Ψάχνει τον βηματισμό του με στόχο την ανάκαμψη το ΑΚΕΛ

 Σε τροχιά πολιτικής, οργανωτικής και επικοινωνιακής αναδιοργάνωσης εισέρχεται το ΑΚΕΛ έπειτα από την ολοκλήρωση της διαδικασίας αποτίμησης και καταγραφής των λόγων αποτυχίας του κόμματος στις βουλευτικές εκλογές του περασμένου Μαΐου.
Η σχετική διαδικασία ολοκληρώθηκε το περασμένο Σάββατο, οπόταν και συνεδρίασε για δεύτερη φορά εντός μιας βδομάδας η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής, διαμορφώνοντας έγγραφο αναφορικά με τις συνθήκες και τις αιτίες του αποτελέσματος των βουλευτικών εκλογών, αλλά και χαράζοντας σχεδιασμό για το πλαίσιο πολιτικής και δράσης σε πολιτικό, οργανωτικό και επικοινωνιακό επίπεδο, ώστε το ΑΚΕΛ να καταστεί περισσότερο αποτελεσματικό στην πολιτική του παρέμβαση. Μολονότι λεπτομέρειες των διαπιστώσεων και αποφάσεων της Κεντρικής Επιτροπής αναμένεται να δοθούν επισήμως από το Γενικό Γραμματέα του ΑΚΕΛ Άντρο Κυπριανού, στο πλαίσιο διάσκεψης Τύπου που προτίθεται να παραθέσει σε μεταγενέστερο στάδιο, πληροφορίες του ΡΕΠΟΡΤΕΡ ONILE αναφέρουν πως εν’ πολλοίς οι λόγοι της αποτυχίας του ΑΚΕΛ στις βουλευτικές εκλογές, συνοψίζονται στους εξής:
 
Οι λόγοι της αποτυχίας
Πρώτο: Στις οργανωτικές και επικοινωνιακές αδυναμίες που διαπιστώνεται ότι υπήρξαν κατά την προεκλογική περίοδο.
Δεύτερο: Στην αδυναμία του κόμματος να «προσπεράσει», μέχρι και σήμερα, τις επιπτώσεις και τις συνέπειες της διακυβέρνησης Δημήτρη Χριστόφια.
Τρίτο: Στην πολεμική που δέχεται από τα υπόλοιπα κόμματα της αντιπολίτευσης και ειδικά στην από μέρους τους επιχειρούμενη ταύτισή του με τον ΔΗΣΥ στο Κυπριακό.  
Τέταρτο: Στα φαινόμενα εσωστρέφειας που τα τελευταία χρόνια ταλαιπωρούν το ΑΚΕΛ, δηλαδή σε συμπεριφορές στελεχών που εκφεύγουν των κανόνων συμπεριφοράς του κόμματος.
Πέμπτο:  Στα φαινόμενα εκ των έσω υπόσκαψης της ηγεσίας.  
 
Στο ψυγείο τα μέτρα
Σε ό,τι αφορά πάντως τις διαπιστωνόμενες «παραβατικές» συμπεριφορές, πρόθεση της ηγεσίας του ΑΚΕΛ δεν είναι να ενεργοποιήσει άμεσα τις προβλεπόμενες από το Καταστατικό διαδικασίες λήψης οποιωνδήποτε πειθαρχικών μέτρων, μιας και εκτιμάται πως κάτι τέτοιο στην παρούσα χρονική στιγμή κατά την οποία το κόμμα προσπαθεί να σταθεί στα πόδια του και να βρει τον χαμένο βηματισμό του, δεν θα ήταν υποβοηθητικό της προσπάθειας γι’ ανάκαμψη, αλλά αντιθέτως θα επίτεινε την εσωστρέφεια. Έτσι επί του παρόντος η συγκεκριμένη πτυχή παραμερίζεται, χωρίς αυτό να σημαίνει πως κλείνει οριστικά, αφού η «Εζεκίας Παπαϊωάννου» δεν αποκρύβει τη δυσαρέσκεια της για την κλιμακούμενη εμφάνιση τέτοιου είδους φαινομένων στο κόμμα. Άλλωστε, όπως υποδείκνυε στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ OLINE καλά ενημερωμένη πηγή, τα αυστηρά μηνύματα που έστειλε ο Άντρος Κυπριανού το προπερασμένο Σάββατο από το βήμα της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής, είχαν συγκεκριμένους αποδέχτες και ουδόλως τυχαία δεν ήταν. Θα μπορούσαν να θεωρηθούν, όπως μας υποδείχθηκε, ενδεικτικά των προθέσεων της ηγεσίας για ξεκαθάρισμα με τρόπο που το ΑΚΕΛ να εξέλθει διά παντός από την πτωτική πορεία των τελευταίων ετών. Στο πλαίσιο αυτό, το συγκεκριμένο κεφάλαιο δεν αποκλείεται να ανοίξει σε μεταγενέστερο στάδιο.  
 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας