Τα «λάφυρα» της ΕΛΑΣ από τον πόλεμο στα Εξάρχεια-ΦΩΤΟ

Συνολικά 14 άτομα συνελήφθησαν κατά την μεγάλη αστυνομική επιχείρηση στο «κράτος» των Εξαρχείων.
Η ΕΛ.ΑΣ. έδωσε σήμερα στη δημοσιότητα φωτογραφίες από τα όσα βρήκε στα σπίτια, τα καταστήματα και τους αποθηκευτικούς χώρους όπου οι αστυνομικοί έκαναν έφοδο.


Από τους 14 συλληφθέντες, οι εννιά είναι υπήκοοι Αλβανίας, ο ένας είναι υπήκοος Πολωνίας, ενώ υπάρχουν και τέσσερις Έλληνες. 

Συνολικά κατασχέθηκαν συνολικά 17 κιλά και 518,9 γραμμάρια ακατέργαστης κάνναβης (εκ των οποίων τα 16 ήταν κατανεμημένα σε 3.722 μικροσυσκευασίε έτοιμες για πώληση) και 155 γραμμάρια κοκαΐνης Επίσης κατασχέθηκαν το χρηματικό ποσό των 4.415 ευρώ, πιστόλι, 27 φυσίγγια, δύο αυτοκίνητα, δύο μοτοσυκλέτες, 23.316 κενές νάιλον συσκευασίες κατάλληλες για την συσκευασία-τυποποίηση των προς διάθεση ναρκωτικών ουσιών, 208 αποδείξεις πληρωμής κερδισμένων δελτίων τυχερών παιγνίων συνολικού ποσού 162.307,69 ευρώ, ζυγαριές ακριβείας, σιδερογροθιά και ένα μαχαίρι.

 

 

Τους τελευταίους έξι μήνες μία ομάδα αστυνομικών της Υποδιεύθυνσης Δίωξης Ναρκωτικών, πέρασαν από…face control και φροντιστήριο με το… λεξιλόγιο της πλατείας, προκειμένου να ταιριάζουν σε εμφάνιση και συμπεριφορά με τα ειδικά χαρακτηριστικά της περιοχής.

 

 

Τα ανυποψίαστα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης κινούνταν χωρίς προφυλάξεις εκτιμώντας ότι δύσκολα στην περιοχή θα μπορούσε η αστυνομία να τους παρακολουθήσει. Με αυτόν τον τρόπο οι αστυνομικοί πολύ γρήγορα εντόπισαν τα περισσότερα μέλη και τους χώρους αποθήκευσης ναρκωτικών σε καφενεία, καταστήματα, σπίτια και αποθηκευτικούς χώρους στα Εξάρχεια και στο λόφο του Στρέφη. Περίμεναν τον ερχομό της νέας ποσότητας ναρκωτικών, προκειμένου να επέμβουν και να βρουν σημαντικές ποσότητες. Ήρθε στις αρχές Ιουλίου από Αλβανία.

 

 

Ο αρχηγός της εγκληματικής οργάνωσης, το 2013 είχε δεχθεί επίθεση από 29χρονο αντίπαλο του, ο οποίος στις 24 Νοεμβρίου 2013 δολοφονήθηκε από δύο αγνώστους με πολεμικό καλάσνικοφ και μαχαίρι στην οδό Θεμιστοκλέους και Κωλέττη στα Εξάρχεια. Ανάμεσα στους συλληφθέντες υπήρχαν δύο άτομα από την Αλβανία με χαρακτηριστικά τατουάζ του ΟΥΤΣΕΚΑ στα πόδια.

 

 

Πώς «ξέπλεναν» τα χρήματα από τα ναρκωτικά

Η «μαφία» των ναρκωτικών στα Εξάρχεια ξέπλενε τα κέρδη της με κερδισμένα λαχεία και δελτία ΠΡΟΠΟ. Κατά τη διάρκεια της αστυνομικής επιχείρησης εντοπίστηκαν αποκόμματα από κερδισμένα λαχεία και στήλες του ΟΠΑΠ, αξίας περίπου 170.000 ευρώ, έσοδα από την πώληση ναρκωτικών τα οποία είχαν «καθαρίσει» τα μέλη της εγκληματικής οργάνωσης.

Η «μαφία» είχε χωρίσει τα Εξάρχεια σε τρεις τομείς. Ο πρώτος ήταν η Πλατεία Εξαρχείων, δεύτερος ο λόφος Στρέφη και τρίτος στην οδό Μεσολογγίου, όπου είχε δολοφονηθεί ο 15χρονος Αλέξανδρος Γρηγορόπουλος. 

Δειτε Επισης

Σοκαριστικό περιστατικό στην Κρήτη-Ηλικιωμένος με αλυσοπρίονο κυνήγησε δικαστικό επιμελητή
Στον Εισαγγελέα o Παλαιοχριστιανός-«Δεν άρπαξε το βρέφος, του ανήκει»
Φωτιά στην Εφύρα Ηλείας-Σηκώθηκαν 6 εναέρια μέσα της Πυροσβεστικής
Η αποκάλυψη της φρίκης που ζούσε ο 5χρονος στην Αλεξανδρούπολη-«Τον κρατούσαν εναλλάξ όσο τον κακοποιούσαν»
Ομολόγησε ότι σκότωσε τον 68χρονο στην Κέρκυρα η σύζυγός του-Tην Αστυνομία ειδοποίησε η 11χρονη τους
Συνελήφθησαν τρεις ανήλικοι μαθητές για revenge porn στο Μεσολόγγι-Είπαν ότι το «έκαναν για πλάκα»
Θρίλερ με τη δολοφονία 68χρονου στην Κέρκυρα-Εντοπίστηκαν ρούχα με αίμα και ένα μαχαίρι
Νεκρός από μαχαιριές 68χρονος στην Κέρκυρα-Τον εντόπισαν η σύζυγος και η κόρη του
Συλλήψεις μετά την καταγγελία βιασμού σε 5χρονο στην Αλεξανδρούπολη-Συνομήλικοί του φέρονται να ασέλγησαν στο παιδί
Συνελήφθη ο παλαιοχριστιανός της Κορινθίας που άρπαξε το μωρό του και εξαφανίστηκε