‘Όσα είδα στο Βασιλικό μια ώρα μετά τη φονική έκρηξη VIDEO

Τα όσα δραματικά αντίκρισε στις 6:30 το πρωί της 11ης Ιουλίου 2011, μια μόλις ώρα μετά την καταστροφική έκρηξη στη Ναυτική βάση Ευάγγελος Φλωράκης στο Μαρί, περιγράφει στο ΡΕΠΟΡΤΕΡ Online ο αναπληρωτής Γενικός Διευθυντής της ΑΗΚ, Αντώνης Πατσαλής.
 
Ο κ. Πατσαλής, ο οποίος την περίοδο εκείνη ήταν Εκτελεστικός Διευθυντής Παραγωγής, υπεύθυνος για τους ηλεκτροπαραγωγικούς σταθμούς της Αρχής, ήταν από τους πρώτους που βρέθηκαν στο χώρο και έζησαν λεπτό προς λεπτό τα όσα δραματικά εκτυλίχθηκαν.
 
Όπως περιγράφει, ο αυτοκινητόδρομος ήταν γεμάτος κομμάτια από ξύλα και άλλα υλικά, τα οποία είχαν εκτιναχθεί και καταλήξει στο σημείο. Διερχόμενοι είχαν σταματήσει τα αυτοκίνητα τους και κοίταζαν σαν χαμένοι, ενώ στον κυκλικό κόμβο Ζυγίου «εκτυλίσσονταν στιγμές αρχαίας τραγωδίας».
 
Μητέρες ναυτών που υπηρετούσαν στη Βάση βρίσκονταν σε κατάσταση πανικού και απόγνωσης, μη γνωρίζοντας τι συνέβη στα παιδιά τους.
 
Λίγο αργότερα «προσεγγίσαμε το Σταθμό. Παρόλο που δεν μας επέτρεπαν να μπούμε, εμεί μπήκαμε κρυφά και αυτό που αντικρίσαμε ήταν συγκλονιστικό. Ένα βομβαρδισμένο τοπίο. Η καταστροφή καθολική. «Η αίθουσα ελέγχου του σταθμού ήταν γεμάτη θρυμματισμένα γυαλιά και αίματα, το αίμα των συναδέλφων μας που είχαν τραυματιστεί», θυμάται ο κ. Πατσαλής, κάνοντας λόγο για μια απίστευτη τραυματική εμπειρία.
 
«Σκεφτείτε ότι την ώρα της έκρηξης στο σταθμό εργάζονταν 14 άνθρωποι. Φανταστείτε τι απώλειες θα είχαμε αν το κακό γινόταν μια ώρα μετά, που δουλεύουν 200. Οι συνέπειες θα ήταν ανυπολόγιστες», ανέφερε χαρακτηριστικά.
 
Ένας φύλακας έχασε την όραση του
Ρωτήσαμε τον κ. Πατσαλή για το φύλακα που είχε τραυματιστεί σοβαρά τότε. Όπως μας είπε, έχει χάσει την όρασή του και αυτή τη στιγμή δεν εργάζεται. Προσπαθεί, μας είπε, να βρει την ισορροπία, μετά από όσα πέρασε. Αξιοσημείωτο είναι το γεγονός ότι και κάποιοι εκ των εργαζομένων δυσκολεύτηκαν να ξεπεράσουν τα όσα έζησαν τότε. Τους τραυματισμούς, τις εικόνες των τραυματισμένων συναδέλφων τους μέσα στα συντρίμμια και τα σπασμένα γυαλιά.   Μάλιστα, για κάποιους είχαν επιστρατευθεί και ψυχολόγοι, προκειμένου να τους στηρίξουν.
 
 
 

Δειτε Επισης

Διεξάγεται για 49η συνεχή χρονιά η πορεία Χριστοδούλας
Πρόστιμα 80,000 ευρώ σε παροχείς για καταχρήσεις στο ΓεΣΥ-Πέραν των 350 διερευνήσεων
Την Κυριακή η αλλαγή της ώρας-Πάνε τα ρολόγια μία ώρα μπροστά
Δίωρη στάση εργασίας από τους χαμηλόμισθους της ΙΣΟΤΗΤΑΣ-Φωνές για στασιμότητα στην ανέλιξη
Δεν υποχωρεί η σκόνη, παραμένει η θερμή αέρια μάζα-Στους 26 βαθμούς Κελσίου η θερμοκρασία
Ακούει εισηγήσεις και καθορίζει τα επόμενα βήματα για την κοινωνική ένταξη μεταναστών ο ΥΠΕΣ
Διφορούμενες οι αντιδράσεις για τα μέτρα-Φόβοι για νέα φυγή στα κατεχόμενα για καύσιμα
Υπουργός Υγείας: Προσδοκία στήριξης από διεθνή κοινότητα για λύση στο Κυπριακό
Kατάργηση φορολόγησης εισοδήματος στο φιλοδώρημα υπαλλήλων με σύμβαση στη Δημόσια Υπηρεσία
Ενέκρινε τον προϋπολογισμό της Αρχής Ψηφιακής Ασφάλειας η Ολομέλεια