Μπόρις Τζόνσον: Ποιος είναι ο νέος ΥΠΕΞ της Βρετανίας


Το Ηνωμένο Βασίλειο  πορεύεται πλέον με νέα κυβέρνηση της οποίας ηγείται η Τερέζα Μέι. Η νέα «Σιδηρά Κυρία» επιφύλασσε μία σοβαρή έκπληξη στον πλανήτη  αφού επέλεξε για το νευραλγικό πόστο του υπουργού εξωτερικών τον Μπόρις Τζόνσον. Ο πρώην δήμαρχος του Λονδίνου και μεγάλος υπέρμαχος του Brexit θα κληθεί να διαπραγματευθεί την επόμενη μέρα της Μεγάλης Βρετανίας με τους πρώην εταίρους στην Ε.Ε.  
Ο 52χρονος Μπόρις Τζόνσον, ο οποίος έχει ουκ ολίγες φορές κατά τη διάρκεια της πολιτικής σταδιοδρομίας του, τραβήξει τα βλέμματα πάνω του, τόσο για τις απόψεις του για διάφορα φλέγοντα θέματα όσο και για την εμφάνιση του, με σήμα κατατεθέν την συνήθως επιμελώς ατημέλητη, κατάξανθη κώμη του.
Η σκούφια του, γεννημένου στη Νέα Υόρκη, πολιτικού του Συντηρητικού κόμματος, κρατάει από τον "μισό κόσμο", καθώς από την πλευρά του πατέρα του υπάρχει σχέση με Βρετανία, Γαλλία, Γερμανία, Ελβετία, Τουρκία ενώ η μητέρα του είναι και ρωσικής καταγωγής.
Ο  Τζόνσον, φοίτησε στο Eton College μαζί με τον πρωθυπουργό Κάμερον, αλλά ήταν πολύ πιο ενεργός πολιτικά εκείνη την περίοδo. Ενώ ήταν φοιτητής στο Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, ο Μπόρις ήταν πρόεδρος της Ένωσης της Οξφόρδης, θέση που κατείχε ο πρώην ηγέτης των Συντηρητικών, William Hague και ο πρώην πρωθυπουργός Edward Heath.

Αφού...ξεμπέρδεψε με τις σπουδές, ο Τζόνσον ξεκίνησε να εργάζεται ως δημοσιογράφος στους Times ενώ στη συνέχεια έγινε ανταποκριτής της Daily Telegraph στις Βρυξέλλες και αρχισυντάκτης στο περιοδικό Spectator, θέση που κατείχε μέχρι το 2005. Δηλωμένος ευρωσκεπτικιστής, τα άρθρα του από την πρωτεύουσα του Βελγίου έκαναν πάταγο στους κύκλους του ευρωκοινοβουλίου, με την "σιδηρά κυρία" της Βρετανίας, Μάργκαρετ Θάτσερ να τρέφει γι' αυτόν ιδιαίτερη εκτίμηση.
"Θόρυβο" προκαλούσαν συχνά και όσα έγραφε στο Spectator, με πολλούς να τον κατακρίνουν για τους χαρακτηρισμούς που απέδιδε σε Αφρικανούς ("χαμόγελα καρπουζιού") και για τον γάμο ομοφυλοφίλων ("δεν θέλουμε τα παιδιά μας να διδάσκονται τέτοια σκουπίδια, ότι οι γάμοι ομοφυλόφιλων είναι ίδιοι με τους κανονικούς γάμους" και "ο γάμος μεταξύ ατόμων του ίδιου φύλου είναι μια γελοία παρωδία του κανονικού", "Αν οι γάμοι γκέι είναι εντάξει...τότε δεν βρίσκω κανένα λόγο να μην θεωρούμε το ίδιο για τρεις άνδρες ή για τρεις άνδρες και ένα σκύλο").
Εντάχθηκε στους Συντηρητικούς και εξελέγη για πρώτη φορά βουλευτής το 2001 ενώ το 2008 χρίστηκε δήμαρχος Λονδίνου, θέση που κατείχε μέχρι πριν λίγο καιρό, όταν αποφάσισε να μπει για τα καλά στην κεντρική πολιτική σκηνή, έχοντας εξέχουσα θέση στην εκστρατεία υπέρ της εξόδου της χώρας από την ΕΕ.
Θεωρείται αρκετά επικοινωνιακός, με "έφεση" στις τηλεοπτικές εμφανίσεις ενώ είναι και συγγραφέας βιβλίων. Το όνομα του χαρακτηρίζεται από ειδικούς "δυνατό εμπορικό σήμα" που συνδυάζεται με εξυπνάδα, λάμψη και μεγάλες αναλαμπές αστάθειας.
Φέρει, σκόπιμα κατά πολλούς, ένα χαώδες βλέμμα επί μονίμου βάσεως, τουλάχιστον όταν βρίσκεται μπροστά από κάμερες και μικρόφωνα. Είναι "μανιακός προαγωγός του εαυτού του", "χρησιμοποιεί ανθρώπους για να προωθήσει τα συμφέροντά του", "έχει υπερβολική επιθυμία να αρέσει", "είναι ευλογημένος με τεράστια χαρίσματα, εξυπνάδα, σεξ απίλ και χρυσόσκονη", "είναι πολυμήχανος, πονηρός και με στρατηγική, ικανός για σοβαρές πολιτικές κινήσεις όταν το γενικότερο καλό τυχαίνει να συμπίπτει με τις προσωπικές του επιδιώξεις", είναι ένα δείγμα απ' όσα έχουν γραφτεί γι' αυτόν.
Όσον αφορά στην προσωπική του ζωή, έχει παντρευτεί δύο φορές και έχει έξι παιδιά ενώ το 2009 έγινε γνωστό ότι έχει και μία νόθα κόρη.
Πηγή: News247.gr
 
  

Δειτε Επισης

ΒΙΝΤΕΟ: Έκρηξη σε αγωγό φυσικού αερίου στο Χιούστον του Τέξας-Οι κάτοικοι εκκένωσαν την περιοχή
Σε συναγερμό η επιστημονική κοινότητα μετά τις ακραίες πλημμύρες-Τι προκάλεσε την φονική κακοκαιρία στην Ευρώπη
Αποκαλύψεις για την τραγωδία του υποβρυχίου Titan-Η πρώτη εικόνα από τα συντρίμμια
ΒΙΝΤΕΟ: Η NASA εξέδωσε προειδοποίηση για αστεροειδή σε μέγεθος σταδίου που θα πλησιάσει τη Γη
Προετοιμάζεται για έναν μακρύ πόλεμο με το Ισραήλ η Χαμάς
Μαχαιρωμένος στο χέρι βρέθηκε ο επικεφαλής της Yamaha Motor στην Ιαπωνία-Συνελήφθη η κόρη του
Δεν κατέθεσε στο δικαστήριο ο Πελικό για λόγους υγείας-Χιλιάδες διαδηλωτές στους δρόμους υπέρ της Ζιζέλ
Γλύτωσε τη φυλακή για την παιδική πορνογραφία ο πρώην παρουσιαστής του BBC
Τραγική ειρωνία... Ο πατέρας της Kristina ήταν αυτός που βρήκε το κεφάλι της, ενώ δίπλα έπαιζαν τα παιδιά της
Έκρηξη στο κέντρο της Κολωνίας-Συναγερμός στην Αστυνομία