιάσει το φθινόπωρο έκθεση για το τι θα μπορούσε να υιοθετήσει από τις βέλτιστες πρακτικές στα εργασιακά στην ΕΕ, περιλαμβανομένου του lock out, της αύξησης των ομαδικών απολύσεων και της ομογενοποίησης της προστασίας των εργαζομένων, που σήμερα χωρίζονται σε υπερπροστατευμένους και εντελώς απροστάτευτους.
 
Ο επίτροπος ξεκινά τις επαφές του με τον πρωθυπουργό Α.Τσίπρα, τον υπουργό Ανάπτυξης Γιώργο Σταθάκη, τον υπουργό οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο, τον υπουργό εργασίας Γιώργο Κατρούγκαλο και τον αναπληρωτή  υπουργό οικονομικών Γιώργο Χουλιαράκη. Θα μιλήσει επίσης, για την πορεία εκτέλεσης του ελληνικού προγράμματος στην μόνιμη επιτροπή εμπορίου, την επιτροπή οικονομικών και την ειδική επιτροπή ευρωπαϊκών υποθέσεων του Ελληνικού Κοινοβουλίου.
 

Δειτε Επισης

Στον Εισαγγελέα o Παλαιοχριστιανός-«Δεν άρπαξε το βρέφος, του ανήκει»
Φωτιά στην Εφύρα Ηλείας-Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής
Η αποκάλυψη της φρίκης που ζούσε ο 5χρονος στην Αλεξανδρούπολη-«Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν»
Ομολόγησε ότι σκότωσε τον 68χρονο στην Κέρκυρα η σύζυγός του-Tην Αστυνομία ειδοποίησε η 11χρονη τους
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι μαθητές για revenge porn στο Μεσολόγγι-Είπαν ότι το «έκαναν για πλάκα»
Θρίλερ με τη δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα-Εντοπίστηκαν ρούχα με αίμα και ένα μαχαίρι
Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος στην Κέρκυρα-Τον εντόπισαν η σύζυγος και η κόρη του
Συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού σε 5χρονο στην Αλεξανδρούπολη-Συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί
Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε
Απίστευτη υπόθεση στην Ελλάδα-Πατέρας κατήγγειλε τον βιασμό του 5χρονου γιου του από συνομηλίκους του