Φίδι τρύπωσε σε αυτοκίνητο στη Λεμεσό (pics)

Τον τρόμο έζησε πολίτης στη Λεμεσό όταν διαπίστωσε πως εντός του αυτοκινήτου του, βρισκόταν ένα φίδι. Χωρίς να χάσει τη ψυχραιμία του, βγήκε από το αυτοκίνητο και ειδοποίησε την Πυροσβεστική Υπηρεσία.

Το φίδι στη συνέχεια κινήθηκε προς τη θέση του συνοδηγού, για να χαθεί μετά πίσω από το ταμπλό του αυτοκινήτου.Σύμφωνα με τον ιδιοκτήτη του Ερπετολογικού Κέντρου Κύπρου και γητευτή φιδιών Γιάννη Αγγελή, το συγκεκριμένο φίδι ανήκει στην οικογένεια των coin snake γνωστά στην Κύπρο ως δροπης και δεν είναι δηλητηριώδες.

Η Πυροσβεστική Υπηρεσία ενημέρωσε τον ιδιοκτήτη πως σε τέτοιες κλήσεις αδυνατεί να ανταποκριθεί και πως το φίδι θα έπρεπε να πιαστεί, από ειδικό ερπετολόγο. Μετά από οδηγίες του γητευτή φιδιών Γιάννη Αγγελή το φίδι πιάστηκε στην παγίδα που έφτιαξε ο ιδιοκτήτης του αυτοκινήτου.

Δεν είναι συχνό φαινόμενο

Το φαινόμενο να βρεθεί φίδι εντός του αυτοκινήτου είναι αρκετά σπάνιο και όσες φορές συμβαίνει είναι λόγω της αμέλειας του ιδιοκτήτη. Σύμφωνα με τον κύριο Αγγελή στη συγκεκριμένη περίπτωση, λόγω της παλαιότητας του αυτοκινήτου και της αμέλειας του ιδιοκτήτη να αφήσει το παράθυρο ανοιχτό, το φίδι πέτυχε είσοδο στο αυτοκίνητο, είτε από το παράθυρο είτε από κάποια τρύπα κάτω από το σημείο που βρίσκεται ο συμπλέκτης του αυτοκινήτου.

Μάλιστα όπως μας εξήγησε ο κύριος Αγγελή τα μόνα φίδια που μπορούν να σκαρφαλώσουν και να εισέλθουν σε αυτοκίνητο είναι το κυπριακό φίδι (θερκό) και ο δρόπης ενώ είναι πολύ σπάνιο να σκαρφαλώσει φίνα που είναι και δηλητηριώδες.

Δεν χρειάζεται πανικός

Η ηρεμία είναι το κλειδί για να μην υπάρξουν χειρότερες καταστάσεις σύμφωνα με τον κύριο Αγγελή. Ο οδηγός πρέπει να είναι ψύχραιμος και να μην κάνει απότομες κινήσεις ενώ με την πρώτη ευκαιρία πρέπει να σταθμεύσει με ασφάλεια και να εξέλθει του αυτοκινήτου. Ο κ. Αγγελή ξεκαθαρίζει πως δεν χρειάζεται πανικός, το φαινόμενο είναι σπάνιο και όσες φορές συμβαίνει, είναι λόγω αμέλειας του ιδιοκτήτη.

Κανένας κίνδυνος για τον άνθρωπο από το δρόπη

Tα συγκεκριμένα φίδια είναι νυχτόβια και τρέφονται με μικρά πουλιά, σαύρες και τρωκτικά ενώ μπορούν να φτάσουν το ένα μέτρο και τριάντα εκατοστά ύψος. Την ονομασία coin snake την πήραν από το σχήμα του δέρματος τους και στην Κύπρο συναντώνται με τα ονόματα δρόπης και πατσάλα εξηγεί ο ειδικός ερπετολόγος. Ο δρόπης δεν αποτελεί απειλή για τον άνθρωπο όμως σε περίπτωση δαγκώματος θα πρέπει να επισκεφθεί νοσοκομείο.

Εξάλλου όπως μας είπε ο Γιάννης Αγγελή σε περίπτωση δαγκώματος από φίνα έχουμε 2 με 8 ώρες να επισκεφθούμε το νοσοκομείο χωρίς όμως να προβούμε σε οποιαδήποτε ενέργεια όπως να το σχίσουμε, να το ρουφήξουμε ή να κόψουμε τη ροή αίματος.

Δειτε Επισης

Βροχές, καταιγίδες και χαλάζι στο μενού του καιρού-Στους 30 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Η τρομακτική κατάσταση στη Μέση Ανατολή και ο ρόλος της Κύπρου-«Σωσίβιο δυτικών χωρών στην περιοχή»
Δήμαρχος Πάφου και Πρύτανης ΤΕΠΑΚ θα διανυκτερεύσουν στη φοιτητική εστία
Και σε έφηβους μπορεί να χορηγηθεί το εμβόλιο για την mpox-«Σημαντικό βήμα προόδου»
Καλούν τον κόσμο σε εκδήλωση κατά της διαφθοράς οι Οικολόγοι μετά την παύση Οδυσσέα
Συννεφιά, βροχές και καταιγίδες στο καιρικό μενού-Στους 33 βαθμούς η θερμοκρασία
Αυτοί είναι οι μαγικοί αριθμοί του Τζόκερ που μοιράζουν πάνω από 13,4 εκ. ευρώ
Απορρίφθηκε η προσφυγή φαρμακείων κατά Διατάγματος για ωράρια λειτουργίας
Μείωση κατέγραψε ο πληθωρισμός σε Κύπρο και υπόλοιπη Ευρώπη τον Αύγουστο
Προειδοποιήσεις για απεργιακά μέτρα από εργαζόμενους σε εργοστάσια σκυροδέματος