Σίλια Χατζηχριστοδούλου: Χρειάζεται συνεχώς focus στους στόχους μας

Ευθύς αλλά με μεγάλο χαμόγελο η Γενική Διευθύντρια της GrantXpert Consulting, Σίλια Χατζηχριστοδούλου, βρέθηκε στην εκπομπή «WomenInBusiness» του InBusinessNews συμμετέχοντας στην προσπάθεια προώθησης της γυναικείας επιχειρηματικότητας και συμμετοχής στο εργατικό δυναμικό.
Η Σίλια Χατζηχριστοδούλου έπιασε δουλειά για πρώτη φορά ως έφηβη στο ΚFC εξυπηρετώντας πελάτες στο ταμείο, ετοιμάζοντας τις παραγγελίες και απαντώντας τηλέφωνα.
Μικρή άκουγε τις συμβουλές της μητέρας της. Για αυτό και αγαπημένο της μότο είναι η κυπριακή ρήση «Οι καλοί τρόποι βγάζουν το φίδι από την τρύπα».
Για την ίδια, γυναίκα  πρότυπο υπήρξε η Μάρκαρετ Θάτσερ. Όπως σημειώνει, αν και πολλοί την μίσησαν, η ίδια θεωρεί ότι ήταν οραματίστρια και μετά από τόσα χρόνια που έχουν περάσει φάνηκε πως αρκετές από τις αποφάσεις της ήταν σωστές.
Ο πατέρας της είναι το πρόσωπο που θαυμάζει περισσότερο από όλους τους άντρες που γνωρίζει. Τον λατρεύει για το χιούμορ του αλλά και τις διαπροσωπικές του ικανότητες.
Το μεγαλύτερο μάθημα που έχει λάβει κατά την επαγγελματική της πορεία είναι πως χρειάζεται να γίνεται συνεχώς focus, προσδιορίζουμε συγκεκριμένους στόχους και να τους ακολουθούμε πιστά και να λέμε όχι σε ότι μας αποπροσανατολίζει από τους στόχους μας.
Σημαντικότερο προτέρημά της είναι η ικανότητάς της να αποπνέει εμπιστοσύνη στους συνεργάτες της και στους πελάτες της GrantXpert Consulting. Παράλληλα, μεγαλύτερό της ελάττωμα σημειώνει ως την αναποφασιστικότητά της. Ακόμη και όταν έχει ήδη πάρει μια απόφαση συχνά σκέφτεται εναλλακτικές. 
Δηλώνει με μια μικρή δόση χιούμορ πως δεν γνωρίζει τι είναι το work-life balance. Προσπαθεί να περνάει όσο περισσότερο χρόνο είναι δυνατόν με τα παιδιά της το απόγευμα και για αυτό συχνά δουλεύει αργά το βράδυ αφού έχει βάλει τα παιδιά για ύπνο.
Μια νέα γυναίκα επαγγελματία θα τη συμβούλευε να έχει αυτοπεποίθηση, να διεκδικεί όσα της αξίζουν, να κλείνει τα αυτιά της σε στερεότυπα που αφορούν το γυναικείο φύλο και τέλος να δημιουργήσει το δικό της προσωπικό πρότυπο και ταυτότητα που θα την κάνουν να ξεχωρίσει.
Ο επόμενος επαγγελματικός στόχος που έχει θέσει είναι η εμπλοκή της GrantXpert Consulting σε μεγάλα ευρωπαϊκά προγράμματα ώστε να επιτευχθεί η ανάπτυξη τόσο της εταιρείας όσο και των πελατών της.