Σε δίκη αντιμέτωποι με δια βίου φυλάκιση οι έξι για το μακελειό της Αγίας Νάπας

Σε απευθείας δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου παραπέμφθηκαν οι έξι ύποπτοι για το μακελειό της Αγίας Νάπας. Οι έξι αντιμετωπίζουν βαριές κατηγορίες που φτάνουν τις 26 και ποινές εκ των οποίων κάποιες  επισύρουν δια βίου φυλάκισης. Κάποια από τα αδικήματα αφορούν την υπόθεση της σχεδιαζόμενης δολοφονίας του Αλέξη Μαυρομιχάλη που ήταν ο πρώτος στόχος των εκτελεστών πριν το Φάνο Καλοψιδιώτη. 

Μεταξύ άλλων αντιμετωπίζουν κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης, συνωμοσία προς διάπραξη κακουργήματος, συνωμοσία για φόνο και απόπειρα φόνου.

Οι έξι κατηγορούμενοι είναι:
-Ο 32χρονος Θηροφύλακας Χαράλαμπος Αντρέου που εκτελούσε χρέη οδηγού των εκτελεστών και τους πρόσφερε καταφύγιο
- Η 29χρονη σύντροφός του Σωτήρα Νεοφύτου που επίσης  προσέφερε καταφύγιο στους εκτελεστές
-Ο Μάριος Χριστοδούλου άλλως "Μπένης", παρέλαβε τους Αλβανούς εκτελεστές, τους προμήθευσε τον οπλισμό, βοήθησε στη διαφυγή του καταζητούμενου και του έκλεισε διαμέρισμα-καταφύγιο στη Λεμεσό μετά το φονικό
- Η 30χρονη σύντροφός του Μπένη, Σοφία Γεωργίου η οποία συναντιόταν με τους εκτελεστές με τον Μπένη, ήταν ο οδηγός του εκτελεστή μετά το φονικό και επίσης συμμετείχε για το καταφύγιο του καταζητούμενου
 -Ο 38χρονος ιδιοκτήτης νυχτερινού κέντρου στην Αγία Νάπα Παναγιώτης Πένταφκας ο οποίος υπέδειξε τη διαδρομή στους εκτελεστές που δεν καλυπτόταν από κάμερες ασφαλείας και επίσης φιλοξένησε τους Αλβανούς εκτελεστές πριν το φονικό
 - Ο 42χρονος Σέρβος φρουρός του Καλοψιδιώτη που ενημέρωνε τους δράστες για τις κινήσεις του επιχειρηματία

Υπενθυμίζεται πως ο 32χρονος οδηγός και η σύντροφος του παραδέχθηκαν ενοχή και "έδωσαν" τους άλλους 4 οι οποίοι από την πλευρά τους κρατάνε ερμητικά το στόμα τους κλειστό.

Σημειώνεται πως η 29χρονη σύντροφος του 32χρονου οδηγού δεν αντιμετωπίζει τη κατηγορία του φόνου εκ προμελέτης.  

Ως κύρια μαρτυρία η κατηγορούσα αρχή παρουσίασε την παραδοχή του 32χρονου Χαράλαμπου Αντρέου ο οποίος στην κατάθεση του ενοχοποιεί τόσο τον ίδιο αλλά και τους άλλους κατηγορούμενους. Ο Αντρέου αποκάλυψε στους ανακριτές της υπόθεσης τον ρόλο του καθενός στη διάπραξη του μακελειού.

Μέρος της κατάθεσης του 32χρονου επιβεβαίωσε η σύντροφος του Σωτηρία Νεοφύτου, 29 ετών που παραδέχτηκε μερικά από αυτά που κατέθεσε ο Αντρέου.

Η δίκη ενώπιον του Κακουργιοδικείου ορίστηκε για τις 5 Σεπτεμβρίου.

Η κατηγορούσα αρχή ζήτησε την κράτηση των κατηγορουμένων μέχρι τη δίκη για ευνόητους λόγους ενώ ο συνήγορος υπεράσπισης της 30χρονης συντρόφου του «Μπένη», έφερε ένσταση υποστηρίζοντας ότι η συμμετοχή της στο στυγερό έγκλημα δεν είναι μεγάλη.Ο δικηγόρος της επικαλέστηκε την άσχημη ψυχολογική της κατάσταση λόγω «των ασφυκτικών πιέσεων που δεχόταν» και ανέφερε πως η πελάτης του χρήζει ψυχιατρικής παρακολούθησης. 

Ένσταση έφερε και η 29χρονη σύντροφος του 32χρονου οδηγού των εκτελεστών με το δικηγόρο να αναφέρει ότι δεν είχε καμία εμπλοκή στο φόνο. 

Το δικαστήριο επιφυλάχτηκε για την επόμενη Δευτέρα. Μέχρι τότε όλοι οι ύποπτοι θα παραμείνουν υπό κράτηση.

  

Δειτε Επισης

Λευκός Οίκος: Ελπίζουμε πως πολύ σύντομα θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για εκεχειρία στη Γάζα
Η φύση έχει τις λύσεις-Ουρακοτάγκος θεράπευσε τραύμα φτιάχνοντας αλοιφή με ιαματικό φυτό
«Χωρίς πρόοδο στο θέμα των ομήρων η επιχείρηση στη Γάζα θα ενταθεί»-Προειδοποιεί ο ΥΠΑΜ του Ισραήλ
Ο Τζον Σουίνι που τάσσεται υπέρ της ανεξαρτησίας της Σκωτίας αναλαμβάνει την πρωθυπουργία
Σε ισχύ οι νέοι κανόνες της ΕΕ για ανεξαρτησία και πολυφωνία των ΜΜΕ
Μέσα στο χλιδάτο παλάτι του Πούτιν με κρυφή κάμερα-Το ανακαίνισε, έχτισε εκκλησία με δικό του θρόνο
Μήνυμα Νετανιάχου για την επιχείρηση στη Ράφα-«Θα συνεχίσουμε μέχρι την απόλυτη νίκη»
Την ανθρωπιστική στήριξη προς Παλαιστίνιους συζήτησαν οι Υπουργοί της ΕΕ
Kαταθέτει στη δίκη Τραμπ η Ντάνιελς-Της έλεγε «μου θυμίζεις την κόρη μου, με τη Μελάνια δεν κοιμόμαστε στο ίδιο δωμάτιο»
BINTEO: Ήρωες αστυνομικοί σκαρφάλωσαν σε ουρανοξύστη 54 ορόφων για να σώσουν γυναίκα που κρεμόταν