Με αλεξίσφαιρα «ομαδικώς» και οι 6 ύποπτοι για το μακελειό ενώπιον δικαστηρίου

Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας και φορώντας αλεξίσφαιρα γιλέκα οδηγούνται ενώπιον του Επαρχιακού Δικαστηρίου Λάρνακας και οι έξι ύποπτοι για το φονικό της Αγίας Νάπας.

Το Δικαστήριο αναμένεται να παραπέμψει τους έξι σε απευθείας δίκη στο Κακουργιοδικείο όπου θα βρεθούν αντιμέτωποι με βαριές κατηγορίες που προβλέπουν ποινές που προνοούν μέχρι και ισόβια φυλάκιση.

Το δικαστήριο αναμένεται να μετατραπεί σε «αστακό», με πάνοπλα μέλη της δύναμης να διενεργούν ελέγχους και να παρακολουθούν την κάθε κίνηση υπό το φόβο οποιασδήποτε εγκληματικής ενέργειας σε βάρος των υπόπτων από πλευράς αυτών που θέλουν να τους κλείσουν το στόμα.

Οι έξι που οδηγούνται ενώπιον του Δικαστηρίου είναι:

-Ο 32χρονος Θηροφύλακας που εκτελούσε χρέη οδηγού των εκτελεστών και τους πρόσφερε καταφύγιο
- Η 30χρονη σύντροφός του που επίσης  προσέφερε καταφύγιο στους εκτελεστές
-Ο Μάριος Χριστοδούλου άλλως "Μπένης", παρέλαβε τους Αλβανούς εκτελεστές, τους προμήθευσε τον οπλισμό, βοήθησε στη διαφυγή του καταζητούμενου και του έκλεισε διαμέρισμα-καταφύγιο στη Λεμεσό μετά το φονικό
- Η 29χρονη σύντροφός του, η οποία συναντιόταν με τους εκτελεστές με τον Μπένη, ήταν ο οδηγός του εκτελεστή μετά το φονικό και επίσης συμμετείχε για το καταφύγιο του καταζητούμενου
 -Ο 38χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αγία Νάπα Παναγιώτης Πένταφκας ο οποίος υπέδειξε τη διαδρομή στους εκτελεστές που δεν καλύπτόταν από κάμερες ασφαλείας και επίσης φιλοξένησε τους Αλβανούς εκτελεστές πριν το φονικό
 - Ο 42χρονος Σέρβος φρουρός του Καλοψιδιώτη που ενημέρωνε τους δράστες για τις κινήσεις του επιχειρηματία
Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος οδηγός και η σύντροφος του παραδέχθηκαν ενοχή και "έδωσαν" τους άλλους 4 οι οποίοι από την πλευρά τους κρατάνε ερμητικά το στόμα τους κλειστό.
 
Εν τω μεταξύ, όπως αποκάλυψε χθες ο ΡΕΠΟΡΤΕΡ, οι Αλβανοί ήρθαν στην Κύπρο στις 8 Μαΐου με σκοπό να δολοφονήσουν πρώτα τον Αλέξη Μαυρομιχάλη , σύμμαχο του Καλοψοδιώτη, και άλλους 2 «δικούς» του. Οι εκτελεστές θα «χτυπούσαν» σε γνωστή καφετέρια ή ψαροταβέρνα στη Λευκωσία, ωστόσο το Αλεξουι είχε φύγει στο εξωτερικό και οι εκτελεστές πήγαν στον επόμενο στόχο.
Μετά τη μαρτυρία-παραδοχή, η αστυνομία εξασφάλισε νέα εντάλματα σε βάρος του Μπένη που τον "έδειξε" ως πρόσωπο κλειδί και του Αλβανού καταζητούμενου.

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της