Κατσουρίδης: Πολλά τα ερωτηματικά για τον τρόπο δράσης των πραξικοπηματιών...

Την άποψη πως είναι τόσα πολλά τα  αναπάντητα σημεία γύρω από το  πραξικόπημα  στην Τουρκία, που καθίσταται ανώριμη και ανασφαλής η εξαγωγή ασφαλών συμπερασμάτων, εξέφρασε μιλώντας στον ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ο Νίκος Κατσουρίδης.

Ως προέκταση αυτής του της τοποθέτησης, ο κ. Κατσουρίδης απέφυγε  την ξεκάθαρη  απάντηση και  στο μέγα ερώτημα των ημερών που έχει να κάνει με το αν ήταν ή  όχι στημένο το πραξικόπημα από τον Νταγίπ Ερντογάν.

Παρόλα αυτά παρέθεσε σωρεία ερωτημάτων σε σχέση με τον τρόπο  που έδρασαν οι πραξικοπηματίες:
 
  • Αφού έλαβαν μέρος σε αυτό το πραξικόπημα τόσες χιλιάδες στρατιωτών πώς απέτυχε;
  • Λένε ότι υπήρχε  έτοιμο και δεύτερο κύμα επίθεσης.  Η ώρα δέκα το βράδυ έγινε το πρώτο; Γιατί περίμεναν δύο ώρες για το δεύτερο;
  • Γιατί δεν κατέρριψαν το αεροπλάνο του Ερντογάν αφού το κυνηγούσαν με μαχητικά αεροσκάφη;
  • Σε ποια χώρα γίνεται πραξικόπημα και δεν κτυπούν τον κόσμο; Δείτε τι έγινε με την Ελλάδα στο Πολυτεχνείο, στην Κύπρο και την Χιλή για παράδειγμα.
 
 
Η μέση εξήγηση…
Σπεύδοντας να ξεκαθαρίσει πως ο λόγος που παραθέτει τα συγκεκριμένα ερωτήματα δεν είναι για να πει πως ήταν στημένο ο κ. Κατσουρίδης έδωσε και μια άλλη εκτίμηση σε σχέση με το τι μπορεί να έγινε πραγματικά.  Όπως είπε, ο Νταγίπ  Ερντογάν ενδέχεται να είχε σχετική πληροφόρηση για την εκδήλωση του πραξικοπήματος και να επέλεξε να το αφήσει να εξελιχθεί..  Όπως πρόσθεσε αυτό θα μπορούσε να γίνει απλά και μόνο με ένα αξιωματικό του στρατού που να διαδραμάτισε διπλό ρόλο…

Προσωρινή η ισχύς του Ερντογάν…
Διαφορετική, από τις επικρατούσες μέχρι στιγμής, ήταν  και η άποψη του Νίκου Κατσουρίδη σε σχέση με τον αν βγαίνει όντως ενισχυμένος και παντοκράτορας ο Τούρκος πρόεδρος Νταγίπ Ερντογάν μέσα από το πραξικόπημα:
«Εάν έχει την έκταση που καταδεικνύουν οι συλλήψεις τότε δεν μπορεί να σβηστεί μέσα σε λίγες μέρες αυτή την αντίδραση  προς το καθεστώς Ερντογάν. Εάν έχει 8 χιλιάδες αξιωματούχους που συμμετείχαν ή υποστήριζαν το πραξικόπημα, αυτό καταδεικνύει διχασμό, από την μία με του Κούρδους και από την άλλη με την κοινωνία για τον Νταγίπ Ερντογάν. Φθάνουν πλέον στα άκρα οι διαφορές.  Αυτό που έγινε αποτελεί μεν προσωρινή ισχυροποίηση για τον Τούρκο Πρόεδρο, αλλά  έχουν δημιουργηθεί προϋποθέσεις για σοβαρέ δυσκολίες», επεσήμανε ο Νίκος Κατσουρίδης.
 
Τέλος ερωτηματικά σε σχέση με την προθέσεις του Νταγίπ Ερντογάν εξέφρασε ο Νίκος Κατσουρίδης για την σύγκρουση του με τους Αμερικανούς: « Δεν καταλαβαίνω γιατί τους τα φορτώνει και πού στοχεύει με το να τους τα φορτώνει» είπε χαρακτηριστικά.
 
 
 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας