Τουρκία: Ο έλεγχος της κυβέρνησης έχει αποκατασταθεί σε όλη τη χώρα, δήλωσε υψηλόβαθμος αξιωματούχος

  H κυβέρνηση έχει ανακτήσει τον έλεγχο σε όλη την Τουρκία και παρότι λίγες ομάδες στασιαστών αντιστέκονται στην Κωνσταντινούπολη, δεν αποτελούν πλέον κίνδυνο, δήλωσε σήμερα υψηλόβαθμος αξιωματούχος στο πρακτορείο Ρόιτερς.
Υπάρχουν επίσης λίγα σημαντικά στελέχη του στρατού που δεν έχουν συλληφθεί, είπε ο αξιωματούχος, ο οποίος πρόσθεσε πως είναι πολύ πιθανό να συλληφθούν σύντομα.

Συλλαμβάνονται ένας ένας οι δικαστές στην Τουρκία 

Στο μεταξύ συλλαμβάνονται ένας ένας οι 2,745 δικαστές και εισαγγελείς για τους οποίους λήφθηκε απόφαση σύλληψης. Οι δικαστές συλλαμβάνονται λόγω των σχέσεών τους με το κίνημα του Φετουλάχ Γκιουλέν το οποίο βρίσκεται, όπως κατήγγειλε η Κυβέρνηση, πίσω από την απόπειρα πραξικοπήματος. Συνελήφθη ακόμη και ο εισαγγελέας της υπόθεσης Εργκένεκον στο Ερζιντζάν ,Οσμάν Σανάλ.

Απόφαση για σύλληψη έχει ληφθεί για 140 ανώτατους δικαστές, 48 δικαστές του Συμβουλίου του Κράτους με την κατηγορία της συμμετοχής σε τρομοκρατική οργάνωση. Αστυνομία πήγε στο Συμβούλιο του Κράτους όπου είχαν συγκεντρωθεί οι δικαστές και συνέλαβε 10 από αυτούς. Στη συνέχεια συνελήφθησαν και 11 ανώτατοι δικαστές. 

Συνελήφθη επίσης και το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Αλπαρσλάν Αλτάν και στη συνέχεια επίσης το μέλος του Συνταγματικού Δικαστηρίου Ερντάν Τερτζάν.

 

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Πυροβολισμοί σε κομμωτήριο στη Σουηδία-Αναφορές για αρκετούς τραυματίες
Ζήτησε να μην γίνουν εδαφικά δώρα στον Πούτιν ο Ζελένσκι-«Όλοι θέλουμε αυτός ο πόλεμος να τελειώσει»
Πέντε οι νεκροί του μπλακάουτ στην Ισπανία-Ανάμεσά τους γονείς και γιος
Αποσύρθηκε από το κονκλάβιο καρδινάλιος που είχε καταδικαστεί για οικονομικά εγκλήματα
Δείχνουν τα φωτοβολταϊκά ως αιτία για το πρωτοφανές μπλακ άουτ οι Ισπανοί-Έρευνα για τα κρίσιμα 5 δευτερόλεπτα
Βλέπει εκλογή Ιμάμογλου εάν παραμείνει στη φυλακή ο Οζέλ
Δικαστήριο της Ε.Ε απαγορεύει τα διαβατήρια σε πλούσιους αλλοδαπούς-«Εμπορευματοποίηση της ιδιότητας του πολίτη»