Βγάζει την ετυμηγορία της αποτυχίας στις βουλευτικές η Κ.Ε. του ΑΚΕΛ

Την τελική ετυμηγορία της για την αποτυχία του ΑΚΕΛ στις πρόσφατες βουλευτικές εκλογές βγάζει σήμερα η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος.
Η Ολομέλεια της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ θα συνεχίσει και θα ολοκληρώσει τη συζήτηση που άρχισε το περασμένο Σάββατο επί των συνολικά πέντε εγγράφων που τέθηκαν ενώπιον της. Το ένα έγγραφο αφορούσε στη σύνοψη όλων των απόψεων που ακούστηκαν στις κομματικές ομάδες βάσης, ενώ ένα δεύτερο, στην εκτίμηση των αποτελεσμάτων ανά επαρχία, όπως αυτό ετοιμάστηκε από τις Επαρχιακές Επιτροπές. Άλλα τρία έγγραφα, τα οποία ετοιμάστηκαν από το Πολιτικό Γραφείο και επί των οποίων θα συνεχιστεί και σήμερα η συζήτηση στην Κεντρική Επιτροπή, αφορούν την πολιτική εκτίμηση, την εκτίμηση για την οργανωτική δουλειά και τέλος για την επικοινωνιακή πολιτική. Με την ολοκλήρωση της σημερινής συνόδου της Ολομέλειας, η Κεντρική Επιτροπή θα προχωρήσει στην έκδοση πολιτικής απόφασης.
 
Τα πυρά του Άντρου
Υπενθυμίζεται πως μιλώντας το περασμένο Σαββάτο ενώπιον της Ολομέλειας της Κεντρικής Επιτροπής του ΑΚΕΛ, ο Γενικός Γραμματέας του κόμματος Άντρος Κυπριανού άσκησε δριμεία κριτική κατά μελών-στελεχών του κόμματος, κάνοντας λόγο για εσωστρέφεια και μάχες που δίνονται τα τελευταία χρόνια από το ΑΚΕΛ, χωρίς να είναι ενωμένο. Ιδιαίτερη αίσθηση προκάλεσαν οι αναφορές του σε μέλη της Κεντρικής Επιτροπής που δεν συμμετείχαν όπως έπρεπε στην προεκλογική προσπάθεια, που γενικά δεν συμμετέχουν στην κομματική δουλειά και που σε πηγαδάκια κατηγορούν την ηγεσία του κόμματος. Μίλησε επίσης για άλλοτε ηγετικά και προβεβλημένα στελέχη, που ενώ βρίσκονταν σχεδόν καθημερινά στα τηλεοπτικά κανάλια, δεν έκαναν προεκλογική εκστρατεία για το ΑΚΕΛ, αλλά συζητούσαν για τις εκλογές αφηρημένα, χωρίς να υπερασπίζονται και χωρίς καν ν’ αναφέρουν τις πολιτικές θέσεις του ΑΚΕΛ. Πάντως, η σημερινή σύνοδος της Κεντρικής Επιτροπής  δεν πρόκειται να ασχοληθεί με πιθανή επιβολή πειθαρχικών μέτρων σε οποιαδήποτε στελέχη ή μέλη κρίνεται πως επέδειξαν αντικομματική συμπεριφορά, κάτι που δεν αποκλείεται ωστόσο να συζητηθεί σε μεταγενέστερο στάδιο.
 
Στο βάθος δημοτικές   
Σημειώνεται πως κατά τη συνεδρία της Κεντρικής Επιτροπής το περασμένο Σάββατο, συζητήθηκαν και αποφασίστηκαν οι στόχοι, καθώς και το γενικό πολιτικό και οργανωτικό πλαίσιο δράσης του ΑΚΕΛ για τις δημοτικές εκλογές. Επιπρόσθετα, καθορίστηκαν τα χρονοδιαγράμματα για τη διαμόρφωση των ψηφοδελτίων, που με βάση το Καταστατικό και τους Κανονισμούς λειτουργίας του κόμματος γίνονται με την ενεργό συμμετοχή των τοπικών του οργανώσεων. Η σχετική διαδικασία αναμένεται να ενεργοποιηθεί πλήρως εντός του Σεπτέμβρη. Σε ό,τι αφορά τις δημαρχίες, στο ΑΚΕΛ, θα επιδιώξουν συνεργασίες με άλλες πολιτικές δυνάμεις, οι οποίες ωστόσο δεν θα αφορούν το σύνολο της επικρατείας, αλλά θα βασίζονται και στα «θέλω» των τοπικών κοινωνιών. 
 
 
 

Δειτε Επισης

Καθρέφτης του Ερντογάν ο Τατάρ-Δέχεται συνάντηση αλλά απορρίπτει την ομοσπονδία και επιμένει στα «δύο κράτη»
Πέραν των 35 διμερών συναντήσεων πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης