Τη Δευτέρα η κοινή αντικατοχική ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχίας και Οικολόγων

Τη Δευτέρα 18 Ιουλίου θα πραγματοποιηθεί η κοινή αντικατοχική εκδήλωση του ΔΗΚΟ, της ΕΔΕΚ, της Συμμαχίας Πολιτών και του Κινήματος Οικολόγων-Συνεργασία Πολιτών, με αφορμή τις επετείους του πραξικοπήματος και της βάρβαρης τουρκικής εισβολής.  
Η κοινή αντικατοχική εκδήλωση των τεσσάρων κομμάτων, με σύνθημα «Δεν ξεχνώ την προδοσία, δεν ξεχνώ την τουρκική εισβολή» θα πραγματοποιηθεί στο οδόφραγμα του Λήδρα Πάλας και θα αρχίσει στις 19:30 το απόγευμα. Ομιλητής θα είναι ο Βαγγέλης Κουφουδάκης, Ομότιμος Πρύτανης στο Πανεπιστήμιο Λευκωσίας  και Ομότιμος Καθηγητής Πολιτικών Επιστημών στο Indiana University-Purdue University, ενώ θα ακολουθήσει καλλιτεχνικό πρόγραμμα.
ΔΗΚΟ, ΕΔΕΚ, Συμμαχία Πολιτών και Κίνημα Οικολογών-Συνεργασία Πολιτών βλέπουν την διενέργεια της κοινής αντικατοχικής εκδήλωσης ως ένα πρώτο εξαιρετικής σημασίας βήμα για την επιδιωκόμενη εμβάθυνση και εδραίωση της συνεργασίας τους, με φόντο και τις επερχόμενες εκλογικές αναμετρήσεις. Χαρακτηριστική υπήρξε η πρόσφατη δήλωση του αναπληρωτή εκπροσώπου Τύπου της Συμμαχίας Πολιτών, Ανδρέας Αποστόλου. Ο κ. Αποστόλου υπέδειξε πως οι κοινές θέσεις στο εθνικό θέμα, αλλά και τα μηνύματα των βουλευτικών εκλογών θα πρέπει να ληφθούν σοβαρά υπόψη για τους πολιτικούς τους σχεδιασμούς το επόμενο διάστημα. «Η απόφαση για κοινή αντικατοχική εκδήλωση», τόνισε ο Ανδρέας Αποστόλου, «πρέπει να αποτελέσει την αρχή των προσπαθειών μας για να βρεθεί επιτέλους η φόρμουλα για τη συνένωση των δυνάμεων που αποτελούν τον ενδιάμεσο χώρο. Η ευκαιρία που έχουμε μπροστά μας είναι ιστορική και δεν πρέπει να χαθεί. Τόσο το αποτέλεσμα των βουλευτικών εκλογών όσο και το γεγονός πως οι σημερινές ηγεσίες των κομμάτων του ενδιάμεσου χώρου έχουν σαφή προσανατολισμό προς αυτή την κατεύθυνση κάνουν αυτή την ευκαιρία ιστορική».
 

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος-«Μόνο από την τουρκική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα
Τριμερή στα μέτρα του θέλει ο Τατάρ-Άλλαξε αφήγημα για την συνάντηση, αλλά όχι τις αξιώσεις του
Καθρέφτης του Ερντογάν ο Τατάρ-Δέχεται συνάντηση αλλά απορρίπτει την ομοσπονδία και επιμένει στα «δύο κράτη»
Πέραν των 35 διμερών συναντήσεων πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν