Σώος ο Αρχηγός των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων

Ο Αρχηγός των τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων στρατηγός Χουλουσί Ακάρ, που κρατείτο όμηρος κατά τη διάρκεια της απόπειρας πραξικοπήματος, διεσώθηκε και μεταφέρθηκε σε ασφαλές μέρος, μεταδίδουν τα πρακτορεία Ρόιτερς και AFP
 
Νωρίτερα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας Μπιναλί Γιλντιρίμ ανακοίνωσε πως διόρισε έναν νέο προσωρινό αρχηγό των ενόπλων δυνάμεων για να αντικαταστήσει τον στρατηγό Χουλουσί Ακάρ, ο οποίος φέρετονα είναι κρατούμενος των στρατιωτικών που πραγματοποίησαν την απόπειρα πραξικοπήματος στη χώρα.
 
 
Ο στρατηγός Ουμίτ Ντουντάρ, διοικητής της Πρώτης Στρατιάς που έχει έδρα την Κωνσταντινούπολη, διορίσθηκε σ' αυτό το ανώτατο στρατιωτικό αξίωμα, ενώ ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν είχε δηλώσει προηγουμένως ότι δεν γνωρίζει τίποτε για την τύχη του στρατηγού Ακάρ. Τοπικά μέσα ενημέρωσης μάλιστα, είχαν μεταδώσει αρχικά πως ο αρχηγός των ενόπλων δυνάμεων έχει συλληφθεί όμηρος.
 
 

Δειτε Επισης