Στα δικαστήρια σέρνει τον Γεν. Εισαγγελέα ο Λουκαΐδης

Δικαστική μάχη ανάμεσα στον Γενικό Εισαγγελέα Κώστα Κληρίδη και τον πρώην βοηθό Γενικό Εισαγγελέα Λουκή Λουκαΐδης. Ο δεύτερος είχε καταθέσει ποινική δίωξη εναντίον Αστυνομικού που σύμφωνα με τα όσα κατέθεσε του συμπεριφέρθηκε με το χειρότερο τρόπο και τον συνέλαβε χωρίς να υπάρχει κάποιος λόγος και χωρίς να γνωρίζει τις κατηγορίες.

Η ποινική δίωξη του πρώην Βοηθού Γενικού Εισαγγελέα εναντίον του αστυνομικού θα οδηγούταν στις 27 Ιουνίου ενώπιον του Δικαστηρίου, ωστόσο ο Γενικός Εισαγγελέας Κώστας Κληρίδης, έστειλε επιστολή στο δικαστήριο με την οποία ενημέρωνε πως αποφάσισε αναστολή της ποινικής δίωξης κατά του Αστυνομικού.

Τα γεγονότα της υπόθεσης

Σύμφωνα με την εφημερίδα «ο Φιλελεύθερος»  όλα ξεκίνησαν στις 3 Σεπτεμβρίου του 2015 όταν  ο Λουκής Λουκαΐδης συνελήφθη από Αστυνομικό με την κατηγορία των τροχαίων αδικημάτων.

Γύρω στο μεσημέρι ενώ οδηγούσε στη λεωφόρο νίκης είδε αστυνομικό να μιλά με θυμωμένο ύφος σε πολίτη που βρισκόταν εντός αυτοκινήτου και διερωτήθηκε τι συμβαίνει. Τότε ο αστυνομικός τον αγριοκοίταξε και του υπόδειξε να σταματήσει. Σύμφωνα με την αγωγή του κύριου Λουκαΐδης ο αστυνομικός άρχισε να φωνάζει. Ο ενάγοντας συνέχισε να λέει στον Αστυνομικό να σταματήσει να φωνάζει, κάτι που όμως δεν έγινε.

Ο κ. Λουκαΐδης συνέχισε την πορεία του και εισήλθε εντός του φαρμακείου και τότε ενημερώθηκε από τον Αστυνομικό ότι βρίσκεται υπό σύλληψη χωρίς να του αναφέρει οποιοδήποτε λόγο. Μάλιστα σύμφωνα με τον ενάγοντα ο Αστυνομικός προσπάθησε να δει τι φάρμακα αγόρασε από το φαρμακείο και σταμάτησε μετά από προτροπή του Αστυνομικού.

Ο ενάγοντας οδηγήθηκε από τον Αστυνομικό και άλλους τρεις που έφτασαν στο σημείο στον σταθμό όπου κρατήθηκε για δύο ώρες. Μάλιστα κατασχέθηκε και το αυτοκίνητο του.

Προσέφυγε στο δικαστήριο ο Λουκαΐδης

Για την κράτηση του ο Λουκής Λουκαΐδης προσέφυγε στο Δικαστήριο αξιώνοντας αποζημιώσεις. Η αγωγή του κατατέθηκε εναντίον του υπευθύνου τροχαίας Λευκωσίας και του συγκεκριμένου αστυνομικού.
  

Δειτε Επισης

Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Άναψε φωτιές και φούντωσε πρόωρη προεδρολογία η παύση Οδυσσέα-Σεναριολογία με φόντο το 2028
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Συγκλονιστικό timelapse βίντεο με το μπαράζ εκρήξεων των ασυρμάτων σε όλη τη Βηρυτό
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Εντείνει την ανησυχία το Ισραήλ-«Η Χεζμπολάχ θα πληρώνει ολοένα και μεγαλύτερο τίμημα»