Αλλάζει συχνότητα και θέλει να συντονιστεί ξανά με την κοινωνία ο ΔΗΣΥ

Σε περίοδο βαθιάς περισυλλογής και με χρονικό ορίζοντα το πολιτικοϊδεολογικό και καταστατικό συνέδριο που προγραμματίζει για τις αρχές του 2017 εισέρχεται ο ΔΗΣΥ, σε μια διαδικασία παράλληλη με την πορεία του κόμματος προς τις δημοτικές εκλογές.
Το πολιτικοϊδεολογικό και καταστατικό συνέδριο θα αποτελέσει την κορύφωση της προσπάθειας αποκρυπτογράφησης των λόγων μείωσης των ποσοστών του ΔΗΣΥ στις βουλευτικές εκλογές.  Η Πινδάρου, θεωρεί πως το ποσοστό του ΔΗΣΥ, δεδομένης μάλιστα της πολύ δύσκολης κατάστασης που είχε να αντιμετωπίσει η χώρα τα τελευταία τρία χρόνια, του σκληρού προγράμματος προσαρμογής που έπρεπε να εφαρμοστεί, αλλά και της δημιουργίας κόμματος από πρώην  αξιωματούχους του, κρίνεται ως ικανοποιητικό. Σύμφωνα με την Πινδάρου, το αποτέλεσμα των εκλογών συγκρίνεται ευνοϊκά με αντίστοιχα αποτελέσματα κομμάτων που βρίσκονται σε κυβερνήσεις άλλων ευρωπαϊκών χωρών και είχαν να ανταπεξέλθουν αντίστοιχων προβλημάτων. Ωστόσο, δεν παραγνωρίζει τα σαφή μηνύματα συγκεκριμένων ομάδων πολιτών που, είτε επέλεξαν να μην ψηφίσουν είτε ψήφισαν άλλους κομματικούς σχηματισμούς, σημειώνοντας πως προβληματίζουν έντονα και δεν μπορούν να μείνουν απαρατήρητα. Ενώ το ίδιο ισχύει και για λάθη ή και παραλείψεις που σημειώθηκαν κατά την προεκλογική εκστρατεία.
Διά του Συνεδρίου, η Πινδάρου προσβλέπει σε ανανέωση της σχέσης του κόμματος με τους πολίτες, καθώς και στον εκσυγχρονισμό των δομών και του πολιτικο-κοινωνικού του στίγματος. Στο πλαίσιο αυτό εντάσσεται ακριβώς και η Κοινωνική Διαβούλευση με τους πολίτες, την οποία εγκαινίασε σήμερα, με πρώτους τους Εκπαιδευτικούς της Δημοτικής Εκπαίδευσης.  «Στόχος μας είναι εκτός από πομπός, να γίνουμε και δέκτης των μηνυμάτων της κοινωνίας. Να βρεθούμε, ξανά, στην ίδια συχνότητα με την κοινωνία. Να αντιμετωπίσουμε αποτελεσματικά τις σύγχρονες προκλήσεις και πραγματικότητες. Σ’ αυτή τη διαδρομή για τη δημιουργία της καλύτερης Κύπρου, ο Δημοκρατικός Συναγερμός θα απευθυνθεί και θα ανταλλάξει απόψεις με ομάδες πολιτών σε ένα διάλογο ουσίας. Με βιοπαλαιστές, αλλά και μικρομεσαίους επιχειρηματίες, με αγρότες, επιστήμονες, άνεργους νέους και με συνταξιούχους. Με πολίτες με κοινωνικές και περιβαλλοντικές ευαισθησίες. Με τους γιατρούς, αλλά και τους ασθενείς», ανέφερε σχετικά ο πρόεδρος της παράταξης Αβέρωφ Νεοφύτου. «Απαραίτητη προϋπόθεση για να επιτύχει αυτή η Κοινωνική Διαβούλευση», υπέδειξε ο κ. Νεοφύτου, «είναι να διέπεται από ειλικρίνεια και αξιοπιστία. Και μόνο μέσα από σοβαρή προσέγγιση των θεμάτων, μπορεί να κτιστεί μια στέρεα επαφή και επικοινωνία με διάρκεια. Μπορεί να μην είναι δυνατή η ικανοποίηση κάθε δικαιολογημένου προβληματισμού ή εισήγησης. Θα φροντίσουμε όμως να την μελετήσουμε με τη δέουσα προσοχή και να επανέλθουμε με τεκμηριωμένες απαντήσεις και εισηγήσεις».

Δειτε Επισης

Ξεκάθαρος ο Πρόεδρος-«Μόνο από την τουρκική πλευρά εξαρτάται η επανέναρξη των διαπραγματεύσεων»
Οι ανεξέλεγκτες θεσμικές κρίσεις, οι μόνιμοι Επιμηθείς και η αναζήτηση λύσεων από το μάτι του κυκλώνα
Τριμερή στα μέτρα του θέλει ο Τατάρ-Άλλαξε αφήγημα για την συνάντηση, αλλά όχι τις αξιώσεις του
Καθρέφτης του Ερντογάν ο Τατάρ-Δέχεται συνάντηση αλλά απορρίπτει την ομοσπονδία και επιμένει στα «δύο κράτη»
Πέραν των 35 διμερών συναντήσεων πραγματοποίησε ο ΥΠΕΞ στη Νέα Υόρκη
ΠτΔ: Ακόμα πιο σημαντικός ο ρόλος μιας επανενωμένης Κύπρου στην περιοχή
Τελευταίο επεισόδιο για το Κυπριακό στη Νέα Υόρκη-Αναμένονται νέα μετά τη συνάντηση ΓΓ-Τατάρ
Έσφιξε ο κλοιός, ξεχείλισε το ποτήρι της ανοχής-Ώρα δύσκολων αποφάσεων Προέδρου για Παπαθεοδώρου και Φιλιππίδη
Συνάντηση Ραουνά-Αριστοτέλους με επίκεντρο την ανάληψη της προεδρίας του Συμβουλίου της ΕΕ
Έντονες αντιδράσεις στα κατεχόμενα μετά την ομιλία Ερντογάν