Υπουργός Υγείας: Δεν χρειάζεται τρίτος εντατικολόγος στη Λάρνακα

 Απάντηση στην επιστολή του βουλευτή του ΔΗΣΥ, Ζαχαρία Ζαχαρίου, ημερομηνίας 13 Ιουλίου 2016, αναφορικά με το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακας και την απουσία εντατικολόγου, δίδει σήμερα στη δημοσιότητα ο Υπουργός Υγείας, Γιώργος Παμπορίδης.

Σύμφωνα με επίσημη ανακοίνωση, ο Υπουργός Υγείας επισημαίνει ότι στο Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακος υπηρετούν δύο ειδικευμένοι εντατικολόγοι οι οποίοι μπορούν και πρέπει να χρησιμοποιούνται όποτε η Μονάδα Εντατικής Νοσηλείας ενεργοποιείται, δεδομένου ότι πρόκειται για ανοικτή μονάδα εντατικής νοσηλείας.

Όπως εξηγεί περαιτέρω ο κ. Παμπορίδης, “πέραν των δύο κλειστών μονάδων εντατικής νοσηλείας που λειτουργούν στο Γενικό Νοσοκομείο Λευκωσίας και στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, λειτουργούν δύο μονάδες εντατικής νοσηλείας ανοικτού τύπου στη Λάρνακα και στην Πάφο”, σημειώνοντας ότι αυτό σημαίνει ότι υπάρχουν δεόντως εξοπλισμένες μονάδες εντατικής νοσηλείας, οι οποίες ωστόσο ενεργοποιούνται όταν ιατρικά πρωτόκολλα επιβάλλουν την εισαγωγή ασθενών στις συγκεκριμένες μονάδες και υποστηρίζονται από ειδικούς εντατικολόγους ή και άλλους θεράποντες γιατρούς.

“Ως εκ τούτου”, προσθέτει, “σας επισημαίνω ότι δεν χρήζει περαιτέρω ενίσχυσης σε εντατικολόγους το Γενικό Νοσοκομείο Λάρνακος. Αυτό που ενδεχομένως να απαιτείται είναι καλύτερος συντονισμός μεταξύ των υπηρεσιών του κάθε νοσοκομείου ούτως ώστε όσοι χρήζουν εντατικής νοσηλείας να λαμβάνουν την καλύτερη δυνατή υπηρεσία χωρίς κωλύματα και εμπόδια τα οποία μπορούν να ανακύπτουν είτε λόγω γραφειοκρατίας είτε λόγω παρωχημένων αντιλήψεων και νοοτροπιών, οι οποίες έχουν παρεισφρήσει στον δημόσιο τομέα”.

Σε ό,τι αφορά το περιστατικό θερμοπληξίας του νεοσύλλεκτου εθνοφρουρού από το ΚΕΝ Λάρνακας, ο Υπουργός Υγείας διαβεβαιώνει ότι “οι υπηρεσίες που εδόθησαν όχι μόνο ήταν οι ενδεδειγμένες, αλλά παρασχέθηκαν και άμεσα”, και προσθέτει πως, “δεδομένου ότι δεν ενεργοποιήθηκε με τον απαιτούμενο αυτοματισμό ο μηχανισμός, με τρόπο που να επιτρέψει την εμπλοκή των δύο εντατικολόγων του Γενικού Νοσοκομείου Λάρνακας, σας ενημερώνω ότι ήδη έχω δώσει οδηγίες για τη διεξαγωγή σχετικής έρευνας, καθώς επίσης και εισήγησης, η οποία θα πρέπει να μου υποβληθεί, προκειμένου οι διαδικασίες μας να γίνουν πιο αποτελεσματικές στο μέλλον”.
 
ΠΗΓΗ: ΚΥΠΕ

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο