Ήθελαν να πάνε Ρουμανία οι 8 στασιαστές όμως δεν έφταναν τα καύσιμα

Η Ρουμανία ήταν ο πρώτος προορισμός των οκτώ στρατιωτικών, που συνελήφθησαν το μεσημέρι του περασμένου Σαββάτου στο αεροδρόμιο της Αλεξανδρούπολης, ωστόσο δεν τους έφθαναν τα καύσιμα και απέρριψαν αυτό το δρομολόγιο. Στη συνέχεια σκέφθηκαν την Βουλγαρία, αλλά το μετάνιωσαν λόγω των καλών σχέσεων με την κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν, και τελικά κατέληξαν να έρθουν στην Ελλάδα.

Ιδιαίτερο ενδιαφέρον για τους αξιωματικούς της ΕΛ.ΑΣ. έχει η έρευνα των κλήσεων στα κινητά τηλέφωνα που είχαν μαζί τους και οι οκτώ Τούρκοι στρατιωτικοί. Αρχικά διαπίστωσαν ότι είχαν δεκάδες αναπάντητες κλήσεις από συγγενείς τους που αγωνιούσαν για την τύχη τους, όταν ξεκίνησε η απόπειρα πραξικοπήματος. Ωστόσο, το επίμαχο χρονικό διάστημα εκδήλωσης της απόπειρας, οι οκτώ στρατιωτικοί επιχειρούσαν να επικοινωνήσουν διαδοχικά με συγκεκριμένο τηλεφωνικό αριθμό. Όταν ρωτήθηκαν που αντιστοιχεί ο συγκεκριμένος τηλεφωνικός αριθμός, αποκάλυψαν πως ήταν του συνταγματάρχη, διοικητή της μονάδας τους, ο οποίος όμως δεν απαντούσε τις κλήσεις τους, κάτι που μεγέθυνε τον φόβο τους.

Υποστήριξαν ότι μόλις δέχθηκαν τα πρώτα πυρά αστυνομικών από το έδαφος, τα άλλα δύο ελικόπτερα που ήταν μαζί τους επέστρεψαν στην βάση τους, ενώ εκείνοι προσγειώθηκαν σε ένα ξέφωτο δασώδους περιοχής κοντά στα ελληνικά σύνορα. Εκεί συζήτησαν σε ποια χώρα θα πάνε για να ζητήσουν πολιτικό άσυλο, αν και η πρώτη σκέψη τους ήταν η Ρουμανία διαπίστωσαν ότι δεν τους έφθαναν τα καύσιμα, ενώ την περίπτωση της Βουλγαρίας της απέρριψαν λόγω των καλών σχέσεων της με το επίσημο κράτος της Τουρκίας, οπότε κατέληξαν στην λύση της Ελλάδας.

Οι Τούρκοι στρατιωτικοί ανέφεραν πως όταν η απόπειρα πραξικοπήματος για την ανατροπή του Ερντογάν δεν πήγαινε όπως θα ήθελαν οι πραξικοπηματίες, έλαβαν την παρακάτω εντολή: «Προστατέψτε τους εαυτούς σας».

Πηγή:  The Toc 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία