Γιατί επέλεξαν τη Νίκαια οι τρομοκράτες… Θέλουν να τσακίσουν τα σύμβολα (pics)

Το μήνυμα που θέλουν να στείλουν οι τρομοκράτες μετά το νέο χτύπημα στην Προβηγκία και συγκεκριμένα στη Νίκαια είναι ξεκάθαρο και έχει ομοιότητες με αυτό του Παρισιού. Οι τρομοκράτες ξεκάθαρα θέλουν να χτυπήσουν της μεσαία τάξη, την καλή ζωή, τη ψυχαγωγία και μαζί όλα τα σύμβολα του Δυτικού πολιτισμού.

Η Promenade des Anglais είναι ο δημοφιλέστερος δρόμος της πόλης και διαχρονικό σύμβολο άνεσης και καλοζωίας. To όνομά της το χρωστά στους Άγγλους που την προτιμούσαν για να περάσουν το χειμώνα τους στην ακτή με την πανοραμική θέα και το μεσογειακό κλίμα.

Σε μήκος περίπου 6 χιλιομέτρων, η παραλιακή πεζοδρομημένη λωρίδα, με 14 ιδιωτικές παραλίες και 5 δημοτικές, πήρε αισίως το 1965 τη σημερινή της μορφή με αθλητικές εγκαταστάσεις, διαδρόμους ποδηλασίας και skate, κήπους -σαν το Phoenix, εκπληκτικό κατασκεύασμα, απέναντι περίπου από τη ζώνη του αεροδρομίου-, άπειρο glamour και διάσημους απ’ όλο τον κόσμο στις ξαπλώστρες και στα μπαρ.

Αυτά μέχρι χθες. Σήμερα η διάσημη παραλία, την οποία έχουν τραγουδήσει και ζωγραφίσει είναι ένα πεδίο τρόμου, έγινε ήδη μια ανάμνηση που δε θα ξεχάσει κανείς και ποτέ. Η Προμ όπως την αποκαλούν χαϊδευτικά έγινε ο στόχος της επίθεσης των τρομοκρατών που θέλουν για άλλη μια φορά να χτυπήσουν και τον δυτικό τρόπο ζωής.

Τις γιορτές και τα πυροτεχνήματα και τον χαρούμενο κόσμο, ένα πλήθος που έχει βγει να γιορτάσει. Κανείς καλλιτέχνης σε όλο τον κόσμο ακόμα και με την πιο νοσηρή φαντασία δεν είχε σκεφτεί να απεικονίσει την διάσημη παραλία σαν τόπο σφαγής, τρόμου και απόγνωσης.

Πηγή: The Toc
  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία