Ακιντζί: H Τουρκία φεύγει από σκοτεινές εποχές πραξικοπημάτων

Η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα των πολιτών, των πολιτικών κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης στην Τουρκία εναντίον της απόπειρας πραξικοπήματος αποτελεί ένδειξη ότι η Τουρκία απομακρύνεται από εποχές τέτοιων σκοτεινών πραξικοπημάτων, δήλωσε ο Τ/κ ηγέτης Μουσταφά Ακιντζί.

Όπως μεταδίδεται από τα κατεχόμενα, σε νέα δήλωσή του ο κ. Ακιντζί επανέλαβε ότι η οποιαδήποτε αντιδημοκρατική δράση δεν είναι αποδεκτή και ανέφερε ότι είχε τηλεφωνική επικοινωνία με τον διοικητή των τουρκικών «ειρηνευτικών» δυνάμεων στην Κύπρο Ιλίας Μποζκούρτ και τον διοικητή των τουρκικών δυνάμεων Ερχάν Ουζούν και αναφέρθηκε στη σημασία της δημοκρατίας.

Όπως αναφέρεται συνομίλησε επίσης και με τον Τούρκο Υπουργό Εξωτερικών Μεβλούτ Τσαβούσογλου και εξέφρασε τις ανησυχίες του για την απόπειρα πραξικοπήματος.

Χαιρετίζοντας εκ μέρους των Τουρκοκυπρίων την αποτυχία του πραξικοπήματος, εξέφρασε βαθιά θλίψη για την απώλεια ζωών και ευχήθηκε να επουλωθούν οι πληγές το συντομότερο δυνατόν.

Η αλληλεγγύη και η αποφασιστικότητα των πολιτών, των πολιτικών κομμάτων και των μέσων μαζικής ενημέρωσης ενάντια στην απόπειρα πραξικοπήματος αποτελεί ένδειξη ότι η Τουρκία απομακρύνεται από εποχές τέτοιων σκοτεινών πραξικοπημάτων, δήλωσε.

«Η βελτίωση της Τουρκίας, ως ένα σύγχρονο, δημοκρατικό, λαϊκό, κοινωνικό κράτος δικαίου είναι ζωτικής σημασίας για εμάς», είπε, προσθέτοντας ότι η σταθερότητα και η δημοκρατία στην Τουρκία αποτελεί αναγκαιότητα για την περιοχή.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Καθρέφτης του Ερντογάν ο Τατάρ-Δέχεται συνάντηση αλλά απορρίπτει την ομοσπονδία και επιμένει στα «δύο κράτη»
Πέραν των 35 διμερών συναντήσεων πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης