Σταθερή η κατάσταση της υγείας του στρατιώτη που υπέστη θερμοπληξία

Σταθερότητα και βελτίωση παρουσιάζει η κατάσταση της υγείας του νεοσύλλεκτου στρατιώτη, που υπέστη θερμοπληξία στο ΚΕΝ Λάρνακας με τον Πρόεδρο της Επιτροπής Άμυνας της Βουλής, Μαρίνο Σιζόπουλος να εκφράζει συγκρατημένη αισιοδοξία για την πορεία της κατάστασης της υγείας του.

Στις δηλώσεις του και ερωτηθείς για την κατάσταση της υγείας του 19χρονου νεοσύλλεκτου από το Λυθροδόντα, που νοσηλεύεται στην Μονάδα Εντατικής Θεραπείας του Γενικού Νοσοκομείου Λευκωσίας, ο Μαρίνος Σιζόπουλος χαρακτήρισε το περιστατικό «ένα ατυχές γεγονός, το οποίο μπορεί να συμβεί οποιαδήποτε στιγμή. Μέχρι στιγμής εκφράζουμε μια συγκρατημένη αισιοδοξία για το γεγονός ότι η πορεία της κατάστασης της υγείας του στρατιώτη παρουσιάζει σταθερότητα και βελτίωση».

Ταυτόχρονα, ευχήθηκε «όλα θα κινηθούν σωστά, καλά προς το θετικό αποτέλεσμα και έτσι δεν θα έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα με αυτό το νεοσύλλεκτο στρατιώτη. Απ’ ό,τι έχουμε ενημερωθεί από την Διοίκηση του ΚΕΝ Λάρνακας λαμβάνονται όλες οι σχετικές πρόνοιες για περιορισμό τέτοιων γεγονότων».
 
Ανέφερε ακόμα ότι «απ’ ό,τι έχουμε διαπιστώσει οι συνθήκες στρατωνισμού των νεοσυλλέκτων βρίσκονται σε εξαιρετικό επίπεδο. Τόσο οι χώροι διαμονής των νεοσυλλέκτων όσο και οι κοινόχρηστοι χώροι, τα μαγειρεία και τα εστιατόρια. Είναι γεγονός ότι βρισκόμαστε σε μια χώρα με υψηλές θερμοκρασίες τους καλοκαιρινούς μήνες, με ό,τι αυτό συνεπάγεται». Σημείωσε πως «πρόθεση της Πολιτείας, της Επιτροπής Αμυνας και της στρατιωτικής ηγεσίας είναι τέτοια φαινόμενα όσο το δυνατόν να αποφευχθούν».
 
Κληθείς να αναφέρει που βρίσκεται η έρευνα που διατάχθηκε από τον Υπουργό Αμυνας για τις συνθήκες κάτω από τις οποίες ο στρατιώτης έπαθε θερμοπληξία, ο Μαρίνος Σιζόπουλος είπε πως «δεν είμαστε οι αρμόδιοι για να το κρίνουμε αυτό, άλλοι έχουν την ευθύνη για να πραγματοποιήσουν αυτή την έρευνα, κυρίως η στρατιωτική και η πολιτική ηγεσία της Εθνικής Φρουράς. Εμείς θα αναμένουμε να ολοκληρωθούν αυτές οι έρευνες και να ενημερωθούμε καθηκόντως».
 
Ερωτηθείς κατά πόσον υπάρχουν σκέψεις η κατάταξη των νεοσυλλέκτων να γίνεται τον Σεπτέμβριο και όχι τον Ιούλιο, απάντησε πως «αυτό δεν είναι θέμα που θα το ρυθμίσει η Επιτροπή Αμυνας. Αυτό είναι θέμα που αφορά τη στρατιωτική ηγεσία της Εθνικής Φρουράς, η οποία στο πλαίσιο ενός συγκεκριμένου προγραμματισμού, θα πρέπει να συνεκτιμήσει όλα τα δεδομένα και να πάρει τις καλύτερες δυνατόν αποφάσεις για να μην έχουμε οποιαδήποτε προβλήματα και στο δυναμικό της Εθνικής Φρουράς, στην επιχειρησιακή της ικανότητα και δυνατότητα, αλλά και κυρίως στην αποτελεσματικότητα την οποία πρέπει να έχει».
 
Εμείς, συνέχισε «δεν είμαστε οι αρμόδιοι. Αλλοι είναι οι αρμόδιοι, τους έχουμε εμπιστοσύνη και από τις πράξεις μας όλοι θα κριθούμε στο τέλος, στη βάση των αποτελεσμάτων των ενεργειών μας».
 
Ερωτηθείς για την επίσκεψη της Επιτροπής στο ΚΕΝ Λάρνακας ο κ. Σιζόπουλος είπε ότι «ο βασικός στόχος είναι να δηλώσουμε την παρουσία μας και την υποστήριξη μας προς το μόνιμο στελεχιακό προσωπικό της Εθνικής Φρουράς για το έργο που επιτελεί σ’ αυτές τις δύσκολες συνθήκες».
 

Πηγή: KYΠΕ

 

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Μύρισε απότομα φθινόπωρο-Κίτρινη προειδοποίηση για καταιγίδες, χαλάζι και δυνατούς ανέμους
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο