ΠτΔ: Η Κύπρος είναι ένθερμος υποστηρικτής της ενίσχυσης συνδεσιμότητας Ασίας και Ευρώπης

  Η Κύπρος είναι ένθερμος υποστηρικτής της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης σε όλες της τις μορφές, δήλωσε σήμερα ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας Νίκος Αναστασιάδης, σε παρέμβασή του στην ειδική συνεδρία στη Μογγολία, της Συνόδου της ASEM με θέμα “Προωθώντας τις Συνεργασίες της ASEM για Μεγαλύτερη Συνδεσιμότητα”.

Οπως αναφέρει επίσημη ανακοίνωση, ο Πρόεδρος Αναστασιάδης είπε, μεταξύ άλλων, ότι “η ΕΕ και η ASEM μέσω των πρωτοβουλιών τους και μαζί με άλλες χώρες, όπως η Κίνα με την πρωτοβουλία της για `Μια Ζώνη, Ένας Δρόμος`, προωθούν μια αξιοσημείωτη προσπάθεια για δημιουργία συνδεσιμότητας μέσω των ενδοπεριφερειακών δικτύων, έργων και πολιτικών τους σε σειρά τομέων”.

Πρόσθεσε ότι “η Κύπρος είναι ένθερμος υποστηρικτής της ενίσχυσης της συνδεσιμότητας μεταξύ Ασίας και Ευρώπης σε όλες της τις μορφές”.

“Πιστεύουμε ότι υπάρχουν τομείς συνεργασίας στο πλαίσιο της ASEM όπου μια πιο συλλογική προσέγγιση θα προσέφερε κοινά οφέλη”, είπε ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας.

Εξήγησε ότι “ο πρώτος τομέας είναι η ναυτιλιακή ασφάλεια και μεταφορές” σημειώνοντας ότι “η Κύπρος, ως ηγετική ναυτιλιακή χώρα και σημαία, αποδίδει ιδιαίτερη σημασία στη βιωσιμότητα και τη συνδεσιμότητα κρίσιμης σημασίας ναυτιλιακών οδών και προς αυτό το σκοπό αναγνωρίζουμε την προστιθέμενη αξία στην εξεύρεση συνεργειών. όπως αυτή μεταξύ του Ναυτιλιακού Δρόμου του Μεταξιού και των έργων Υπερ-Ευρωπαϊκού Δικτύου”.

Οπως είπε ο Πρόεδρος Αναστασιάδης, ο δεύτερος τομέας είναι οι αερομεταφορές, όπου ακόμη έχουμε δουλειά να κάνουμε σε ό,τι αφορά την ισότιμη πρόσβαση σε προορισμούς και διόδους ενώ ένας τρίτος τομέας αφορά την ασφάλεια σε όλες της τις διαστάσεις, περιλαμβανομένης και της ενεργειακής ασφάλειας”.

Ανέφερε ότι “σήμερα οι χώρες μας αντιμετωπίζουν διάφορες απειλές” δηλώνοντας “ένθερμος υποστηρικτής των κοινών δράσεων που προάγουν μια συλλογική κουλτούρα ασφάλειας σε ένα ενισχυμένο πλαίσιο Ευρώπης-Ασίας”.
 

Πηγή: KYΠΕ

Δειτε Επισης

Καθρέφτης του Ερντογάν ο Τατάρ-Δέχεται συνάντηση αλλά απορρίπτει την ομοσπονδία και επιμένει στα «δύο κράτη»
Πέραν των 35 διμερών συναντήσεων πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν
Παραθέτει γεύμα ο ΠτΔ τους Μόνιμους Αντιπροσώπους των μελών του Συμβουλίου Ασφαλείας
Ζήτησε στήριξη από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας ο Ερτουγρούλογλου
Η Αστυνομία είναι ένα τεράστιο πρόβλημα που δεν χρειάζεται ο Νίκος Χριστοδουλίδης