Ποιος είναι ο νέος Πρόεδρος του ΚΟΑ Κλεάνθης Γεωργιάδης

Ο νομικός και μέχρι πρότινος αντιπρόεδρος του Κυπριακού Οργανισμού Αθλητισμού Κλεάνθης Γεωργιάδης, εξελέγη σήμερα Πρόεδρος του ΚΟΑ.

Ο Κλεάνθης Γεωργιάδης γεννήθηκε το 1967 και κατάγεται από την κατεχόμενη Κερύνεια.

Αποφοίτησε το 1985 από το Παγκύπριο Γυμνάσιο στην Λευκωσία. Μετά την ολοκλήρωσή της θητείας στην Εθνική Φρουρά (1987), φοίτησε στο Νομικό Τμήμα του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, όπου απεφοίτησε το 1991. Το 1992 έκαμε μεταπτυχιακές σπουδές στο University of Southampton όπου το 1993 του απονεμήθηκε ο τίτλος Master of Laws, LL.M. Το 1995 ολοκλήρωσε την άσκηση του δικηγορικού επαγγέλματος και ενεγράφη δικηγόρος στον Δικηγορικό Σύλλογο Κερύνειας. Είναι συνέταιρος στο δικηγορικό γραφείο «Δήμος και Λία Γεωργιάδη & ΣΙΑ» με ειδίκευση στο Εταιρικό Δίκαιο και επικεφαλής της εταιρείας παροχής Νομικών Υπηρεσιών GeLaw Services Ltd. Μετέχει σε Διοικητικά Συμβούλια διάφορων Εταιρειών παρέχοντας τεχνογνωσία και υποστήριξη.

Κατά τη διάρκεια των σπουδών του ήταν ενεργό μέλος του Φοιτητικού Κινήματος και διετέλεσε πρόεδρος της Φ.Π.Κ. ΠΡΩΤΟΠΟΡΙΑ Αθήνας και μέλος του Δ.Σ της ΕΦΕΚ Αθηνών. Στην Κύπρο διετέλεσε Επαρχιακός Οργανωτικός Γραμματέας της ΝΕ.ΔΗ.ΣΥ Κερύνειας. Το 2006 ήταν υποψήφιος Βουλευτής Κερύνειας. Είναι μέλος του Ανωτάτου Συμβουλίου του ΔΗ.ΣΥ ως αντιπρόσωπος Κερύνειας.

Μετά την ολοκλήρωση των σπουδών του και επιστρέφοντας στην Κύπρο, αναμείχθηκε ενεργά σε Αθλητικά, Πολιτιστικά και Εθνικά σωματεία. Μεταξύ άλλων, διετέλεσε μέλος της Δικαστικής Επιτροπής του Ερασιτεχνικού Ποδοσφαίρου, μέλος της Δικαστικής Επιτροπής Πυγμαχίας, μέλος της Εθνικής Επιτροπής Αντιντόπινγκ, Πρόεδρος της επιτροπής Απογόνων και φίλων ΕΟΚΑ  55-59 Επαρχίας Κερύνειας, Γραμματέας, Αντιπρόεδρος και Πρόεδρος του Αθλητικού Σωματείου «ΟΛΥΜΠΙΑΚΟΣ ΛΕΥΚΩΣΙΑΣ», καθώς και Πρόεδρος της Εταιρείας της Π.Α.Ε.Ε.Κ. Κερύνειας.

 

Είναι νυμφευμένος με την Έλενα Κιαγιά-Γεωργιάδη, εκπαιδευτικό- μαθηματικό, από την κατεχόμενη Αμμόχωστο και πατέρας τριών παιδιών, της Δήμητρας, του Δήμου και του Αλέξανδρου.

 

Δειτε Επισης

Πάνω από 1,200 οι συμμετοχές για το e-κοφίνι-Κάθε Δευτέρα και Πέμπτη ανακοινώνονται οι τιμές
Μειωμένη κατά το ήμισυ η κίνηση στα κέντρα αναψυχής το Πάσχα-Οι εκτιμήσεις για τις επόμενες ημέρες
Δεν υποχωρούν οι βροχές και οι καταιγίδες-Στους 25 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ανέτοιμη η Κύπρος για την ανεξάρτητη διαβίωση για ΑμεΑ-«Ο δρόμος είναι γεμάτος με θεσμικά εμπόδια»
ΒΙΝΤΕΟ: Έντονα καιρικά φαινόμενα και διακοπές ρεύματος σε Λευκωσία και Λεμεσό
Συστάσεις Πολιτικής Άμυνας προς το κοινό λόγω της κακοκαιρίας
Σε ισχύ κίτρινη προειδοποίηση-Η πρόγνωση του καιρού μέχρι και την Τετάρτη
Ζωντανεύουν τα ορεινά χωριά-Αναβιώνουν τα πασχαλινά ήθη και έθιμα μέσα από εκδηλώσεις
Ένας στους πέντε ηλικιωμένους περνά μόνος τις γιορτές-Στο τραπέζι η υπηρεσία εθελοντή στις γειτονιές
«Το πρώτο Πάσχα στον καταυλισμό»-Πώς γιόρτασε η Κύπρος την Ανάσταση το 1975