Πυρ και μανία με τον Αναστασιάδη για το Εθνικό Συμβούλιο ο Σιζόπουλος

   Η στάση του Προέδρου της Δημοκρατίας σε ό,τι αφορά στη λειτουργία του Εθνικού Συμβουλίου είναι επιεικώς απαράδεκτη, δήλωσε το πρωί ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ Μαρίνος Σιζόπουλος, ο οποίος πρόσθεσε πως χρειάζεται εθνική στρατηγική για να αντιμετωπιστούν οι αναμενόμενες αυξημένες τουρκικές διεκδικήσεις, μετά και την ισχυροποίηση Ερντογάν από την αποτυχία του πραξικοπήματος στην Τουρκία.
 Σε δήλωση του στο Κυπριακό Πρακτορείο Ειδήσεων(ΚΥΠΕ), στο περιθώριο της επίσκεψης της Κοινοβουλευτικής Επιτροπής Άμυνας στο ΚΕΝ Λεμεσού, ο κ. Σιζόπουλος είπε πως «χρειάζεται ιδιαίτερη προσοχή, γιατί αυτή η κατάσταση και περαιτέρω ισχυροποίηση του Ερντογάν στο εσωτερικό της Τουρκίας ενέχει σοβαρούς κινδύνους εξωτερίκευσης μιας πιο διεκδικητικής και επιθετικής πολιτικής, τόσο έναντι της Ε.Ε. αλλά περισσότερο αυτό που μας φοβίζει είναι οι διεκδικήσεις που μπορεί να προβάλει στο Αιγαίο και το Κυπριακό, δεδομένου είναι αυτός που καθορίζει πλέον τις θέσεις της Τ/κ πλευράς στο τραπέζι των συνομιλιών».
 Θα πρέπει, πρόσθεσε, να αντιμετωπίσουμε αυτό το θέμα με τη μεγαλύτερη δυνατή υπευθυνότητα, χωρίς τυμπανοκρουσίες και το Εθνικό Συμβούλιο επείγει να αναβαθμιστεί και να διαδραματίσει το ρόλο του.
 «Λυπούμαι να παρατηρήσω ότι μέχρι στιγμής η στάση και συμπεριφορά του Προέδρου της Δημοκρατίας, είναι επιεικώς απαράδεκτη για το λόγο ότι δεν έχει ιδιαίτερο ενδιαφέρον όσον αφορά το Εθνικό Συμβούλιο, γιατί ίσως βολεύεται με τις δικαιολογίες που έχει προβάλει, ώστε το Εθνικό Συμβούλιο να μην λειτουργεί και ο ίδιος να προχωρεί μόνος του, με τους συνεργάτες του, στη διαδικασία των συνομιλιών, χωρίς όλοι οι υπόλοιποι να γνωρίζουμε πού βρίσκεται αυτή η διαδικασία, τι πρόοδος ενδεχομένως έχει επιτευχθεί, αλλά το χειρότερο από όλα, να μην υπάρχει μια συγκεκριμένη Εθνική Στρατηγική η οποία να μπορεί να αντιμετωπίσει τις αυξημένες τουρκικές διεκδικήσεις και τους κινδύνους που ελλοχεύουν από μια κακή λύση του Κυπριακού», κατέληξε στη δήλωσή του ο πρόεδρος της ΕΔΕΚ.
 
 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας