Ο αρχηγός του τουρκικού στρατού μίλησε για την ομηρία του

  Για το πώς οι πραξικοπηματίες τον πήραν όμηρο εξήγησε ο αρχηγός του τουρκικού στρατού Χουλούσι Ακάρ σε ειδική συνάντηση στη Βουλή στην οποία συμμετείχαν ο Πρόεδρος της τουρκικής εθνοσυνέλευσης, ο Τούρκος Πρωθυπουργός, και οι αρχηγοί των κομμάτων της αντιπολίτευσης Κεμάλ Κιλιτσντάρογλου και Ντεβλέτ Μπαχτσελί, η οποία κράτησε 40 λεπτά. 

Σύμφωνε με το CNN Turk με την έναρξη του πραξικοπήματος προσπάθησαν να συλλάβουν τους συνεργάτες του, τον ειδικό του σύμβουλο και τον φρουρό του. Πρόταξαν όπλο εναντίον του αρχηγού του στρατού και τότε έγινε μάχη. Γι αυτό και  το μελάνιασμα στον λαιμό του Χουλουσί Ακάρ.

Από την άλλη, το NTV αναφέρει ότι όταν οι πραξικοπηματίες τοποθέτησαν το όπλο στον κρόταφο του Ακάρ του έσφιξαν και μια ζώνη γύρω από τον λαιμό.

Ο ειδικός σύμβουλος και το προσωπικό της γραμματείας στήριξε τους πραξικοπηματίες. Του ζήτησαν να υπογράψει ανακοινωθέν πραξικοπήματος λέγοντάς του πως αν υπογράψει η ζωή του δεν θα τεθεί σε κίνδυνο. Μετά τον μετέφεραν με ελικόπτερο στη Βάση Ακιντζί μαζί με τους άλλους στρατηγούς. Τους κράτησαν σε διαφορετικά δωμάτια χωρίς να τους δώσουν ούτε νερό ούτε φαγητό, αλλά ούτε και τους άφησαν να πάνε τουαλέτα. 

Πηγή: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι αριθμοί που κερδίζουν πάνω από τέσσερα εκατομμύρια ευρώ στην κλήρωση του Τζόκερ
Δεν εντοπίστηκε οτιδήποτε ύποπτο στη Βουλή των Ελλήνων-Λήξη συναγερμού
Με αναφορές στις κυπρογενείς υποχρεώσεις της Τουρκίας η ομιλία Αννίτας στο ΕΛΚ
Τουλάχιστον τρεις νεκροί από τους πυροβολισμούς σε κομμωτήριο της Σουηδίας
Απάτη στο όνομα του δημάρχου Λευκωσίας-Προειδοποιεί για ψεύτικους λογαριασμούς στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης
ΒΙΝΤΕΟ: Άγριος καυγάς και ξυλοδαρμοί σε κρουαζιερόπλοιο στο Τέξας-Αποκλείστηκαν διά βίου επιβάτες από ταξίδια
Κίνηση ματ από Κωστή Ευσταθίου-Ανακοινώνει υποψηφιότητα για την προεδρία της ΕΔΕΚ
Ξεκάθαρη η Φον Ντερ Λάιεν για την άμυνα της Ε.Ε.-«Η απειλή της Ρωσίας δε θα εκλείψει»
Τηλεφώνημα για βόμβα στην Βουλή της Ελλάδας
Έτσι ξυλοκόπησαν επιχειρηματία σε εστιατόριο στη Γλυφάδα-Έβγαλαν όπλο για να υπογράψει ότι δεν οφείλουν ούτε 1 ευρώ