Απόβλητα πλοίων στην παραλία του Governor’s;

Η Επαρχιακή Επιτροπή Λεμεσού του Κινήματος Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών δέχτηκε, όπως αναφέρει σε ανακοίνωση της, καταγγελίες πολιτών για μεγάλη ρύπανση της θάλασσας από ανθρώπινα περιττώματα που επιπλέουν μέσα στο νερό με αποτέλεσμα οι λουόμενοι να τρέχουν να φύγουν φοβούμενοι για την υγεία τους.

 «Το πιο πιθανό σενάριο, στο οποίο οφείλεται αυτή η ρύπανση, είναι τα ιδιωτικά σκάφη, που σταθμεύουν στην εν λόγω θαλάσσια περιοχή για να περάσουν τη μέρα τους και φεύγοντας αδειάζουν τα απόβλητα τους ρυπαίνοντας το νερό και βάζοντας σε κίνδυνο την υγεία των λουομένων.

 Επίσης έχει τοποθετηθεί δίαυλος θαλάσσιων σπορ στη μέση της πιο πολυσύχναστης παραλίας του Governor’s Beach, ρυπαίνοντας έτσι το νερό με τα καυσαέρια και δημιουργώντας οχληρία για τους λουόμενους.
 Το Κίνημα Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών έχει απευθυνθεί γραπτώς σε όλα τα αρμόδια τμήματα και έχει καταγγείλει τα περιστατικά ρύπανσης. 

 Καλούμε την αρμόδια κοινοτική αρχή Πεντακώμου, την Επαρχιακή Διοίκηση Λεμεσού, το Τμήμα Αλιείας και τα άλλα αρμόδια τμήματα  να λάβουν άμεσα τα απαραίτητα μέτρα για την πάταξη της πιο πάνω παρανομίας.
 Πρέπει επιτέλους να προστατέψουμε τον τόπο μας, τον τουρισμό και τους πολίτες από τους ασυνείδητους», αναφέρεται στην ανακοίνωση του κινήματος Οικολόγων- Συνεργασία Πολιτών. 
 

Δειτε Επισης

Από τον καύσωνα στις βροχές και καταιγίδες-Η πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Η Κύπρος καταγγέλλει 989 εναέριες και 45 θαλάσσιες παραβιάσεις από Τουρκία στον ΟΗΕ
Διεξάγεται σήμερα η επιλογή νεοσύλλεκτων οπλιτών της 2025 ΕΣΣΟ
Τραμπ: Το Ισραήλ συμφώνησε στους όρους για εκεχειρία 60 ημερών στη Γάζα
Στις φλόγες όχημα 54χρονης στη Λακατάμια-Επηρεάστηκαν και άλλα δύο αυτοκίνητα
Το σκεπτικό ΥΠΑΝ για την παράταση φοίτησης στα ειδικά σχολεία-Ζητά ολιστική πολιτική το αναπηρικό κίνημα
Ι. Καργαρώτος: Η μείωση της βλάβης στο κάπνισμα μπορεί να προσφέρει σημαντικά αποτελέσματα στη δημόσια υγεία
Από την κουμπαροκρατία που κατήγγειλε ο Κληρίδης στην απόλυση της Βαρωσιώτου-Δέχεται πυρά η ανεξαρτησία της δικαιοσύνης
Αδιέξοδο στη φιλοξενία ασυνόδευτων ανηλίκων-Εξαντλούνται οι διαθέσιμες δομές
Ο καθένας στον δικό του ΚΕΝΤΡ(ικ)Ο δρόμο στις Βουλευτικές αλλά με ευδιάκριτα σημεία διασταύρωσης