Θωμά: «Τελούσα υπό εκβιασμό για μια γυναίκα»

Συνεχίστηκε σήμερα  στο Κακουργιοδικείο της Λεμεσού η εκδίκαση της υπόθεσης του τριπλού φονικού. Υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας, συνοδευόμενος από ένοπλους αστυνομικούς,  μεταφέρθηκε  στο Δικαστήριο ο κατηγορούμενος Χρίστος Θωμά.  Το τριπλό γονικό διαπράχθηκε στις 24 Νοεμβρίου 2015, στη Λεμεσό, με θύματα τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους. Στην προηγούμενη δικάσιμο, ενώπιον του Κακουργιοδικείου κατατέθηκαν τα παραδεκτά γεγονότα, όπως ιατροδικαστικές εκθέσεις, φωτογραφίες και χάρτες από τη σκηνή του τριπλού φονικού. Ο  δικηγόρος της Δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης είχε αναφέρει  πως, για λόγους επίσπευσης της διαδικασίας, θα γίνει εισήγηση προς την υπεράσπιση να γίνουν αποδεκτές οι γραπτές μαρτυρίες 63 μαρτύρων κατηγορίας από τους συνολικά 73, ώστε να κλητευθούν μόνο δέκα.
 
Σήμερα ήταν ορισμένη από το Δικαστήριο η συνέχιση της διαδικασίας, με την κλήτευση μαρτύρων κατηγορίας, ενώ στις 27 Ιουλίου θα γίνουν  καταθέσεις νέων μαρτύρων.  Πρώτος κατέθεσε ο ανακριτής του ΤΑΕ Λεμεσού που έλαβε δύο καταθέσεις από τον Θωμά, αμέσως μετά τη σύλληψή του για το αποτρόπαιο έγκλημα.  Όπως είπε ο μάρτυρας, ο κατηγορούμενος στις δύο θεληματικές του καταθέσεις παραδέχθηκε την διάπραξη του τριπλού φονικού, αν κι αργότερα άλλαξε στάση κι αρνείται μέχρι σήμερα τις τρεις κατηγορίες για φόνο εκ προμελέτης. Στις πρώτες καταθέσεις του ο Θωμά είχα αναφέρει κατά λέξη. «Έκανα λάθος δεν ξέρω πώς να το αντιμετωπίσω». Αναφορά έκανε και στο ρόλο της γυναίκας από τη Λάρνακα, την οποία υπέδειξε ως την αιτία διάπραξης του μακελειού. «Τόσο αυτή η γυναίκα όσο και τα θύματα του φονικού-κατά τον Θωμά-χρησιμοποίησαν τα ανήλικα παιδιά του διασπείροντας διάφορες ειδήσεις και συκοφαντίες κατά του ίδιου.
 
«Τελούσα υπό εκβιασμό γιατί αρνήθηκα τον αρραβώνα που επιδίωκε αυτή η γυναίκα», διατείνεται ο 31χρονος στις αρχικές καταθέσεις τους, συνδέοντας και το γεγονός με τα αδέλφια Ντορζή και τον Αιμίλιο Μιλτιάδους. «Κι αυτοί ενεργούσαν εκ μέρους της με προκλητικό τρόπο, οπότε ζήτησα να συναντηθούμε για να λύσουμε τις διαφορές μας» ανέφερε ο Θωμά, φτάνοντας και στο μοιραίο βράδυ της συνάντησής τους. « Αντί να λύσουμε τις διαφορές μας κόσμια και ψύχραιμα, αυτοί άρχισαν να φωνάζουν και να με εξυβρίζουν μπροστά στους πελάτες της ταβέρνας μας», είπε ο 31χρονος, καταλήγοντας πως με θολωμένο μυαλό άρπαξε το κουζινομάχαιρο από τον πάγκο κι «έγινε το κακό».   Ο Θωμά στις καταθέσεις του πρόσφερε πλήρη κάλυψη στον πατέρα του, λέγοντας ότι εκείνος προσπαθούσε να τον αποτρέψει.  Υπενθυμίζεται ότι το φονικό διαπράχθηκε σε πάροδο της πολυσύχναστης οδού Ανεξαρτησίας, μετά από φιλονικία που προηγήθηκε με τα θύματα, στην Πλατεία Ηρώων, σε σχέση με τη γυναίκα με την οποία ο Θωμά φέρεται να  διατηρούσε δεσμό.

Δειτε Επισης

Νέες προκλήσεις από «υπεξ», τα ρίχνει στους Ε/κ για τη συμφόρηση στο οδόφραγμα Αγίου Δομέτιου
Σ. Κυριακίδου: Σε πανευρωπαϊκό επίπεδο πρέπει να σπάσει η προκατάληψη για τα οροθετικά άτομα
Παρέμβαση υπ. Οικονομικών για καταβολή συντάξεων ζητούν έξι πρώην στελέχη του ΡΙΚ
Καταγράφονται ζημιές από την χαλαζόπτωση στην Πιτσιλιά-«Θα δοθεί αποζημίωση αν χρειάζεται»
ΠΑΣΥΞΕ: Χαμηλότερες του περσινού καλοκαιριού οι πληρότητες όμως αυτό μπορεί να ανατραπεί
Αυξημένη ροή ασθενών στα ΤΑΕΠ τις γιορτές του Πάσχα
Νέες κενές θέσεις στη Δημόσια Υπηρεσία
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-H πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Το πραξικόπημα, η εισβολή, οι κόντρες και μία ύλη που δεν καλύπτεται
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο