Μοναδικές αποδράσεις με δεκάδες επιλογές για αγροτουρισμό στην Κύπρο

Για εκείνους που θέλουν να αποδράσουν από την πόλη για τις διακοπές τους, να περάσουν ένα ευχάριστο Σαββατοκύριακο ή τριήμερο καθ` όλη τη διάρκεια του χρόνου, ο Αγροτουρισμός προσφέρει μοναδικές επιλογές στα όμορφα χωριά μας κοντά στη φύση και τους ανθρώπους της υπαίθρου, αναφέρει σε ανακοίνωση του ο Κυπριακός Οργανισμός Τουρισμού (ΚΟΤ).
Όπως αναφέρεται, ο εναλλακτικός τουρισμός ιδιαίτερα στην κυπριακή ύπαιθρο σημειώνει αυξημένο ενδιαφέρον για εμπειρίες που σχετίζονται με τη δράση και τη γνώση, αλλά και τη διαμονή σε παραδοσιακά καταλύματα.

“Το κυπριακό τουριστικό προϊόν της υπαίθρου που εμπλουτίζεται τόσο με τη διαμονή σε υπέροχους παραδοσιακούς ξενώνες μαζί με τις δραστηριότητες που προσφέρουν γύρω από αυτούς, όπως πεζοπορίες, ποδηλασία, ορειβασία, κολύμπι, ψάρεμα, συμμετοχή σε τοπικά φεστιβάλ, οινοτουρισμός, γαστρονομία, προσκυνήματα και πολλά άλλα, συνθέτουν μια ανεπανάληπτη εμπειρία και μπορείς να τα απολαύσεις σε πολύ κοντινές αποστάσεις από το ίδιο σου το σπίτι. Τελικά η Κύπρος μπορεί να είναι μικρή αλλά ίσως να μην υπάρχει άλλος τόπος σε όλο τον κόσμο που σε τόσο περιορισμένη έκταση να προσφέρει τόσα πολλά και ποικίλα και σε κοντινή απόσταση. Το πολύμορφο φυσικό περιβάλλον, η πολιτιστική κληρονομιά, η διαφορετικότητα των χωριών, η ιδιαίτερη αρχιτεκτονική μας καλούν να ανακαλύψουμε τη μικρή μας πατρίδα”, σημειώνει ο ΚΟΤ.

Σήμερα στην Κύπρο λειτουργούν πάνω από 100 καταλύματα σε περισσότερα από 50 υπέροχα χωριά, μέλη της εταιρείας αγροτουρισμού που συστάθηκε από τον ΚΟΤ. Τα καταλύματα βρίσκονται σε καταπληκτικές τοποθεσίες, έχουν ανακαινισθεί με μεράκι, ώστε να διατηρήσουν τον μοναδικό τους χαρακτήρα, και παρέχουν όλες τις σύγχρονες ανέσεις.

Τέτοια καταλύματα υπάρχουν στα χωριά της Πάφου, Γιόλου, Γουδί, Δρούσια, Επισκοπή, Κάθηκας, Καλλέπεια, Ακουρδάλεια, Νικόκλεια, Παναγιά, Αρόδες, Χούλου, Μηλιού και στην Πόλη Χρυσοχούς. Στην επαρχία Λάρνακας, στα χωριά Βάβλα, Κάτω-Δρυς, Καλαβασός, Λεύκαρα, Μαρώνι, Σκαρίνου, Τόχνη, Τρούλλοι, Χοιροκοιτία, Ψεματισμένος, στην επαρχία Λευκωσίας στα χωριά Ασκάς, Γαλάτα, Σπήλια, Κακοπετριά, Λυθροδόντας, Καλοπαναγιώτης και στην επαρχία Λεμεσού στα χωριά Κυπερούντα, Ανώγυρα, Φασούλα, Άρσος, Αψιού, Βάσα Κοιλανίου, Βουνί, Επισκοπή, Λεμύθου, Ποταμίτισσα, Συκόπετρα, Λόφου και Όμοδος.

Σύμφωνα με τον ΚΟΤ, η Εταιρεία Αγροτουρισμού προσφέρει εκπτωτικά κουπόνια σε ταβέρνες, οινοποιεία και άλλα για κρατήσεις που γίνονται μέσω της ιστοσελίδας της κοντά στην τοποθεσία της διαμονής που θα επιλεχθεί, έτσι ώστε οι επισκέπτες να έχουν μια ολοκληρωμένη εμπειρία.

Δειτε Επισης

Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-H πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο
Κρίσιμος μήνας για ΥΠΑΝ ο Μάιος, ανακοινώνει τις θέσεις για ενιαία εκπαίδευση-Τι ζητούν οι γονείς
Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές