Ταυτοποιήθηκε ο δράστης! Ο Mohamed Lahouaiej Bouhle πίσω από το μακελειό

Φωνάζωντας «ο Αλλάχ είναι μεγάλος ο Mohamed Lahouaiej Bouhle σκόρπισε τον θάνατο στην ακτή της Νίκαιας για να πέσει νεκρός λίγο αργότερα από τα πυρά των αστυνομικών.
Σύμφωνα με τα γαλλικά ΜΜΕ, εκτός από τον οδηγό που έπεσε νεκρός από πυροβολισμούς αστυνομικών σκορπώντας τον θάνατο στη Νίκαια, υπάρχει και συνεργός, ο οποίος διαφεύγει της σύλληψης, χωρίς όμως να έχουν επιβεβαιωθεί οι πληροφορίες από αστυνομικές πηγές.

O Γαλλοτυνήσιος οδηγός - διανομέας νοίκιασε το φορτηγό την περασμένη Τετάρτη .
 Σύμφωνα με τον εκπρόσωπο του αστυνομικού συνδικάτου "SGP - FO", Λικ Πουανιάρ, το όχημα αυτό δεν επελέγη τυχαία. Πρόκειται για ένα βαρύ όχημα, ένα φορτηγό, το οποίο είναι πολύ δύσκολο να το σταματήσει κανείς.

"Πρόκειται για μία επίθεση, που δεν την είχε σχεδιάσει μόνος του ο μακελάρης, αλλά είχε και συνεργούς", όπως δήλωσε στο γαλλικό δίκτυο "RTL", o Κριστιάν Εστροζί, δήμαρχος της Νίκαιας. 
"Yπάρχει μία αλυσίδα συνεργών", τόνισε ο ίδιος επισημαίνοντας ότι, από την έρευνα που έχουν ξεκινήσει, οι αρχές μελετούν εξονυχιστικά το υλικό που έχει συγκεντρωθεί από τις συνολικά 1.200 κάμερες που έχουν τοποθετηθεί στη Νίκαια. "Από τις κάμερες, θα μάθουμε πληροφορίες για το σχέδιο του μακελάρη", υποστήριξε.

"Oι εικόνες από τις κάμερες είναι καθαρότατες και αυτή τη στιγμή βρίσκονται στα χέρια της Δικαιοσύνης", πρόσθεσε ο δήμαρχος της Νίκαιας, Κριστιάν Εστροζί.  "Η Νίκαια βιώνει το μεγαλύτερη τραγωδία στην πρόσφατη ιστoρία της" κατέληξε.

Σύμφωνα με το γαλλικό κανάλι "i>Télé", οι αρχές ετοιμάζονται να κάνουν έφοδο στο σπίτι του οδηγού του φορτηγού, με την ελπίδα ότι θα βρουν στοιχεία για τον ίδιο και όσους τον βοήθησαν.

Σοκάρουν οι λεπτομέρειες

Εντωμεταξύ σύμφωνα με τις πληροφορίες ο οδηγός του φορτηγού είχε παρκάρει σε κοντινή οδό εννιά ώρες πριν το τραγικό συμβάν και είπε στους αστυνομικούς ότι μεταφέρει παγωτό.

Ο δράστης φαίνεται πως ήξερε τι θα πει, αφού όπως ανέφεραν οι αστυνομικοί, του επέτρεψαν να παραμείνει στο σημείο για τόσες πολλές ώρες, επειδή τους είπε ότι έπρεπε να παραδώσει συσκευασίες παγωτών.

Αξίζει να σημειωθεί ότι τις Κυριακές και κατά τη διάρκεια εθνικών εορτών, τα μεγάλα οχήματα απαγορεύονται στη Γαλλία, ωστόσο όταν πρόκειται για περιπτώσεις παράδοσης εμπορευμάτων, οι Αρχές επιδεικνύουν κάποια ανοχή.

Σύμφωνα με τη Nice Matin, η δικαιολογία που χρησιμοποίησε ο δράστης για να παραμείνει στο σημείο είχε μια δόση αλήθειας, αφού όντως ήταν οδηγός παράδοσης εμπορευμάτων. Το φορτηγό φέρεται να το είχε νοικιάσει δυο μέρες πριν από το κοντινό Saint-Laurent-du-Var.

Δραματική μαρτυρία

Φρικιαστική είναι και η μαρτυρία ενός ανθρώπου που είδε τον οδηγό λίγο πριν τη φονική επέλασή του: «Μπόρεσα να δω καθαρά το πρόσωπό του... Είχε μούσια και έδειχνε να είναι κεφάτος». 

Δραματικές είναι και οι πληροφορίες για το πώς κάποιος από το πλήθος προσπάθησε να σταματήσει την τρελή πορεία του φορτηγού που οδηγούσε μέσα στο πλήθος ο 31χρονος Γαλλοτυνήσιος, δευτερόλεπτα πριν ο οδηγός πέσει νεκρός από τα πυρά των αστυνομικών. 

«Κάποιος από το πλήθος πήδηξε στο φορτηγό και προσπάθησε να το σταματήσει», δήλωσε ο Ερόικ Κιότι στο Europe 1.

Αλλος αυτόπτης μάρτυρας μιλώντας στο BFM tv και ο οποίος είχε δει όλη την τρελή πορεία του φορτηγού είπε πως ο οδηγός του φορτηγού φαινόταν να έχει χάσει τον έλεγχο. «Σταμάτησε ακριβώς μπροστά μου, αφού είχε πατήσει πολλούς ανθρώπους. Προσπαθήσαμε να του μιλήσουμε να τον κάνουμε να σταματήσει. Ενα κορίτσι βρισκόταν κάτω από τις ρόδες του φορτηγού. Ο ίδιος φαινόταν νευρικός, ένας άλλος δίπλα μου τον τράβηξε έξω. Τότε άρχισε να πυροβολεί κατά της αστυνομίας και εκείνοι ανταπέδωσαν. «Τον σκότωσαν, το κεφάλι του κρεμόταν έξω από το παράθυρο». 

Δειτε Επισης

Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Υπενθυμίζει η ΚΟΠ μετά τις βολές Χαρτσιώτη-Μπαρούτι η κατάσταση μετά τα επεισόδια στο Άλφαμέγα
Πάνω από 90 παιδιά σε στέγες, 237 σε ανάδοχες οικογένειες-Πολλά τα κενά και τα προβλήματα
Ποινικούς ανακριτές για το σκάνδαλο των διαβατηρίων ζητά το ΑΚΕΛ από τον Πρόεδρο