Πάρκο πουλιών με… τίγρεις και ελέφαντες!

Το Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών επανήλθε με ανακοίνωσή του στο θέμα με το πάρκο πουλιών και ζώων στην Πέγεια, το οποίο όπως καταγγέλλει λειτουργεί χωρίς εγκεκριμένη άδεια από το Δήμο Πέγειας.
 
Σύμφωνα με την πολεοδομική άδεια του συγκεκριμένου πάρκου, σημειώνει ο Κίνημα, “το πάρκο θα χρησιμοποιείτο  αποκλειστικά και μόνο για τη διατήρηση/έκθεση πτηνών και μικρού αριθμού ελαφιών, αλλά στο πάρκο φιλοξενούνται σύμφωνα με καταγγελίες τίγρεις, καμηλοπαρδάλεις, καγκουρό, μέχρι και ελέφαντες”.
 
Σε προηγούμενη ανακοίνωσή τους την οποία είχαν κοινοποιήσει στις αρμόδιες αρχές, αναφερθήκαν στην απάντηση που έλαβαν από τον Υπουργό Γεωργίας, Φυσικών Πόρων και Περιβάλλοντος  κ. Νίκο Κούγιαλη, “όπου δεν ξεκαθαρίζεται επί της ουσίας εάν το συγκεκριμένο πάρκο δύναται να φιλοξενεί άγρια ζώα”.
 
Η απάντηση του Υπουργού όμως, αναφέρει το Κίνημα, δεν ικανοποίησε κι έτσι προχωρήσαν στην αποστολή επιστολής στον Γενικό Εκλεκτή της Κυπριακής Δημοκρατίας, κ Οδυσσέα Μιχαηλίδη, όπου ζητήσαν την παρέμβαση του για να διερευνηθεί εις βάθος η υπόθεση.

Η διερεύνηση έγινε “αφού με επιστολή της Ελεγκτικής Υπηρεσίας προς το Δήμο Πέγειας, με ημερομηνία 1η Ιουλίου, ζητήθηκε η τελευταία προειδοποιητική επιστολή που απέστειλε ο Δήμος στην ιδιοκτήτρια εταιρεία του Ζωολογικού Κήπου, για να συμμορφωθεί σύμφωνα με την πολεοδομική άδεια της. Ζητήθηκε, επίσης,  ενδελεχής ενημέρωση για τι έγινε και τι μέλλει  να γίνει έτσι ώστε να συμμορφωθεί ο Ζωολογικός Κήπος, σύμφωνα με τις πρόνοιες της πολεοδομικής άδειας του”, αναφέρει το Κίνημα.
 
“Ως Κίνημα Οικολόγων - Συνεργασία Πολιτών αναμένουμε την εξέλιξη της υπόθεσης μετά  την παρέμβαση  και της Ελεγκτικής Υπηρεσίας  και θα συνεχίσουμε αναλόγως την προσπάθεια μας μέχρι το συγκεκριμένο πάρκο γίνει πάρκο πουλιών και ζώων και όχι σημείο εκμετάλλευσης άγριων ζώων και να αυτοαποκαλείται «ζωολογικός κήπος»”, καταλήγουν.
 
 
 
 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975