SOS από τα ορεινά: Μηδαμινή η τουριστική κίνηση

Πλήρης απογοήτευση διακατέχει τους ξενοδόχους των ορεινών θερέτρων για την πληρότητα που έχουν αυτή την στιγμή ενώ δηλώνουν πως αν δεν ήταν και το σχέδιο επιχορηγημένων αδειών που άρχισε να υλοποιείται από τις 17 Ιουλίου, τότε τα πράγματα θα ήταν σε χειρότερη μοίρα.

Μιλώντας στο ΚΥΠΕ, ο Πρόεδρος Επαρχιακής Επιτροπής Ορεινών Θερέτρων Ανδρέας Μαντάλας είπε πως αν και υπάρχει απογοήτευση, εντούτοις “τα πράγματα είναι ελαφρώς καλύτερα από πέρσι τον Αύγουστο”.

“Από χθες ξεκίνησε το σχέδιο επιχορηγημένων αδειών κι αν δεν υπήρχε και αυτό η πληρότητα θα ήταν πενιχρή ως και μηδαμινή. Θα ήμασταν νεκροί. Θα ήταν μέχρι και αδύνατη η λειτουργία ξενοδοχείων στα θερινά θέρετρα”, σημείωσε.

Μεγάλη κίνηση θα υπάρξει, είπε ο κ. Μαντάλας, μεταξύ 14 και 19 Αυγούστου οπότε οι πληρότητες θα φτάσουν στα ύψη, ενώ όλες τις άλλες μέρες θα υπάρχουν διαθέσιμες κλίνες.

Τα ορεινά τουριστικά θέρετρα Κακοπετριά, Πλάτρες, Αγρός, Πεδουλάς, Καλοπαναγιώτης διαθέτουν 18 ξενοδοχεία.

“Είμαστε οι φτωχοί συγγενείς, εμείς εδώ στα ορεινά. Δυστυχώς ούτε και στα τουριστικά πακέτα δεν συμπεριλαμβανόμαστε. Μας έχουν αφήσει απ ΄έξω. Πρέπει να γίνει συνείδηση ότι εκτός από την θάλασσα υπάρχουν και τα βουνά στην Κύπρο”, σημείωσε.

Ερωτηθείς σχετικά, είπε πως “οι Κύπριοι έρχονται στα ορεινά θέρετρα μόνο για μονοήμερα, διήμερα, οπότε και πάλι δεν μπορούμε να καλύψουμε την πληρότητα μας”.

Δυστυχώς, πρόσθεσε, από το 2011 και μετά υπάρχει μια κάθοδος στα ορεινά κι αυτό οφείλεται στην μείωση κονδυλίων των επιχορηγημένων αδειών.

"Κάτι που επηρέασε αρνητικά φέτος, είναι και οι πυρκαγιές στην Σολέα. Δυστυχώς δόθηκε η εικόνα ότι όλα έχουν γίνει κάρβουνο στα ορεινά μας θέρετρα κάτι που δεν ευσταθεί. Τα τουριστικά θέρετρα βρίσκονται πίσω από την καμένη περιοχή κι έχουν πολλά να δείξουν και να προσφέρουν", σημείωσε.

Ο κ. Μαντάλας καλεί τους Κύπριους εκτός από τις παραλιακές πόλεις, να προτιμούν και την ομορφιά και την δροσιά των ορεινών μας θερέτρων. Τονίζει δε ότι οι τιμές που κυμαίνονται στα ξενοδοχεία για διαμονή με πρόγευμα είναι πολύ ελκυστικές για όλους ανεξαίρετα.
 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο