Οι συγκλονιστικές καταθέσεις μαρτύρων και η διαδρομή του τριπλού φονικού (pic)

Στο εδώλιο του κατηγορουμένου βρέθηκε και σήμερα ο Χρίστος Θωμά ο οποίος δολοφόνησε εν ψυχρώ  στις 24 Νοεμβρίου 2015, στη Λεμεσό, τρείς νεαρούς, τα αδέλφια Παράσχο και Κωνσταντίνο Ντορζή, 19 και 21 ετών, καθώς και τον 24χρονο Αιμίλιο Μιλτιάδους, με αφορμή μια γυναίκα.

Κατά τη σημερινή ακροαματική διαδικασία που συνεχίστηκε ενώπιον του Κακουργιοδικείου Λεμεσού, ο Δικηγόρος της Δημοκρατίας κ. Ανδρέας Αριστείδης και ο δικηγόρος Νίκος Χρυσοστόμου , που εκπροσωπούν την κατηγορούσα αρχή, παρουσίασαν έξι μάρτυρες κατηγορίας. Πρόκειται για τρία μέλη της ανακριτικής ομάδας του Τμήματος Ανιχνεύσεων Εγκλημάτων Λεμεσού και τρεις πολίτες, οι οποίο ήσαν παρόντες  κατά τη διάπραξη των φόνων.

Σύμφωνα με τα γεγονότα, όπως παρουσιάστηκαν στο δικαστήριο από τους πιο πάνω μάρτυρες,  ο κατηγορούμενος το μοιραίο βράδυ ακολούθησε τα τρία θύματα , κρατώντας μαχαίρι κουζίνας περίπου 25 εκατοστών, σε μια διαδρομή περίπου 500 μέτρων, που ξεκίνησε από  την πλατεία Ηρώων και κατέληξε στην οδό Βραγαδίνου.  Μάλιστα, όπως κατέθεσε αυτόπτης μάρτυρας που ακολουθούσε τον δολοφόνο, καθ' όλη τη διαδρομή, χρειάστηκαν  περίπου 20 λεπτά για να διανυθεί η πιο πάνω απόσταση, καθώς σε διάφορα σημεία , δράστης και θύματα σταματούσαν.

Οι δικηγόροι της δημοκρατίας Ανδρέας Αριστείδης και Νίκος Χρυσοστόμου παρουσίασαν σχετικό χάρτη με τη διαδρομή του δολοφόνου και των θυμάτων. 


 
Οι συγκλονιστικές καταθέσεις των μαρτύρων... 
 
Σε κατάθεση της ενώπιον δικαστηρίου σερβιτόρα που εργαζόταν σε καφετέρια της πλατείας Ηρώων  το βράδυ του φονικού, ανέφερε ότι είδε τον κατηγορούμενο να ακολουθεί τα θύματα του κρατώντας μαχαίρι ενώ αυτά προσπαθούσαν να διαφύγουν δια μέσου της πλατείας και να γλιτώσουν από τα χέρια του χωρίς να του επιτεθούν σε καμία περίπτωση.
 
Άλλος μάρτυρας κατηγορίας, επίσης αυτόπτης μάρτυρας, κατέθεσε στο δικαστήριο ότι το Θωμά ακολουθούσε ο πατέρας του μαζί με  ένας άλλο ιδιοκτήτης μπαρ της περιοχής και σε κάποιο σημείο της διαδρομής τον κάλεσαν να πετάξει το μαχαίρι. Ο κατηγορούμενος, αφού σήκωσε τη φανέλα του, έκρυψε το μαχαίρι στο παντελόνι του και γύρισε προς το μέρος τους δείχνοντας τους ότι δεν κρατά κάτι στα χέρια του. Αμέσως μετά συνέχισε την πορεία του προς τα θύματα που εν τω μεταξύ απομακρύνονταν. Χαρακτηριστική ήταν η αναφορά του μάρτυρα ότι σε αρκετά σημεία τα θύματα καλούσαν το κατηγορούμενο να αφήσει το μαχαίρι. Όπως τόνισε ο μάρτυρας, ο Θωμά στο μεγαλύτερο μέρος της διαδρομής δεν έτρεχε αλλά ακολουθούσε τα θύματα ψυχρά με σταθερό βάδισμα. 
 
Ερωτηθείς ο μάρτυρας από τον δικηγόρο της Δημοκρατίας Αντρέα Αριστείδη εάν τα θύματα επιτέθηκαν στο Θωμά κατά τη διάρκεια της καταδίωξης τους, είτε λεκτικά έιτε σωματικά, αυτός απάντησε αρνητικά διευκρινίζοντας ότι δεν τους είχε καν ακούσει ούτε να τον εξυβρίζουν.
 
Επίσης ο μάρτυρας κατέθεσε ότι σε κάποια στιγμή άκουσε το θύμα, Αιμίλιο Μιλτιδάδους, ενώ βρισκόταν στο έδαφος και ο κατηγορούμενος έσκυψε επάνω του καρφώνοντας τον με το μαχαίρι, να παρακαλεί το Θωμά να σταματήσει.
 
Επίσης, άλλη μάρτυρας κατηγορίας, εντατικολόγος στο Γενικό Νοσοκομείο Λεμεσού, κατέθεσε ότι είδε τον κατηγορούμενο να καταδιώκει τα δυο από τα τρία θύματα ενώ κάποια στιγμή ο ένας εκ των νεαρών έχασε την ισορροπία του, έπεσε στο έδαφος και τότε ο Θωμά "ανέβηκε επάνω του" και  του κάρφωσε το μαχαίρι στο θώρακα. Κατά τη διάρκεια της δολοφονίας ζήτησε από ηλικιωμένο άνδρα που ακολουθούσε το δράστη να βοηθήσει το θύμα, ωστόσο αυτός παρέμεινε άπραγος  αναφέροντας της "Να πάει στ' ανάθεμα"
 
Στη συνέχεια ο μανιακός δολοφόνος, σηκώθηκε και  πάτησε το  θύμα στο λαιμό «για να τον αποτελειώσει» , όπως χαρακτηριστικά είπε η μάρτυρας και ακολούθως συνέχισε να καταδιώκει άλλο νεαρό.
 
Ο Κωνσταντίνος Ντορζής, στην προσπάθεια του να ξεφύγει απο τον Θωμά  χτύπησε σε ανθώνα και έπεσε στο δρόμο. Αποτέλεσμα ο Θωμά να τον «πετύχει» και να τον μαχαιρώσει θανάσιμα. 
 
Οι καταθέσεις του Θωμά...
 
Ενώπιον του δικαστηρίου παρουσιάστηκαν σήμερα και οι δυο καταθέσεις που έδωσε ο κατηγορούμενος Χρίστος Θωμά μετά τη σύλληψη του.
 
Ο κατηγορούμενος ανακρινόμενος  ισχυρίστηκε ότι μέσω facebook επικοινώνησε  με κοπέλα από την Λάρνακα και στη συνέχεια συναντήθηκε μαζί της δημιουργώντας ερωτικό δεσμό Η εν λόγω κοπέλα παράλληλα διατηρούσε σχέση και με ένα  εκ των θυμάτων ,  ο οποίος  επικοινώνησε με τον κατηγορούμενο ζητώντας εξηγήσεις για τη σχέση του με την προαναφερθείσα γυναίκα.
 
Ακολούθως ο Θωμά συναντήθηκε με τα θύματα στη ταβέρνα του πατέρα του που διατηρούσε επί της πλατείας Ηρώων ώστε να επιλύσουν τις διαφορές τους , όπου κατά τη διάρκεια της συζήτησης τα αίματα άναψαν με αποτέλεσμα να ακολουθήσει λεκτική αντιπαράθεση μεταξύ τους.
 
Σε κάποια στιγμή και ενώ βρίσκονταν στο δρόμο μπροστά από την ταβέρνα ,  ο  κατηγορούμενος γρονθοκόπησε ένα από τα θύματα και ακολούθως μετέβη  στη κουζίνα της ταβέρνας όπου έπιασε το "φονικό" μαχαίρι .
Αφού βγήκε ξανά έξω στο δρόμο , ο Θωμά άρχισε να επιδεικνύει το μαχαίρι στα θύματα  , τα οποία οπισθοχωρούσαν βρίζοντας τον.  Στη δεύτερη  κατάθεση, που έδωσε μια βδομάδα μετά την πρώτη, ο Θωμά διαφοροποιήθηκε και ισχυρίσθηκε ότι το θύμα ήταν αυτό που "πρώτο έριξε μπουνιά".  Εξήγησε επίσης τον τρόπο διαφυγής του από την περιοχή ενώ αναφέρθηκε  και στα σημεία όπου κρυβόταν μέχρι τη σύλληψή του. Σε υποδείξεις σκηνών που προέβη κατά την ανάκριση  υπέδειξε καλάθι σκουπιδιών,  στο οποίο πέταξε το μαχαίρι αμέσως μετά το φονικό και πριν μεταβεί πίσω στην ταβέρνα.
 
Ο Θωμά ισχυρίστηκε επίσης ότι προέβη στη δολοφονία των τριών νεαρών "χωρίς να το καταλάβει"  λόγω του θυμού που τον διακατείχε  και της πρόκλησης που δέχτηκε .
 
Η επόμενη δικάσιμος έχει οριστεί για τις 27.7.16 ενώ τη διαδικασία παρακολούθησαν οι συγγενείς και φίλοι των θυμάτων.
 

Δειτε Επισης

Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος
Δύο συμφωνίες για τις μεταμοσχεύσεις υπέγραψαν Ελλάδα και Κύπρος
Προβληματισμοί Βουλευτών για λεωφορειολωρίδα στη Νίκου και Δέσποινας Παττίχη
Ενώπιον 250 Στροβολιώτων, παρουσιάστηκε το έργο αναβάθμισης της Τσερίου
Εξετάζεται βελτίωση δρόμου αεροδρομίου – Πάφου και εναλλακτική όδευση
Εκδήλωση διαμαρτυρίας ΑΚΕΛ έξω από το Προεδρικό, μετά την παύση Οδυσσέα
Διαβεβαιώσεις Αναπληρωτή Γενικού Ελεγκτή ότι η Υπηρεσία θα συνεχίζει το έργο της