Ζητά συγκεκριμένες απαντήσεις από τον Καδή η ΠΟΕΔ

Συγκεκριμένες απαντήσεις στα κρίσιμα εκπαιδευτικά θέματα που έθεσε εδώ και πολύ καιρό αναμένει ότι θα έχει η ΠΟΕΔ, σε συνάντηση την Τρίτη με τον Υπουργό Παιδείας και Πολιτισμού, Κώστα Καδή.

Σε ανακοίνωσή της, η ΠΟΕΔ αναφέρει ότι απαντήσεις του Υπουργού Παιδείας θα αξιολογηθούν από το Διοικητικό Συμβούλιο και θα καθορίσουν τη στάση της Οργάνωσης στο επόμενο διάστημα.

Η ΠΟΕΔ στην αυριανή συνάντηση θα καταθέσει, επίσης, επιστολή στον Υπουργό Παιδείας με την οποία θα ζητά χωρίς καθυστέρηση συζήτηση για την επίλυση και άλλων κρίσιμων εκπαιδευτικών ζητημάτων που εκκρεμούν, πριν την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς.
Η επιστολή θα αφορά το Νέο Σχέδιο Διορισμών σε σχέση με τις εκκρεμότητες που υπάρχουν, προκειμένου αυτό να αρχίσει να εφαρμόζεται χωρίς προβλήματα από τον Σεπτέμβρη του 2018, όπως έχει ψηφιστεί από τη Βουλή.

Συναφές με αυτό είναι και το θέμα του καθεστώτος υπηρεσίας αορίστου χρόνου, όπως αναδεικνύεται εκ νέου από την απόφαση του Δικαστηρίου Εργατικών Διαφορών, το Νέο Σχέδιο Επιμόρφωσης, οι Δείκτες Επιτυχίας και Επάρκειας και θέματα που σχετίζονται με τις αντικαταστάσεις, σημειώνεται.
Η ΠΟΕΔ αναφέρει πως στόχος της εξακολουθεί να είναι η βελτίωση της καθημερινής εκπαιδευτικής πράξης προς όφελος των παιδιών μέσα από τη συνεχή αναβάθμιση των συνθηκών που αυτή επιτελείται και διαβεβαιώνει ότι σε καμία περίπτωση επιθυμεί να προκληθούν εντάσεις το Σεπτέμβριο στον ευαίσθητο χώρο της Δημοτικής, Προδημοτικής και Ειδικής Εκπαίδευσης.

Πηγή: KYΠΕ
  

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο