Άρχισε να "καθαρίζει" ο Ερντογάν-Εκατοντάδες συλλήψεις στρατιωτικών

Προς καταστολή δείχνει να οδεύει η απόπειρα στρατιωτικού πραξικοπήματος που ξεκίνησε χθες βράδυ στην Τουρκία.
 
Η μέρα ξημέρωσε με την πλήρη επικράτηση των κυβερνητικών δυνάμεων στην Τουρκία, όπου σύμφωνα με το κρατικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή κατά τις συγκρούσεις στη διάρκεια της νύχτας σκοτώθηκαν 90 άτομα και τραυματίστηκαν άλλα 1.154, ενώ όπως ανακοίνωσαν λίγο πριν το μεσημέρι κυβερνητικές πηγές πάνω από 100 υποστηρικτές του πραξικοπήματος είναι νεκροί.


Μεταξύ των νεκρών είναι και οι 16 στρατιώτες που σκοτώθηκαν, σύμφωνα με το διοικητή της γενικής ασφάλειας Τζελαλετίν Λεκεσίζ, κατά την επιχείρηση των αστυνομικών στο γενικό επιτελείο στρατοχωροφυλακής, αλλά και 40 αστυνομικοί.


Έχουν επίσης συλληφθεί 1.374 στρατιωτικοί, ενώ αποπέμφθηκαν 29 συνταγματάρχες και 5 ανώτατοι αξιωματικοί.

Ο Υπουργός Δικαιοσύνης Μπεκίρ Μποζντάγ δήλωσε πως, "εάν είχαν επικρατήσει οι πραξικοπηματίες, θα άλλαζε ακόμη και το καθεστώς".


Το πρωί τα τηλεοπτικά κανάλια έδειχναν εικόνες από διάφορες περιοχές στην Άγκυρα και την Κωνσταντινούπολη, στρατιώτες να παραδίδονται στους αστυνομικούς, αλλά και στους οπαδούς του κυβερνώντος Κόμματος Δικαιοσύνης και Ανάπτυξης.


Σε μία από αυτές τις περιπτώσεις, στην πρώτη γέφυρα του Βοσπόρου, μετά την παράδοση των στρατιωτικών, ένας από αυτούς δολοφονήθηκε από το πλήθος. Εξάλλου, σύμφωνα με εκπρόσωπο της κρατικής υπηρεσίας πληροφοριών (ΜΙΤ) στον τηλεοπτικό σταθμό NTV, ο αρχηγός του τουρκικού Γενικού Επιτελείου Χουλούσι Ακάρ έχει αφεθεί ελεύθερος από τους πραξικοπηματίες. Το ελικόπτερο εξάλλου που βομβάρδιζε χθες το κρίριο της τουρκικής εθνοσυνέλευσης έχει καταρριφθεί από τις κυβερνητικές δυνάμεις, όπως ανακοίνωσε ο ίδιος ο Ερντογάν.

 
 

Το αεροδρόμιο “Ατατούρκ” της Κωνσταντινούπολης μπαίνει σιγά σιγά ξανά σε λειτουργία. Ενα αεροσκάφος που εκτελούσε εμπορική πτήση προσγειώθηκε στο Ατατούρκ, το πρώτο που αφίχθη μετά την εκδήλωση απόπειρας πραξικοπήματος στην Τουρκία χθες βράδυ. "(Η πτήση) #TK1984 προσγειώθηκε στο IST από το Λονδίνο", ανέφερε σε μια ανάρτησή του στο Twitter ο ειδικευμένος ιστότοπος Flightradar24, χρησιμοποιώντας τον διεθνή κωδικό του αεροδρομίου Ατατούρκ της Κωνσταντινούπολης. Το αεροσκάφος της Turkish Airlines ήταν το πρώτο που προσγειώθηκε στο αεροδρόμιο, το τρίτο μεγαλύτερο στην Ευρώπη, το οποίο άρχισε να λειτουργεί ξανά ώρες μετά την εκδήλωση απόπειρας στρατιωτικού πραξικοπήματος.
 
 
Στο μεταξύ κατά της απόπειρας πραξικοπήματος τοποθετήθηκαν με δηλώσεις και ανακοινώσεις τους τα κόμματα της αντιπολίτευσης στην Τουρκία.
 
 
 

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία