Γάλλος Πρέσβης:  Χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη των συμμάχων μας

Όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε την αλληλεγγύη μεταξύ συμμάχων, μεταξύ Γαλλίας και Κυπριακής Δημοκρατίας αλλά και ΕΕ, δήλωσε στο ΚΥΠΕ το βράδυ της Δευτέρας ο Πρέσβης της Γαλλίας στην Κύπρο René Troccaz, στο περιθώριο εκδήλωσης τιμής για τα θύματα της 14ης Ιουλίου στη Νίκαια, που πραγματοποιήθηκε, έξω από τη Γαλλική Πρεσβεία.

Στην εκδήλωση, την οποία διοργάνωσε ο κυπρο-γαλλικός επιχειρηματικός σύνδεσμος, συμμετείχαν Γάλλοι κάτοικοι της Κύπρου αλλά και Κύπριοι, οι οποίοι καταθέτοντας λίγα λουλούδια και κεριά κάτω από την μεσίστια σημαία της χώρας έδειξαν έτσι τη συμπαράστασή τους προς τη Γαλλία.

Ο Πρέσβης της Γαλλίας, ο οποίος κλήθηκε από το ΚΥΠΕ να πει λίγα λόγια, εξέφρασε την συγκίνησή του για την συμπαράσταση των Κυπρίων, όχι μόνο με την παρουσία τους στην εκδήλωση, αλλά και μέσω των πολλών μηνυμάτων αλληλεγγύης που έχουν στείλει στην Πρεσβεία αυτές τις ημέρες.
«Ασφαλώς είναι ημέρες οδυνηρές στη Γαλλία», είπε μιλώντας στα ελληνικά. Αλλά, πρόσθεσε, «πέραν της Γαλλίας βλέπουμε ότι ο κόσμος στον οποίο ζούμε είναι πολύ επικίνδυνος και γι` αυτό όλο και περισσότερο χρειαζόμαστε αυτή την συμπαράσταση, την αλληλεγγύη μεταξύ συμμάχων, άρα μεταξύ της Γαλλίας και της Κυπριακής Δημοκρατίας και της ΕΕ».
Αυτό, επεσήμανε ο κ. Πρέσβης, «είναι πολύ σημαντικό. Δεν είναι μόνο λόγια. Είναι κάτι πολύ ουσιαστικό. Προστατεύουμε αξίες, ένα τρόπο ζωής, θεσμούς, δημοκρατία».

Ο Πρόεδρος του Κυπρο-γαλλικού επιχειρηματικού συνδέσμου, Αντρέας Κασιούρης, ανέφερε κατά την έναρξη της εκδήλωσης ότι αυτή πραγματοποιείται «για να εκφράσουμε τη λύπη μας για τα αδικοχαμένα θύματα της βάρβαρης επίθεσης στις 14 Ιουλίου στη Νίκαια της Γαλλίας».
Πρόκειται, σημείωσε, «για μια μεγάλη πληγή για τη δημοκρατία και για την ελευθερία των ανθρώπων, κάτι πρωτόγνωρο σε μια μάλιστα βραδιά που γιορτάζαμε την εθνική γιορτή της Γαλλίας και τις βασικές αξίες της Γαλλικής επανάστασης την ελευθερία, την ισότητα και την αδελφοσύνη».

«Μοιραζόμαστε τη θλίψη των Γάλλων φίλων μας και στεκόμαστε σθεναρά στο πλευρό της Γαλλίας αυτή τη δύσκολη στιγμή», είπε.
Στη συνέχεια ο κ.Troccaz κάλεσε όλους τους παρευρισκόμενους να τηρήσουν ενός λεπτού σιγή προς τιμή των θυμάτων της επίθεσης.
Στην εκδήλωση παρευρέθηκε, μεταξύ άλλων, και ο Πρόεδρος του Κινήματος Οικολόγων – Συνεργασίας Πολιτών, Γιώργος Περδίκης.

Πηγή: ΚΥΠΕ
 

Δειτε Επισης

ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης
Επαφές με επίκεντρο το Κυπριακό είχε ο Γκιουνές Ονάρ στη Νέα Υόρκη
Τριμερή συνεργασία και περιφερειακές εξελίξεις συζήτησαν οι ΥΠΕΞ Κύπρου-Ιορδανίας-Ελλάδας