Η Αγίου Ανδρέου στα όρια της

Ομάδα καταστηματαρχών της εμπορικής οδού Αγίου Ανδρέου συνόδευσε ο βουλευτής του ΔΗΚΟ Πανίκος Λεωνίδου, στη συνάντηση με τον Δήμαρχο Ανδρέα Χρίστου, με αντικείμενο τη λύση των προβλημάτων που αντιμετωπίζουν οι επαγγελματίες με την κίνηση στα καταστήματά τους.  Εκπρόσωποι των καταστηματαρχών έθεσαν ενώπιον των παραγόντων της Λεμεσού τις ανησυχίες τους, τονίζοντας ότι η φθίνουσα πορεία που ακολουθεί τα τελευταία χρόνια, η άλλοτε πλημμυρισμένη από κόσμο, Αγίου Αντρέου, τους έχει οδηγήσει σε πολύ δυσμενή θέση.
 
Ο συγκεκριμένος εμπορικός δρόμος καθιερώθηκε τα τελευταία χρόνια, λόγω και της φύσης των ειδών που διαθέτουν πλείστα καταστήματα (σουβενίρ και προϊόντα που απευθύνονται σε επισκέπτες), ως ο κατ’ εξοχήν προορισμός όσων τουριστών βρίσκονται στη Λεμεσό. Μάλιστα, όταν καταπλέουν επιβατικά πλοία Κυριακές, ή σε καθιερωμένης αργία,  τα καταστήματα της Αγίου Ανδρέου, με άδεια της επαρχιακής Διοίκησης , παραμένουν ανοικτά. Μετά την ριζική ανακαίνιση του κέντρου της παλιάς Λεμεσού και τις δυσχέρειες που προέκυψαν στην διακίνηση του κόσμου κατά την διάρκεια των εργασιών, στην πιο …τουριστική οδό της Λεμεσού παρατηρείται μείωση των επισκεπτών και πτώση της εμπορικότητας.    
 
 


 
Να επανέλθει ως  ελκυστικός εμπορικός προορισμός
 

Αναζητήθηκαν τρόποι κι αντηλλάγησαν απόψεις στην σύσκεψη των παραγόντων της Λεμεσού κι  αποφασίστηκε από κοινού, όπως υλοποιηθούν εκ πρώτης κάποια μικρά διορθωτικά μέτρα, με στόχο να δοθεί μια πρώτη ανάσα επιβίωσης στους καταστηματάρχες. Και να ακολουθήσει, αν είναι δυνατόν, μια γενικότερη ανάκαμψη.  Το πρώτο μέτρο αφορά τη μετακίνηση κάποιων στάσεων λεωφορείων, σε σημεία που να εξυπηρετούνται καλύτερα οι τουρίστες για την μετάβαση τους στην Αγίου Ανδρέου. Επίσης γίνονται σκέψεις να προστεθεί πράσινο στην κλασική αυτή αρτηρία της πόλης, να δοθούν περισσότεροι χώροι στάθμευσης και να καταβληθούν  ενέργειες  για την αισθητική αναβάθμιση και την ελκυστικότητα του εμπορικού δρόμου.

Ο  βουλευτής Λεμεσού εξέφρασε την ικανοποίηση του για την ανταπόκριση του Δημάρχου Ανδρέα Χρίστου, για την αναζήτηση λύσεων στο πρόβλημα των καταστηματαρχών της Αγίου Ανδρέου.    Με τον Δήμαρχο συζητήθηκαν κι  άλλα προβλήματα που απασχολούν τη πόλη, τα εν εξελίξει και μελλοντικά έργα, καθώς και οι ενέργειες που πρέπει να γίνουν για την περαιτέρω ανάπτυξη της Λεμεσού. Είναι κοινώς αποδεκτό-δηλώνει ο βουλευτής Πανίκος Λεωνίδου-  ότι τα τελευταία χρόνια η Λεμεσός αναπτύχθηκε ραγδαία και βρίσκεται ανάμεσα στις ομορφότερες πόλεις της Ευρώπης , ωστόσο υπάρχουν ακόμα πράγματα που πρέπει να γίνουν προς όφελος των πολιτών και της ίδιας της πόλης.
 

          
 
Γιάννης Κωστακόπουλος        kostakopoulosy@gmail.com

 

Δειτε Επισης

Πτώση στους εργαζόμενους στον Τύπο και συναφή επαγγέλματα στην Κύπρο-Tα στοιχεία της Eurostat
Έπεσε στο 6% η ανεργία τον Μάρτιο στην Κύπρο σύμφωνα με τη Eurostat
Χωρίς ρεύμα περιοχές της Λευκωσίας λόγω βλάβης
Έμειναν με άδειες τις τσέπες το Πάσχα χιλιάδες χαμηλοσυνταξιούχοι-«Τελικά τα €100 έγιναν €50 διότι τα μοίρασαν»
Κραυγή απόγνωσης από τον πατέρα δεκάμηνου βρέφους-«Θα πέθαινε στα χέρια της μάνας του»
Παραδόθηκαν σε 160 οικογένειες κουπόνια και πακέτα με τρόφιμα για το Πάσχα
Τήρησαν και φέτος το έθιμο της αναπαράστασης της μεταφοράς του Σταυρού στον Κάθηκα (pics&vid)
Φράγκος: Από Β’ Παγκόσμιο έχουμε να δούμε τόσους νεκρούς δημοσιογράφους όπως στη Γάζα
Στολίστηκαν με κατάνυξη οι Επιτάφιοι και ξεκίνησε το προσκύνημα των πιστών στις Εκκλησίες (pics)
Φαίδωνος: Σύντομα ολοκληρώνονται οι έξυπνες στάσεις επιβίβασης