Πονοκέφαλος οι ανήλικοι οδηγοί γεωργικών οχημάτων

Προβληματισμός επικρατεί στο Τμήμα Οδικών Μεταφορών για τη συνήθεια που επικρατεί σε αγροτικές περιοχές, κατά την οποία ανήλικοί χρησιμοποιούν παράνομα τρακτέρ για γεωργικές εργασίες και όχι μόνο.  Υπενθυμίζεται ότι χθες, 15χρονος έχασε τη ζωή του μετά από τροχαίο δυστύχημα με τρακτέρ.  Ο ανήλικος καταπλακώθηκε από γεωργικό ελκυστήρα, με τον οποίο μετέφερε νερό σε μάντρα με ζώα που διατηρεί ο πατέρας του στην περιοχή Πιττοκόπος στην Πάφο
 
Το τραγικό αυτό δυστύχημα έφερε ξανά στο φως το θέμα της  παράνομης χρήσης από ανήλικους, μηχανοκίνητων οχημάτων  που χρησιμοποιούνται για γεωργικούς και άλλους σκοπούς. Ένα φαινόμενο, το οποίο όπως παραδέχθηκε και ο Διευθυντής του Τμήματος Οδικών Μεταφορών (ΤΟΜ), Σωτήρης Κωλέττας, παρουσιάζεται σε διάφορες περιοχές της Κύπρου και για το οποίο στο παρελθόν είχε γίνει παγκύπρια εκστρατεία ενημέρωσης από το ΤΟΜ.    
 
Παράνομη η χρήση κάτω των 17,5
Μιλώντας στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online, ο κ. Κωλέττας υπενθύμισε ότι βάσει της νομοθεσίας, είναι παράνομη η χρήση οποιουδήποτε μηχανοκίνητου οχήματος από άτομα κάτω των 17,5 ετών. Όπως ανέφερε, η μαθητική άδεια χορηγείται στην ηλικία των 17,5 ετών και ο κάτοχος της πρέπει να οδηγεί με τη συνοδεία έμπειρου οδηγού. Στην περίπτωση γεωργικών ελκυστήρων, οι οποίοι δεν διαθέτουν κάθισμα για δεύτερο επιβαίνοντα, ο κάτοχος μαθητικής άδειας μπορεί να οδηγεί μόνος του το συγκεκριμένο μηχάνημα.
 
Εφιστά την προσοχή
Ο Διευθυντής του ΤΟΜ υπέδειξε ότι ο οι πολίτες πρέπει να αντιληφθούν ότι δεν μπορεί κάποιος να οδηγεί μηχανοκίνητο όχημα χωρίς την απαιτούμενη άδεια, ιδιαίτερα δε αν είναι ανήλικος.  «Όσοι έχουν την ευθύνη ενός μηχανοκίνητου οχήματος, είτε είναι σαλούν αυτοκίνητο, είτε φορτηγό, είτε γεωργικός ελκυστήρας, πρέπει να λαμβάνουν τα απαιτούμενα μέτρα , ώστε να αποτρέπουν την πρόσβαση σε ανήλικους στα οχήματα αυτά», τόνισε ο κ. Κωλέττας. Η οδήγηση από ανήλικο, συνιστά παρανομία και για τον ιδιοκτήτη, συμπλήρωσε. Τονίζεται ότι παράνομη θεωρείται η χρήση ελκυστήρων από όσους δεν κατέχουν άδεια, και εντός ιδιωτικών κτημάτων (χωραφιών).
 
Δεν θα γίνουν εκστρατείες
Ο κ. Κωλέττας αναφέρθηκε σε σχετική εκστρατεία ενημέρωσης που πραγματοποίησαν λειτουργοί του ΤΟΜ σε αγροτικές περιοχές σε όλη την Κύπρο, πριν από περίπου 4 χρόνια.  Ερωτηθείς κατά πόσον η εκστρατεία θα επαναληφθεί, σημείωσε ότι αν κάτι τέτοιο θα ήταν προς τη σωστή κατεύθυνση, εντούτοις είναι δύσκολο εξ αιτίας της έλλειψης προσωπικού που παρουσιάζει του Τμήμα.
 
 
Δείτε επίσης:
 
 
 
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πυρκαγιά σε εγκαταλελειμμένο υποστατικό στην Έγκωμη
Αεροπορικές επιδρομές του Ισραήλ στη Ράφα, ενώ η πίεση για κατάπαυση του πυρός εντείνεται
Συνελήφθη 21χρονος για τα επεισόδια και τον εμπρησμό περιπολικού στον Ύψωνα
Στους 27 βαθμούς η θερμοκρασία-H πρόγνωση της Μετεωρολογικής
Με όνομα βαρύ σαν ιστορία-Τα παιδιά των πρώην Προέδρων της Δημοκρατίας που μπήκαν στην πολιτική
Αναζητώντας δικαίωση σε ένα ωκεανό αδικίας...
Σχεδόν 400 άτομα ζήτησαν βοήθεια για στέγαση το 2023-Διπλασιάστηκαν οι αριθμοί σε ένα χρόνο
Κρίσιμος μήνας για ΥΠΑΝ ο Μάιος, ανακοινώνει τις θέσεις για ενιαία εκπαίδευση-Τι ζητούν οι γονείς
Τι περιέχει η πρόταση για εκεχειρία που συμφώνησε η Χαμάς-Συμφωνία τριών φάσεων
Η Χαμάς αποδέχθηκε πρόταση για κατάπαυση του πυρός στη Γάζα-Αρνητική η πρώτη αντίδραση Ισραήλ